За мама няма вече скука - ДЕКЕМВРИйче сладко неуморно гука! 🧸👶🍼

• 20 797
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
  • Германия
Привет на всички мами!
Ние с Коко си се гледкаме, ядосваме и пак гледкаме. Той реве, аз рева итн., но все ще му излезе края...
Аз се да се включа, да се включа и все не остава време, а да ви изчета ми е непосилно, но горе долу... Та в тоя дух: Честито за първите месечници, за вторите, та и вече за третите, погачите и всичко дето пропуснах 😘😘😘.
За Витамин Д ни каза педито, а и акушерката, че няма значение по кое време на деня, стига да е непосредствено преди ядене. За коликите сме на хомеопатия и свещички от кимьон и съм доволна, но като цяло пак си ревем, за да си се носим. Най - голямото ни спасение е топка за пилатес, там си се дондуркаме и преспиваме, ако не е на гърда разбира се 🤓, гърдата е универсално средство, непрекъснато му я пробутвам, въпреки че трябва и да дохранвам с АМ, но като цяло си е едно "цице -носене, -лежене и -седене".
На мен също ми е едно такова тъжно за баткото и въпреки че се опитваме с ММ, ако аз съм с бебето той да е с големия и обратното или всички заедно, но все ми се струва, че не е достатъчно и че има и много промени за тях, които ние приемаме за даденост😢.
Един път го чух да си мърмори, че нищо не както преди, скъса ми се сърцето. А иначе е като омагьосан от брат си, все да го прегръща и целува, все да помогне с нещо, сутрин като стане да дойде и да му каже добро утро и да попита, как сме спали итн. - "малкото ми голямо съкровище".
Айде че пак е гладен. Ще се опитвам по често да влизам. Поздрави и целувки от нас 😘🤗

# 286
Чегевара, радвам се че се включи. И че сте добре, е реването е малко кофти, но бебета кво да ги правиш. И ние имахме такъв период и ми беше постоянно на циците 😁Сега само да мрънни и пак е там, защо да я мъча а и себе си 😁
За първи път баткото снощи каза Не искам вече да съм батко. Даже не разбрах с какво се е почувствал обиден 😔Иначе мн и се радва и той. Постоянно и казва, че я обича ❤️
Ние нямаме колики, или поне не съм разбрала 🤷‍♀️
Забелязвам, Вяра и тя се наяжда доста по-бързо от преди.

# 287
  • Sofia
Villygdr, баткото е на 5 години, а всичи тези размисли и страсти се породиха, след като изслушах един подкаст за най-честите родителски грешки при появата на второто дете - някои бях интуитивно избегнала, но други не. Поръчах си една книга по темата, дано ми е полезна.

Здрасти, Че Гевара! Радвам се, че сте добре!

През нощта малкото се кърми по около 10-15 мин, но през деня филмът е съвсем друг - по около 30-40 мин. То е оригване, дърпа се от гърда, после пак засуква... забавление.

Желая на всички ви спокойна нощ!

Последна редакция: нд, 16 фев 2020, 20:54 от Suprema

# 288
Момичета, вашите бебета спокойно ли спят? Теодор,както си спи трепва и мята ръце, върти се, понякога се пробужда готов да заплаче и след като му поговоря малко обикновено си заспива пак.. Също така диша тежко понякога, Не все едно,че не може да диша, а шумно.. имам чувство,че има супер неспокоен сън ... 🤷

# 289
И Александър е така. През деня спи по 20мин. ако не го държа. Ако е в мен спи малко повече. Сутрин към 5-6 часа започва да се върти, да се напъва, мята ръце...

# 290
  • Sofia
+1 за мятащи, пръхтящи и сумтящи деца.

Джорджия, благодаря ти за споденото за теб и сестра ти! Дано и при нас се случи!

# 291
Здравейте, момичета!
И нашета бебка така се мята, върти и хленчи е съня си, но не я будя. Сега започна да си пропуска и нощното хранене, което е добре за мен, поне посвиквам вечерта, защото и ние през деня не спим само ако се навън.
Аз да ви питам как приспиваме вечер бебоците? Ние правим я къпем към 20ч, после масажче хапва, но заспива малко на ръце. Ако я оставя сама в кошарата до 10мин почва един рев и пак на ръце заспива.

# 292
Ох, Най-накрая всички заспаха и остана време да ви изчета.
За приспиването - в добрите дни се къпем в 20, яде и заспива сама с биберон. От време на време ходим да го подаваме, ако го изпусне, докато заспи дълбоко. Това се случва да кажем в 4-5 от 7 дни средно. В лошите дни не ми се говори.

Аз имам 18 години разлика със сестра ми и поначало реагирах ужасно. Тръшках се, ревах, изпадах в истерия. Сега обаче си я обичам адски много и не мога да си представя живота без нея. ❤️

Иначе докато спи е спокойна Ели, но на моменти се мята, диша тежко, изръмжава. Чак като спре се притеснявам 😁

За кърменето - ядеше средно по 20 минути до миналата Седмица, от тогава яде средно по 7-8,в чудо се видях, но тя е лакомо бебе като цяло и реших че колкото й се яде ще яде,не е новородено да се успива, така че продължавам на поискване и това е. Имаме и 2 нощни в 1 и в 5 сутринта, малко ми е мъка и искам да се наспивам, ама...
Ако отпадне поне това в 5,а останем със следващото в 7 ще е супер.

