За мама няма вече скука - ДЕКЕМВРИйче сладко неуморно гука! 🧸👶🍼

• 20 787
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив / София
Азз пък противно на вас мисля, че се справям добре Grin
Моите депресарски мисли са други, както казах - убийствената въртележка от хранене и преобуване и недоспиването. Това ме побърква. Чувствам се затворник на собственото си бебе. Neutral Face

За памперсите аз минах през Памперс и Пуфис. Пропускаха ми и двете марки отстрани от ластиците. Сега съм с Молфикс и съм доволна. Не са изпуснали.

# 316
Аз пък ви завиждам на спящите бебета навън. Моето ни в къщи ни навън. По 20 Мин и толкова. Да не говорим, че навън се събужда от всичко.
За момента успявам да удържа негативните мисли и да не им се поддавам. Не че ги нямам. Просто гледам като усетя че губя контрол да си повтарям, че времето минава толкова бързо и това бебе още утре вече няма да е същото и аз ще изтърва някой момент, който после ще ми липсва. Пък и знам, че се забравят всички безсънни нощи, ревове и лоши мисли.

# 317
fam молфикса тънички ли са? Ние минахме през Памперс, Пуфис, дм-ските. Сега пак на памперс и съм взела 1 пакет  Либеро ама е от 5 кг , а ние още ги нямаме.

# 318
И ние сме с Молфикс и съм доволна. Тънички са и не са ми пропуснали.

# 319
За памперсите съм много доволна от лупило.

# 320
И аз бях изпаднала в депресия първия месец,затворена в нас, ако дойдеше някоя приятелка събота или неделя на по кафе, защото всички работят. Но сега вече с разходки е други нещо, времето си минава. Моета бебка навън винаги спи.
За памепсрите и ние бяхме на памперс, но сега минахме на лупило, даже си поръчвам внос от Англия. Много съм доволна, а и излизат по-Ефтимов.

# 321
  • Пловдив / София
fam молфикса тънички ли са?

Тънички са, да. Аз лично съм доволна от тях.

# 322
Иви, еделвайс, знам че тя не е виновна и като съм нервна се изнервя и тя, за това ми е гадно после, но какво да направя, нервак съм си.. Все пак сравнително по - рядко се изнервям от колкото в началото. Първия месец що сълзи изплаках и що нерви изхабих.. Тя не иска да суче и пищи, азрева, че не ме иска, отстрани ММ ми обяснява да съм се държала по - адекватно. Хванат я коликите и се дере, аз обикалям и рева от нерви. Радвам се, че мина този период (и че минахме на АМ, защото да съм за психиатрията до сега). Та така.

# 323
Maru, а и другите кърмещи недоспали мами, ето как процедирам аз и мога да кажа, че недоспиването е сведено до минимум, даже почти го няма вече. Малката спи с мен в леглото (между мен и нейната next to me кошара), аз кърмя легнала и двете си заспиваме така. През нощта се буди 1-2 или 3 пъти да суче, давам гърдата в просъница и това е, няма ставане, няма разсънване. Никога не е между мен и баща и, а аз се завъртам наобратно в леглото (с глава където са ми били краката) за да дам другата гърда. Даже не знам точно по колко пъти кърмя и по колко часа спи, защото съм в просъница и не гледам часовника. Но мисля, че прави по 3-4 часа непрекъснат сън и така 2-3 пъти. Не ставаме рано, защото няма смисъл. Откакто го правим това, всички се наспиваме много добре!

Извинявам се, понеже пиша много рядко в групата, но исках да споделя защото този начин на спане много ни подобри качеството на живот! В началото и ние бяхме изкукали от недоспиване...

