9 ФЕГ - 4

• 44 532
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
Сиси е написала вече, че ФУЧ френски все пак ще има, явно няма да има за дейности като хор и учителката е говорила за това, а дъщеря ми е разбрала по принцип.
Има в 9 клас хор и рисуване ФУЧ отново, а за други не зная, което не означава, че ги няма. Липсата на добър поток на информация е един от големите проблеми на ФЕГ. Толкова ли пък не може да се качи едно съобщение на сайта. Може би трябва родителите да поработим в тази посока и да изискваме тази информация.

# 601
  • София
Някакви отзиви за Кристиян Пеев по ФВС? На родителската беше друг учител Виктор Георгиев, който много ми допадна, но сега гледам в Школо друго име. На сина ми му казах, че господинът изглежда готин, а той ме погледна с потрес  - бил като фелдфебел и все едно са в казарма:) и аз доста се изненадох, но сега разбирам, че явно говорим за различни учители.

# 602
Искам да ви попитам, има ли традиция във фег да се провежда състезанието Creative writing:
http://www.creativewriting-bg.com/registration/

То не е за английски гимназии, да пише се на АЕ, но участват страшно много училища, владеенето на АЕ не е най-важното, а историята, която си написал. Темите са много интересни и състезанието е безплатно.
Ако се провежда във фег, то към кого трябва да се обърне дете, за да се запише?
Скрит текст:
В старото училище се провеждаше всяка година, и въпреки, че там децата са с математическа насоченост, винаги имаше класирани финалисти.

Съзнавам, че Ковид вероятно е първостепенно, но животът продължава и трябва да заживеем с ковид, затова си се интересувам и от странични неща.

# 603
  • София
Не съм чувала за подобно нещо. Интересно ми е от изискванията ви ,имам предвид майките на 8 клас, от какви училища идват децата ви. За частните училища е ясно, но за държавните не знам какви очаквания имате.

# 604
Детето ми идва от смг, но това какво значение има? Защо да нямам очаквания, откъдето и да идва? Какво ненормално има да ни се иска да има информация (програма, школи, график/списък на провеждани мероприятия)?

# 605
  • София
Не е ненормално,но аз говоря на база опит. Едно дете завършило и едно на път да завърши. Така че нямам никакви очаквания и определено съм инвестирала доста пари в частни уроци, та знам какво представлява българското държавно училище.

# 606
  • София
Училището до известна степен е и такова, каквото си го направим. Говоря от личен опит.

Мария, дори и да не искат от ФЕГ да организират първи етап на това състезание, може да се говори с организаторите за явяване в друго училище.
Навремето така в предното училище не проявиха интерес към националното състезание по правопис, организирано за 5 и 6 клас. Свързах се с организаторите, осигуриха явяване на детето ми в друго училище и си струваше - класира се 5-ти на националния финал.

# 607
  • София
Само аз ли имам проблем с Школо? Уж се беше актуализирал профилът, пък от няколко дни се върна старото положение. И заявката ми за добавяне на роля седи неодобрена.

# 608
Моето изобщо не се е актуализирало, заявката ми си стои неодобрена от понеделник. Но при нас май и класната още няма Школо. Не зная тя ли трябва да одобри родителите.

# 609
  • Sofia
При мен всичко си работи от вчера. Получила съм през нощта имейл, че профилът ми е активиран, заявката одобрена и всичко си е ток - за двете деца отгоре имам опция за смяна на годината и ролята, но освен програмата и две контролни - нищо друго не е нанесено.

При нас имаше изискване от класния само един родител да се регистрира, но беше късно, тъй като вече бях пратила заявките и от двата профила. При всички случаи апелът е - не бързайте, дайте време.

# 610
  • София
Моят акаунт е ОК. Потвърдиха ми го още в сряда сутринта. Даже и покана за контролно по БЕЛ поучих вече Simple Smile Добре че беше със задна дата, че се замислих дали да не отида.

# 611
  • София
Миналата година (9 клас) ФУЧ и ИУЧ бяха френски или аз не съм разбрала съвсем?
Но то си е добре така, понеже часовете по език (първи и втори) са намалени.

# 612
  • София
И при нас няма промяна в родителския профил, докато ученическия вече е ок. Дори първа оценка получих ит входно ниво по ИТ.

# 613
  • София
Миналата година (9 клас) ФУЧ и ИУЧ бяха френски или аз не съм разбрала съвсем?
Но то си е добре така, понеже часовете по език (първи и втори) са намалени.
Май да. Сега видях, че информационни е иуч

# 614
За състезанието по creative writing може да има инфо учителят по английски език, при нас поне тя си движеше нещата по регистрация за участие и т.н.

А в школо днес се появи за кратко профила на моята щерка и после зачезна. Явно работят по въпроса, но баавно...

Общи условия

Активация на акаунт