9 ФЕГ - 4

• 44 550
  • 760
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Ех, не мога да си представя как един випуск ще учат по различни учебници по ФЕ. Вкъщи всички сме възпитаници на ЕГ в различни випуски, такова чудо не е било.
И  мен това ме изненада. Но явно са дали свобода на учителите да изберат своя програма и затова се е получило така. Стига резултатът на края да е добър, не мисля, че е проблем да учат по различни учебници. На нашата родителска среща госпожа Бечева каза, че по тези учебници, които тя е избрала е малко по-плавно запознаването  с езика първите два месеца.

# 496
  • София
Да нипиша и тук. Моят е 8 д. Нямаме си форумско другарче за съжаление в паралелката, но какво да се прави. И на мен ми е любопитно. Последната му цифра от служ. бележка е 4.

# 497
  • софия
От групата на децата разбрах, че класен на 8е ще е Светослав Коцев, който преподава френски.   

# 498
От групата на децата разбрах, че класен на 8е ще е Светослав Коцев, който преподава френски.   
Миналата година пак водеше Е клас, моето момиче беше 8Г.

# 499
Здравейте, аз съм завършила френската през 2013 год. Сега сестра ми ще е 8ми клас.
Може ли на две на три малко информация за Е клас?
Благодаря Ви предварително.

Явно и с вас няма да сме в един клас. "Г" сте нали?
Мони, да, в 8г ще сме. Междудругото, на входящата бележка от ФЕГ има един номер, най-накрая. Може би по него са ги разделяли. Нашият е 7, което автоматично ни вкарва в Г паралелка. Вашият кой е?

Моля за информация за г-жа Топлийска, може и на лични. Много ще съм благодарна.

Аз в 8ми клас бях с нея. Беше ми класна. Много фина жена. Стараеше се много и аз бях много доволна.

Последна редакция: сб, 12 сеп 2020, 10:51 от bubanka

# 500
Моят син е в 8Е. Вчера се запознахме с класния Светослав Коцев. Лично на мен ми допадна. Смятам, че добре ще подготви децата - методиката му е олд стайл, но мисля, че ще е резултатна. Човекът има ясни изисквания и цели, които знае как да постигне, стига децата да положат необходимото старание. На фона на това ми се стори човечен, естествен, с отношение към работата с тийнейджъри. А дали първите ми впечатления ще се оправдаят, ще разберем съвсем скоро Simple Smile За сравнение ползвам моя личен опит в езикова гимназия, а и този на по-големия ми син в 1 АЕГ.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 11:08 от Eulalia

# 501
  • София
За 8д информация.  Класната ни е млада и ми се струва, че децата ще я харесат. Работила е като учител, след това преводач и сега пак учител. Завършила е ФЕГ и после филология и говореше с голяма любов за езика. Предупреди ни да не се притесняваме от ниските оценки в началото и, че тя е започнала 8ми клас с порядъчно количество двойки. На мен много ми допадна. Каза, че ще ги учи не просто на френски език, а и на френските ценности и може за всичко, което ни притеснява да и звъним. Много ми хареса атмосферата, допадна ми и класната стая и въобще съм хепи  от всичко. Дано така остане. Каза ни учителите, които ще преподават (по БЕЛ е Даракчиева, която явно поема целият випуск, а за нея съм чувала само хубави неща). Ще учат в една стая на блокове от по 80 минути, препоръча да си носят храна, за да не става струпване в лавката, маски в общите части, а в стаята по желание. За евентуално ДО ще ползват Тиймс. Лошото е, че в 8в са казали, че при един болен ученик ще карантинират цялото училище, та да видим. Мина зам. директорката, която отговаря за осмите класове, психоложката, представител на настоятелството и учителят по физическо. Много ми хареса и той Виктор Георгиев и не ми се видя страшен. Каза, че когато се засичат два класа в салона единият ще провежда часа в градинката на НДК. Не ми се видя от страшните учители по ФВС, пък да видим.

# 502
  • София
Те учителите по физическо не изглеждат страшно видимо 🙂

# 503
А младежа става, дамите са ... Simple Smile Взискателни Simple Smile

# 504
  • София
А младежа става, дамите са ... Simple Smile Взискателни Simple Smile

Eй това ми харесва Simple Smile.

# 505
Този младеж предполагам е нов младеж, не е Ангел Тошев. Поне в сайта досега фигурираше само 1 мъж по фвс.

# 506
  • Sofia
Взискателният господин мисля се казваше Йорданов, първото име така и не го чух... При всички случаи не е Ангел Тошев.

Мислех си, че докато стигна да пиша, всичко ще е изписано, но явно страстите се поуталожиха и на никой не му се пише. Simple Smile Девойката ни е в Ж клас. Класният ни, Илия Илиев, е завършил и работил във ФЕГ, но преди години е спечелил конкурс в СУ и... сега се връща, за да преподава ФЕГ само на Ж клас. Превеждал е и значително количество материали от всякаква тематика, включително и политическа. Зрял човек, родител, явно с опит като педагог, с отношение към езика (ще държи на граматика и богатство) и децата... ще видим. Моите страхове са от всичките маско-шлемове при първа среща с ФЕ... Той ще взима мерки за безопасност, но не виждам страх до безумие.

Запознахме се с г-н Йорданов по ФВС, зам. директорката г-жа Найденова и психоложката. Разочарована съм, че не успяхме да видим другите преподаватели.

Друго съществено, различно от вече споделеното не се сещам.

ами... в очакване на 15.09. сме! Simple Smile

дописвам се:

г-н Илиев каза, че са 3 преподавателите, които са ангажирани само и единствено с техните си класове - в съвсем друг контекст. Подразбра се, че с акаунта си във ФЕГ разполага от деня на мейла до нас... изчакваше доста информация, която се ангажира да препрати..., а първата партида получихме тази нощ. Това го тълкувам като недостиг на преподаватели по френски и екстремно набавяне на такива, които да са на необходимото ниво за 8 клас. Очакваме акаунтите си - нашите и на децата за ФЕГ, а системата на входа служи и за фейсконтрол, тъй като картите за достъп били "споделяни" в по-горните класове.

г-жа Найденова сподели, че на документи са взели всички епидемиологични мерки, до началото на учебната година трябва да ги реализират - стрелки по коридорите, информация,...

мда... нещо важно пропуснах: имало дебат в някой от класовете - щитове или маски, било добре да се обединим, спомена г-жа Найденова. Останах с впечатление, че май мнозинството е за щитове... бихте ли споделили...

Последна редакция: сб, 12 сеп 2020, 10:53 от bubanka

# 507
И аз като мама Мони съм записала, че господинът по фвс се казва Виктор Георгиев. Йорданова мисля беше психоложката. На 8в класната е много, много млада. Хареса ми. Завършила е фег. Не ме притеснява младостта й.
Това за шлемовете при нас госпожа Найденова каза, че е от обаждания на родители от горните класове, които искали децата да са със шлемове и каза ние да си решим как искаме. Мисля, че май всички бяхме за без маски и без шлемове.

# 508
  • София
Шлем в никакъв случай не бих дала на детето. И без това вече има проблеми с очите.

# 509
  • София
Не знам кои горни класове са искали шлемове. Чак не го вярвам. Те маски едва ли ще слагат,камо ли шлемове. А и откровено някой да ми обясни ролята на шлема, освен ако някой директно не те наплюе. Въздухът отдолу си циркулира.

Общи условия

Активация на акаунт