Какво стана и с нашия хубав нощен сън не знам.. Вчера през 3 часа, днес през два, опитва се да ме съсипе. Тя ли се променя, аз ли нещо обърках People Ok Woman
През деня с 300 зора да поспи повече и то, за да е по-дълго от 30мин, трябва да ми е в ръцете, та не мога да спя с нея.
Ставам раздразнителна, главата ме боли. А днес исках да удуша баща ѝ😀 вечерта заспа преди нас, спа си като пич цяла нощ, че и на обяд ми заспал на дивана, тя ми спи в ръцете,  а аз едвам гледам.. Ама им пазя тихо.. А направо ми идеше да викам ей.
Тъпо ми е, че не ми се получава приспиването през деня. Следя я, виждам, че ѝ се доспива, търка очи, прозява се.. И не мога, и не мога, изпускаме момента, тя после става екстра кисела и като огладнее, започва едно дърпане от гърда, изпъване, ръмжене пуу в чудо се виждам понякога.
Така, оплаках се (аз май само това правя.. ) Лягам да спя.. Вероятно за 2 часа до следващото мрън:information_desk_person:

# 324
Селера  аз процедирам по същия начин  само че ставам да сменям  пампито  и пак лягам и и е супер , но хванат ли ни силни колики си е рев  . Иска си гушки

# 325
За през нощта слагам един номер по голям памперс и сменям чак на сутринта.
Ако през деня слагам единичка през нощта слагам двойка .
Иначе се разсънва и не ще да заспи после. Но и по малко пишкат през нощта.

# 326
Аз през нощта не сменям. Имала съм пропуски в началото няколко пъти, сега не съм имала от месец и нещо сигурно вече.

# 327
А не оригвате ли през нощта? Мен ме е страх, че ще се задави иначе.

# 328
Selerra, аз правя по същия начин. С тази разлика, че първоначално го слагам в кошарата му и като се събуди си го взимам. Това е от втората седмица от както се е родил. И не се обръщам за да му дам другата гърда, просто се завъртам леко за да може да суче от която му е на ред Simple Smile Понякога мм спи в хола и да си призная ми е много яко да си се ширя на цялата спалня и да знам, че в единия край има едно сгушено спящо бебенце. Онази вечер се събудих по едно време и си го гледах как спи. Уникално е.
 Просто този път си казах, че аз и моето състояние ще бъде с приоритет за да може наистина всички покрай мен да са ок и да можем да си помагаме взаимно. Каката беше ужасно ревливо бебе. Нямаше една Спокойна нощ и сега гледам да не повтарям онези неща, които правих тогава. Особено да слушам наставления от всезнаещи баби, приятелки и т.н Приела съм, че нещата ще ги правя за момента и че бебето ми е такова каквото е. Любимо ми е като ми кажат разни приятелки "ауу пак ли такова ти се падна, мойто до третия месец само спеше и ядеше" ... И как така няма да спи е количката, та те децата като са на вън им е най-добре, спят с часове. Е и да ама не. За това си гледам моето спокойствие, приспособявам се според ситуацията и наистина се чувствам по-добре. И децата са ми спокойни. Единствено каката страда заради това, че не мога да и обърна същото внимание и да си правим нашите си неща, но тя е достатъчно голяма и се надявам да разбира нещата правилно.

# 329
Аз почти не оригвам и през деня, камо ли през нощта. Аз не искам да я сменям на храненето в 1, то и Памперса е сух почти, обаче баща й само ми мърмори и ме кара да я сменям или я сменя той, тя се разсънва и после зор да заспи....
В 5 си я сменяме обаче.

Аз не й слагам шапка навън, вече не й стават тези, които имаме, а и тя не обича. Само качулка на яке или космонавт.

Ние също сме с некст ту ми легло, ама тя си спи в него. Аз се повдигам леко в леглото и така я кърмя, не се разсънвам и си заспивам бързо обикновено.

При мен недоспиването не е толкова голям проблем, колкото преумората и това че искам да свърша всичко сама, да наготвя 40 неща, всичко да е изчистено и подредено и не мога да приема, че не мога да го постигна. И хем ММ ми помага и каквото кажа го прави, хем пак не ми е достатъчно.

Искам здрава психика, 8 ръце и поне 38 часа в денонощието. ТОЛКОВА ЛИ Е МНОГО??? 😂

П.С. Има ли някоя мама около Света Троица/Илинден?

Общи условия

Активация на акаунт