9 ФЕГ - 4

• 44 561
  • 760
  •   1
Отговори
# 285
За комбинацията английски-френски аз също няма да я жаля. Ако беше с първи немски със сигурност щях да съм против английския, чисто лично мое наблюдение, че не е ок. Но имайки предвид, че английския има 60 % думи от френския, мисля че само ще й помогне за   ФЕ.

# 286
Здравейте!
Още отсега си правя планове за новата учебна година и ми е важно да знам колко време осмокласниците отделят за писане на домашни. Може ли да споделите вашите деца в осми клас колко време горе- долу са отделяли за учене. Също така бих искала да знам по колко думи на ден се учат. Извинявам се за любопитсвото, но не мога да се запиша на извънкласни дейности, защото не знам колко свободно време ще имам. Знам, че всеки учи с различни темпове, но все пак бих искала да знам ориентировъчно.
Благодаря предварително!

# 287
шегуваш се Simple Smile

# 288
  • София
krista2009 Нямам никаква идея, оправя си се сама.

мама МОНИ Моята спря втория срок на седми клас, 8 клас я записах, но сменили били учебниците и вместо да изкара само един срок (пропуснатия) изкара два от същото ниво, което прекъсна.
Не ми се е оплаквала самата тя, но госпожата по английски каза, че не полага достатъчно усилия. Причината за мен не е във френския.

Мисля, че ако човек търси причина да не ходи все ще се намери някаква.
Сега ще е новия език, догодина разказвателните предмети и другия нов език...
Ако иска ще се намери решение..
Щом иска хич не се колебай.

# 289
  • София
Ние чакаме изграждане на спортен салон, те ще санират. Не че няма нужда,ама няма ли приоритети.

# 290
Разгледах проекта. Не е само просто саниране. Има предвидени 3 нови блока. Блок 1 е 4 ежажна сграда със сутерен и топла връзка към съществуващата, блок 2 е спортен комплекс със сутерен и 2 етажа, а блок 3 е спортна зала. Общото рзп е около 5000 кв.м.

# 291
За каво говорите, какво саниране, какъв проект?

# 292
  • София
Еха то голямо строителство ще падне. Моят син се премести от 7-мо и настанаха промени там. Сега явно ще завърши и ще е готово всичко.

За каво говорите, какво саниране, какъв проект?
Някъде срещнах новината,че на 13.08 започва саниране на френската. Maria, допълни инфото

Последна редакция: ср, 12 авг 2020, 07:21 от bubanka

# 293
мама Мони намери поръчката:
https://platform.negometrix.com/PublicBuyerProfile/PublishedTend … ortDirection=True

Най-долу като се скролне и се вижда техническата документация към процедурата. Изтеглих я и разгледах проекта (аз съм строителен инженер и лесно се ориентирам по проекти, но мисля, че ако отворите обяснителната записка по част Архитектура се добива представа и от непрофесионалист).

# 294
  • София
Погледнах. Сериозна и дълга работа. Давам им поне две години в най-добрия случай.
 Как ли ще бъде организиран уч.процес?

# 295
В документацията пише, че не бива да надвишават 700 дни за изпълнение. Напълно поносим срок, дори ми се струва, че спокойно може да се случи и по-бързо, но това е СО Sad. Като погледнах ситуацията не виждам проблем за учебния процес, освен шума и запрашаването.

# 296
  • София
Дано се случат нещата. Така или иначе на 13.08 ще има "първа копка" https://vestnikstroitel.bg/news/231910_stolichna-obschina-obnovy … fons-do-lamartin/

Аз друго да питам - кога ще разберем разпределението на децата по паралелки и съответно класните? Това чак на РС ли ще се случи? Как е било миналите години?

П.П. Аз изпратих един имейл до ФЕГ с тези въпроси. Да видим дали и какво ще отговорят.
П.П. Преди малко получих отговор от директорката - паралелките ще са ясни в началото на септември. Браво много бързо ми отговориха. За ремонта обаче нищо не е писала.

Последна редакция: ср, 12 авг 2020, 14:03 от мама МОНИ

# 297
  • София
Здравейте,
дано да започнат реална работа по санирането. Това е много хубава новина. Аз лично не мисля, че ще наруши учебния процес.

За паралелките - явно имате познати и поради тази причина се вълнувате в кой клас и с кого ще са децата. За мен няма никакво значение. Видях 3-4 деца при записването - страхотни бяха, много симпатични. Предполагам, че повечето приети деца са такива.

Аз съм чувала за следното разпределение по пол, но не знам дали е така - най-висок бал "а" клас, следващия бал "б" клас и т.н., съответно за момчета и момичета. На РС със сигурност ще видим списъците по класове, все пак трябва да се запознаем с класните ръководители. Освен ако не измислят някоя обща РС, може и онлайн. Simple Smile

Аз също се чудя за курс по английски език и най-вероятно ще го запиша отново. Той иска, така че ще го започне, пък времето и обстоятелствата ще си покажат дали ще продължи.

# 298
  • София
...Аз съм чувала за следното разпределение по пол, но не знам дали е така - най-висок бал "а" клас, следващия бал "б" клас и т.н., съответно за момчета и момичета. ...
Не беше така миналата година.

# 299
  • София
При нас паралелките се определяха освен по 2 език и по 3 профилираш предмет още при кандидатстването.

Общи условия

Активация на акаунт