За мама няма вече скука - ДЕКЕМВРИйче сладко неуморно гука! 🧸👶🍼

• 20 791
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
Явно всички сме в някаква фаза.. Снощи Катлея се дра не знам колко време. Ръцете ми окапаха да бутам количката, ММ я държа, бял шум пусках, мляко давах, не и не. И тая сутрин се наяде в 6 и 30 и няма заспиване, мрънка за бибероната през 30 секунди, нервите ме хванаха адски! И ММ много знае - "стига си се нервила, това е бебе", да бебе е, ама циганчетата ги оставят неизкъпани, мръсни, гладни и мълчат, това е нахранено, чисто, изкъпано, сухо и пак реве, еееми и моите нерви си имат край. Наближило е да оставя ММ за 2 дни само да става в 6 и 30, на него да си предоставя претенциите да го питам къде ще му отиде спокойствието. И докато я храня - едно сумтене, едно подскачане върху корема ми, ми да не съю от желязо.. Гадно ми е, че се нервя ама то всичко си има граници. Вчера съм станала в 10,те спяха естествено, ама аз след като ме е събудила Н на брой пъти естествено вече ми отиде съня, изчистих, измих всички съдове, пуснах перални, прострях, после излизахме, послв правих плънка за пълнени чушки. Отделно пставям памперси, шишета, миене, преобличане, без кръст останах. Той си мисли, че като не хдоя на рабпта си почивам, разбираш ли. И като каже - "излизай, аз не съм те спрял" ама аз като изляза искам после да я вземеш в хола, за да се наспя, а не да стана отново в 6 да си я гледам и после да викам, че съм излизала. И такива неща, оплаках се и аз. Явно всички сме на едно дередже. Grinning

# 301
Привет, майчета!
Витамин Д аз давам двете капки с вечерното АМ, капнати вътре с Омнибиотик Панда. юнего май няам да го спирам скоро. Всичко наведнъж, че да не забравя нещо. Педиатърката каза, че няма никакво значение кога давам витамина. Днес сме на ортопед, стискайте палци, че имаме леко пукане в таза.
Джорджи и моят спи неспокойно понякога, но най-честата причина е, че нещо го боли коремчето.
Да ви се оплача- сега ме боли другата гърда. Е, няма такова нещо, честно. Не искам пак да преживявам мастит, изпаднала съм в ужас.
Да споделя и аз- мен в началото ме беше страх да оставам сама с малкия. Да за мъжете е по-лесно и когато моя излизаше, се шашвах и аха да вдигна скандал. Прословутия майчински инстинкт така и не дойде веднага. Но то в началото е неблагодарна работа-сменяш памперс, успокояващ ревящо човече и т.н. без да виждаш нищо насреща. Обаче сега като се усмихват е по-различно. Аз също изпадам в паранои да не хване вирус, да не падне от ръба, да не го изтърве някой, да на би да има останало веро в шишето и хиляда такива простотии. И аз с това провалено кърмене, чудя се за какво да се самобичувам. Мисля, че ключа наистина е във времето за нас си- аз ходя на спорт, чета книга вечер и гледам да говоря по телефона, защото не излизам много, много.

# 302
  • Пловдив / София
Не съм се включвала тия дни и доста сте изписали. По диагонал прочетох.

Постродилната депресия съществува и е факт при доста жени. Околните трудно разбират. Проявява се под различна форма. Така, като ви чета, си е точно това. Аз не се срамувам да призная, че също страдам от нея. При мен, обаче, няма мисли, че не се справям и паники за бебето, и пр. А просто ми е трудно с новата роля и не се наслаждавам на майчинството все още. Побърква ме еднообразието и безсънието.

Както съм писала, нямаме никого в Сф, на когото да го оставим през уикенда за 2-3 часа и да отидем на обяд, да кажем само с мъжа ми. Приятелките, които имам в Сф работят. Не мога да пия кафе с никого през седмицата. И така.
Крепи ме мен лично мисълта за пролетта и лятото, за това, че ще си отида скоро в Плд и затова, че ще е по-голям и се надявам да отпадне това нощно хранене най-после.

За вит Д, аз давам по 1 капсула сутрин преди ядене. От къде го намирате тоя Вигантол? Аз търсих за себе си. Няма го по аптеките.

Почнах аз да разреждам капките за колики. Засега, да ви кажа не виждам някаква голяма промяна.

