9 ФЕГ - 4

• 44 578
  • 760
  •   1
Отговори
# 555
Не, ще оставя детето само да пита, така или иначе каквото са решили - това ще е (нормативно имат право на тези решения в този момент). Лека - полека се отдръпвам. Искаше ми се да е изведнъж, но не ми се получи. Малко ми е трудно да превключа на този по-бавен режим на случване на нещата, както и на нивото на информираност и затова от време на време не издържам и тук питам за подробности.

# 556
  • София
А някой да ме ориентира как се смята средния успех, който трябва да се запише в заявлението. Защото дипломата е при тях все още. Мога ли да имам доверие на сметките на Школо?

# 557
Ако детето примерно има 13 шестици и две петици (за година в седми клас), то успехът му е:
(13.6+2.5):15=5,87

Всъщност сега се замислих дали се взима успехът само от седми клас или от 5-7 клас, защото тези оценки фигурират в свидетелството?

Последна редакция: пт, 18 сеп 2020, 10:06 от Maria 007

# 558
  • София
Само 7-ми клас, без ФУЧ/СИП.
https://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp;jsessionid=9BD … 539A?idMat=121189
§ 5. (1) При отпускането на стипендия от началото на учебната година се взема предвид успехът от предходната учебна година, а при отпускането на стипендия от втория учебен срок – успехът от предходния срок.
(2) При отпускането на стипендия от началото на VIII клас или на ученици, приети на места, определени с допълнителен държавен план-прием от началото на XI клас, може да се вземе предвид или успехът от предходната учебна година, или успехът от националните външни оценявания. Решението се взема от директора на училището по предложение на комисията по чл. 8.

# 559
  • София
Ако детето примерно има 13 шестици и две петици (за година в седми клас), то успехът му е:

ЗП+ИУЧ нали така?

# 560
  • София
Да.

# 561
Да, ЗП+ИУЧ, то по ФУЧ няма оценки така или иначе.
Но в правилата на ФЕГ за 8ми клас пише:

Което ме навежда на мисълта, че може би трябва 5-7 клас да се включи, а аз попълних само 7 клас, който е различен от 5-7 в случая на дъщеря ми (пак е над 5,80, но не ми е коректно заявлението, ако трябва да се пише 5-7 клас).

# 562
  • София

Което ме навежда на мисълта, че може би трябва 5-7 клас да се включи, а аз попълних само 7 клас, който е различен от 5-7 в случая на дъщеря ми (пак е над 5,80, но не ми е коректно заявлението, ако трябва да се пише 5-7 клас).

Здравейте, в декларацията, приложение 1 пише "Успех от предходна учебна година/предходния учебен срок". Би трябвало успехът да е за 7 клас.

# 563
  • Костинброд
На класния ръководител ли трябва да се дадат заявленията?
Чета в сайта едни стари правилници със срок за подаване 30.09. А явно на различните класове различни срокове са казали, пък на нашия нищо. Аз чак края на месеца ще мога да извадя банкова сметка, тъй като личната карта ще е готова на 25ти. Дано не е късно.

# 564
  • Sofia
Датите за краен срок, споменати тук, бяха 27 и 29.09 мисля... имате време, но щом сте готови, предавайте. Бланката изисква подпис от класен, затова няма как да не мине през класния, пък той/тя ще си кажат кой ще ги събира.

# 565
  • София
На класния ръководител ли трябва да се дадат заявленията?
Чета в сайта едни стари правилници със срок за подаване 30.09.

В същия правилник пише, че документите се предават на класния ръководител. Оттам нататък класният ръководител поема нещата.

# 566
  • Костинброд
В същия правилник пише, че документите се предават на класния ръководител. Оттам нататък класният ръководител поема нещата.
Мерси, това ми е убягнало.

# 567
  • София

По-горе цитирах Постановлението на МС за условията и реда за получаване на стипендии. Не ти е некоректно заявлението, некоректна е формулировката в Правилата на ФЕГ.

# 568
  • София

Всъщност сега се замислих дали се взима успехът само от седми клас или от 5-7 клас, защото тези оценки фигурират в свидетелството?
Ей, как си уцелила точно нейния случай с примера. Толкова са оценките в Школо и със същото разпределение. СИП не виждам никъде да пише, само ИУЧ. ФУЧ не са имали.

# 569
СИП е по стария закон, сега се казва ФУЧ. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт