9 ФЕГ - 4

• 44 548
  • 760
  •   1
Отговори
# 510
  • Sofia
и при нас един татко се изказа, че шлемът бил по-зле от маска...
ако питате мен, не че ме питате Simple Smile, но освен проветряването, друго няма да помогне...
маските ме побъркват - вчера направо ми стана лошо, а шлем не съм ползвала, но подозирам, че дори идеално гладък да беше, щеше да ме побърка... не виждам какво ще помогнат маска и шлем, като си дишкат в една стая, гушкат се и т.н.... само се мъчат.

# 511
В класната стая детето ми няма да бъде с шлем или маска. До класната стая ще спазим наредбите, но в класната стая няма да има маска или шлем.

# 512
Бихте ли споделили имената на младите учителки, завършили ФЕГ, които поемат осми клас? Бившият 8В беше с млада учителка, завършила ФЕГ, и ако поема отново осми клас, това значи,че нашите няма да продължат с нея. Ние все още нищо не знаем за учители, а ми е интересно.

# 513
Нашата (8в) е Надя Георгиева и каза, че е за първа година учител. На 8д клас е Малина Сребрина.

# 514
  • София
Изобщо не е станало въпрос за маски или шлем. Каза, че в класните стаи могат да са без нищо, в общите помещения с маски. Попитах я нашата тя дали ще е без маска в клас, защото ще преподава само на нашия клас, т.е. ще е нещо като началнит учители с един клас, но ми отговори, че това не важи за гимназиалните. Тя щяла да работи с шлем, за да я виждат децата.

# 515
  • Sofia
Здравейте,

Прочетох в някои от постовете, но не мога да го намеря за да го цитирам точно и ще се опитам да предам смисъла: "че цялото училище ще бъде поставено под карантина, ако един ученик или учител се разболее".... !? Да призная подобно решение ме ужасява. Някой знаее ли оповестени ли са публично условията, при които се поставя под карантина училището ? Дали ще разчитаме на общи правила от МОН за това или всяко училище ще има право на преценка и ако е така в правилника ли ще е записано?

Да призная не съм чела нищо от решенията на МОН, но вярвам, че ще е справедливо да се поставя под карантина само класа, в който има болен....

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 17:25 от alegra

# 516
МОН е заложило на задължителни мерки и на такива, които училището само да определи. При какви условия ще се карантинира клас или училище е решение на самото училище.
Вчера на РС на 8в ни казаха, че първоначално е взето решение при болен от ковид ученик да се карантинира само класа (минават на ДО), но 2 часа преди РС било променено решението и при болен ученик са решили цялото училище да мине ДО. Аз все се надявам просто нашата класна да не е разбрала правилно, защото при тази предпоставка и 2 седмици едва ли ще учат присъствено. Нямаха яснота по въпроса как ще се върне на училище болно от обикновен грип или настинка дете.

# 517
  • София
Силно се съмнявам за 1 болен да затварят цялото училище. То няма смисъл да почват въобще.

# 518
  • София
Здравейте,

Прочетох в някои от постовете, но не мога да го намеря за да го цитирам точно и ще се опитам да предам смисъла: "че цялото училище ще бъде поставено под карантина, ако един ученик или учител се разболее".... !? Да призная подобно решение ме ужасява. Някой знаее ли оповестени ли са публично условията, при които се поставя под карантина училището ? Дали ще разчитаме на общи правила от МОН за това или всяко училище ще има право на преценка и ако е така в правилника ли ще е записано?

Да призная не съм чела нищо от решенията на МОН, но вярвам, че ще е справедливо да се поставя под карантина само класа, в който има болен....

формулировката, която чухме вчера, беше по-различна - при позитивен случай цялото училище минава на дистанционно обучение за 14 дни, което не е точно равносилно на "карантина".
кой знае какво ще се случи на практика...

# 519
  • София
Никак не се учудвам на това решение за 1 случай да се минава дистанционно цялото училище. Мадам директорката в края на юни месец при дипломирането на абитуриентите, което беше на двора, изрично заяви, че не желае външни лица. След като се появихме 30-тина родители, които застанахме до оградата на 30 метра от учениците, мадам изпадна в истерия и заяви, че ако не напуснем двора, няма да проведе церемонията по дипломирането.

При средно 26 деца в клас, 7 паралелки на випуск и 5 випуска, това прави грубо 910 ученици. При това изискване, ха познайте колко ще се учи присъствено. Най-много ми е жал за зайчетата, които сега почват от нулата с езика.

# 520
  • Sofia
Започвам да си мисля, че училището предпочита бързо да премине на дистанционна форма на обучение и ще използва първата възможност за това.

Ако Правилника на училището служи като основание за това може би трябва да установим дали училищното настоятелство може да внася предлжения и да вземе отношение.

Малкото ми дете започва предучилищна тази година и бях на родителска среща, на която ни беше казано, че ако в някой от класовете в цялото училище има болни деца - само тези класове ще преминат на дистанционна форма на обучение, т.е. останалите класове ще продължат да учат присъствено. Вероятно политиката на училищата е различна..., дали родителите и учениците, могат да изразят мнение !?

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 19:36 от alegra

# 521
  • София
E, то си мисля, че и донякъде от родителите си зависи, дали ще позволят подобни решения. Все пак има инспекторат, има и други институции, към които да се обърнем за съдействие, ако се стигне до толкова крайно решение.

# 522
Моят син е в 8Е. Вчера се запознахме с класния Светослав Коцев. Лично на мен ми допадна. Смятам, че добре ще подготви децата - методиката му е олд стайл, но мисля, че ще е резултатна. Човекът има ясни изисквания и цели, които знае как да постигне, стига децата да положат необходимото старание. На фона на това ми се стори човечен, естествен, с отношение към работата с тийнейджъри. А дали първите ми впечатления ще се оправдаят, ще разберем съвсем скоро Simple Smile За сравнение ползвам моя личен опит в езикова гимназия, а и този на по-големия ми син в 1 АЕГ.

Помня го г-н Коцев.. не ми се искаше точно с него да се падне сестра ми, но.. пак е добър вариант. По мой спомен си падаше малко особняк.

По принцип класните ръководители на 8ми клас ги водят само в 8ми клас. Нагоре ги поемат други.

# 523
  • София
Майките на осмокласници ще ходите ли на откриването на двора, въпреки че то двор вече почти няма. Казаха ли ви нещо на родителската по този повод?

# 524
  • София
Класната каза, че ще е само за децата, много малък двор имат. Но аз мисля да отида с него,  ако трябва и извън оградата да постоя. Все пак за последно ще ми е. Можем да се организираме майките на кафе, ако искате.

Общи условия

Активация на акаунт