Иначе тия дни майка ми е тука, от четвр, та голяма помощ. Поема нощното хранене и малко се понаспах, но утре си отива. Sad

Тези дни, иначе, е спокоен, пу-пу. Вчера спа от 5 следобед до 2230. Не знам как не огладня. Онзи ден в петък, също доста поспа през деня. Ще видим, като останем сами.

# 303
Оо, билейди тия мисли и мен ме тормозят. За верото в шишето, ако я оставя на спалнята да не падне,да не я разболеем като излезем, ако пък не излезем мъчим детето вкъщи..

# 304
Много е хубаво времето днес навън.
Ходихме с голямата до кухнята, доста добре се отрази и на двете. През април навършва две години след това мисля да я пусна на ясла ако я приемат.
Иска ми се и двете да ги извеждам заедно , но няма как. На лято ще се разхождаме с малката.
Оставям бебето на свекървата, но нито пие АМ както трябва нито спи както трябва. Оставяла съм и голямата но не е правела така. Хем не кърмя да е толкова обвързана в чуденка съм защо?
Като се прибера и чуе моя глас веднага заспива 🤷‍♀️

# 305
Точно ей такива мисли имам нонстоп. Да не падне, да не я ударя, да не би да й мириша гадно (?! 😁), нещо да не я ръби, вкусно ли е млякото, харесва ли й.. Оффф денонощно.

А за излизането-моите приятелки работят от понеделник до петък и няма как да излизам с тях сега. Имам само една приятелка, с която излизаме няколко пъти седмично с децата за по час-два из квартала.
Няма и на кого да я оставям - майка ми си работи, на другата баба не бих я оставила, но тя не е и в страната сега.
Искам вечер да си почета, да погледам малко телевизия, да си поговорим с ММ за небебешки неща... Снощи се получи, ама не е всеки ден така.

Мрън Мрън, детето спи, отивам да обядвам, може да ми се оправи настроението. Хубав слънчев ден!

# 306
Момичета не трябва да изпадаме в такива дупки,а дори да се случи трябва да поговорим с някого за това..иначе може да стане по-зле..и да трябва да излизаме като можем, за да не става едно постоянно еднообразие..
Марти защо се ядосваш, Кая е бебенце , тя не е виновна , че има такива периоди в растежа и и има много такива бебчета  , които плачат постоянно и за всичко , трудно е да , но ако се ядосваш на нея не би трябвало ..остави я за 2-3 часа на ММ и излез позабавлявай се , отиди на фризьор , на маникюр на нещо  отпускащо , дори и на масаж и се поотпусни ❤всичко ще бъде наред...
Днес тука много пече, ама още не мога да се наканя да излезем , а то докато излезем ще стане 3-3:30 и после ще захладнее , а и Илко направи дрямка ей сега и сега пак няма да спи и ще е кисел за това убийте ме , ама в този слънчев ден съм затворник вкъщи😃..а и честно казано ми се излиза , но без него, ама нямам на кого да го оставя точно сега , само вечер мога да го оставям и то за не повече от 4 часа , което пак е файда не се оплаквам..като поотрасне ще мога да го оставям за по-дълго , въпреки че ми е гадно и ми липсва аамаааа няма как..☝🏻иначе ще се побъркам. Снощи пак става на всеки 2.5-3 часа да яде и пак съм недоспала..единия път стана , защото памперса му пропусна...сега съм на памперс премиум протекшън и имам няколко пропуснати памперса..и то главно вечер, което е гадно , защото той се разсънява като го преобличам и после трудно заспива...

# 307
И при нас се случва да пропуска памперс премиум кеър. Уж по един и същи начин ги слагам, а понякога пропуска и му е мокро гръбчето или страната на която лежи не знам дали да не минем на по-големия размер... Вие от коя марка памперси сте доволни?

# 308
Ох Марти и аз съм в твоя филм този нощ. И цял ден сме на ръце, като го оставя и надава вой, а попринцип си седи де в шезлонга или в коша на количката(кордисали сме го на дивана)
Излязохме със слинга малко на вън и забравих да му сложа шапка.. направо бях бясна на себе си.. коя майка посред зима забравя шапка Angry . Пане е топло и слинга му беше на главата и качулката на якето за бебеносене.. ама все пак.
Витамин Д давам по 2 капки вечер преди къпане.
Има ли някоя мама в кв Витоша или поне студ. град или Дианабад ?

# 309
За сега сме на Pampers premium care ще минем на Baby Dry от тях съм по доволна.
Подариха  и Little Angels и те са добри.

# 310
Eми и аз се качвам на депресарския влак. Като цяло съм си доста негативен човек понякога, а сега още повече. Постоянно се вглеждам в детето и му откривам някакъв "проблем. Всички тези въпроси,които ви мъчат вас са и в моята глава. Един ден се чувствам добре, на другия съм като изстискан парцал и то не толкова от умора покрай бебето,колкото от тъпите ми настроения и болния ми мозък... Никой покрай мен не ме разбира, като кажа нещо ме изкарват едва ли не луда (може и да са прави, знам ли.....)  За капак на всичко съмненията,които ми вкараха по време на бременността,че може да му има нещо на бебето мислех,че ще изчезнат с раждането ама уви..продължавам да си се притеснявам и да си мисля за хиляди глупости......

Марти,и моят така.. като му кажа нещо на въпреки ми вика да не съм те спрял да излизаш бла-бла.. Оня ден излязох сама, уж нямаше проблем.. Беше изкарал детето, всичко точно докато не ми звънна и не го чух как се дере.. еми не помня как съм се прибрала. Изобщо не ми е спокойно да си излизам сама, колкото и да ми писва на моменти. Иначе като цяло да,много помага и с домакинството и с бебето ама теглото си е наше. Е сега излезнахме сами, оставих му да измие и стерилизира.. нашият легнал да си поспи, прибирам се с гладно бебе и без чиста бутилка.. ДРАНЕ!

Мрън-мрън, пак казвам - радвам се,че ви има!

# 311
Момичета и аз съм със същите мисли като вас. Не сте сами. Лани, и аз съм си мислила, че не и харесва кърмата или да не би да и мириша лошо. Grinning
Понякога имам чувството, че ще полудея по цял ден сама с бебето. Липсва ми малко помощ да я оставя на някой за 2 часа и да се поглезя с нещо. Вчера излизахме на разходка и днес ММ ми казва, че го боли гърлото и кашля. Е няма що. Дано не се разболеем всички най-вече за малката ме е страх.
Мамите, които са ходили на ортопед казаха ли ви да правите упражнения за ставите? Вчера бяхме на преглед и лекаря каза, че ставите са добре, но да правим упражнения за по-разкрачено положение на крачетата, че много си ги свива. Иначе каза, че всичко е наред, но нали съм си паника и викам да питам как е при вас. 😁

# 312
И какво се оказва, освен че отглеждаме едно и също дете, ами и едни и същи депресарски истории си заформяме хаха
Дано при никоя от нас не е истинска и тежка постродилна депресия.. Изпращам ви прегръдки! Ето нещо за четене:
Скрит текст:

# 313
Ох да минават вече тия колики ,че е ужас.  Моя син вчера пак цял ден сън и снощи след банята Няма заспиване.  Мм  пратих да спи в хола  че е хремав до 3 часа се гушкахме  с малкия направо без ръце  бях.  Днес се разходихме по панчарево със сестра ми спа през цялото време . Сега  видях зелено в акото и ето вече час спи на гърдата ми . За мислите "ужасна Майка и че не се справям " и аз съм  в клуба .

# 314
Марти без да искам да звуча като дърта свекърва Кая най-вероятно усеща се си изнервена и съответно и тя става още по-кисела. Първия месец и аз страшно се напрягах като ревеше от Колики хем ми е жално, че го боли хем виках всичко съм направила каквото мога и се изнервях, познай той ставаше още по-крив , вземеше ли го ММ, защото вижда че аз съм супер ядосана е млъкваше бебо веднага, без той да прави абсолютно нищо просто беше в неговите ръце. Много усещат, сега и да плаче съм спокойна, мисля че му оказва влияние това. Той се криви и плаче аз го тормозя още повече като го целувам, радвам и обеснявам, че ми е супер сладичък. Пробвай да се успокой и да приемеш, че те наистина са просто безпомощни бебета и вярвам, че бебка ще се успокой! Heart
За отопеда - и на нас ни казаха да правим упражнение, с което крачетата му да седят по разкрачени.
Да наистина без помощ е много трудно, страшно съм благодарна на бабите. А иначе и мойте приятелки са на работа, но излизам с една мама с която се запознахме на йогата за бременни, та най-добрия вариант в тези случай е някоя друга мама.

Последна редакция: пн, 17 фев 2020, 18:19 от edelvais0404

Общи условия

Активация на акаунт