Вчера изревах света. Мисля че имам някакви симптоми на постродилна депресия. Непрекъснато се тревожа, имам натрапчиви мисли, изпадам в паника, в безпомощни състояния, днес бях на ръба на нервна криза, защото тя плачеше толкова жално, а аз не знаех какво да направя. Чувствам се като ужасна майка, мисля си че детето ми не ме харесва, не ме обича, няма да му липсвам, ако ме няма 😭😭😭 не знам как да се справя с тия мисли, чувства и емоции, а ММ само ме товари, че трябвало да се държа адекватно и не трябвало да се напрягам излишно. Лесно е да се каже де...

Може би ще имам по-добри дни, не знам кога. Искам просто да се наслаждавам на майчинството, а се натоварвам психически с всякакви негативни емоции, които знам че сама си вкарвам в главата и въпреки това не знам как да спра.

Мария, да оздравявате бързо 🤗
Меченце, Дени да спре да киселее и да си стане пак слънчо
Маги, дано Адриана те остави да поспиш тия дни да си наваксаш малко

Отивам да спя и аз, извинявам се за оплакването, ама ми дотежа вече, пък около мен никой не ме разбира, а май и никой не се интересува как се чувствам аз, та да. Знам че поне тук мога да срещна малко разбиране и съчувствие 💕

# 293
Ланиииии и аз имам такива мисли, май и аз съм в някаква депресия , не дълбока още, но дано да не стане..Живота ни много се преобърна след появата на бебчо и ММ мн ме натоварва понякога, той си продължава постарому , излиза си , няма проблем , но на мен ми е малко тъпо и той не ме разбира, понякога оставям Илко на майка ми и излизам, но винаги ми е гадно и мисля само за него..направо ми е толкова жал, в същото време когто сме навън си мисля, че  ако се разреве направо няма да знам какво да правя и то реално е така , днес се разплака и то толкова жалнооо и със сълзичкиии 😖😖😖и докато го успокоя направо бях в  някакъв ужас...докато седна да го накърмя някъде горкото не спря да се дере и всички ме гледаха все едно съм някакво дете, което е излязло да разхожда бебе ..много тъпо ми стана, но предполагам и това ще отмине..
Ние също имаме хранене в 1-2 и в 5-6 и ее ужас , но се надявам да отпаднат малко по малко, ше видим как ще е , и се храни по около 20 минути всеки път общо от двете гърди, но вечер се наяжда по-бързо за 10-15 мин и е готов ..

# 294
Lana, Ivigeorgieva, все едно за себе си чета, отделно се обвинявам, че ми е малко кърмата...и с консултант по кърмене говорих, опитвах да цедя с помпа- не ми се получава от двете гърди общо по 60- 70мл да докарам ако пропусна кърмене, а след кърмене кога да цедя, малчо денем неще да спи, плаче лапа и смуче ръцете а уж съм го кърмила , а той ми виси по половин час на едната и после половин час на другата само и само да суче и пак рев после. Зърната ме болят зверски...Някъде бъркам, но и съм толкова недоспала, че чувствам безсилие.Само си повтарям- и това ще мине, само да са ни здрави децата момичета!

Последна редакция: пн, 17 фев 2020, 01:23 от Vslv

# 295
Здравейте момичета!
Много сте изписали едвам ви изчетох.
Чегевара, радвам се че се те добре и се включи.
Мария, скоро да се оправяте! Heart
Лани, не си единствена и на мен ми минават такива мисли особено когато съм сама и ММ е на работа.
Относно братята и сестрите аз съм единствено дете и винаги ми е било много тъжно от този факт. Затова искам в по-далечен план още едно детенце, за да си има Катето другарче.
Момичета, моята Кати пък вчера направи 5 хранения. Почвам да се притеснявам. Имаше колики, беше неспокойна и последното хранене беше в 19:00. И от тогава чак сега в 1:00... Опитвах се да я събудя ама тя спи като пън. Отделно дори и да я събудя (което се е случвало преди) тя яде малко и дреме. С това хранене имам чувството, че ще видя зор. Тегля я и за 2 седмици е качила 200гр. само. Или кантара не е верен или вече не знам какво да правя. Иначе след по-големите паузи си изяжда 130-150 мл.

# 296
Сладурки и аз нещо съм на фаза, изпокарах се с всичко което шава вкъщи..ама ми е все едно.Писна ми всички много да знаят на думи,но аз съм по цял ден с децата.Супер притеснена съм,нещо и двете намалиха мл АМ на хранене.Даже вчера ядоха на около 3ч.,а днес на 1,5ч😩Какво става не зная.Отделно в университета,една се е заяла и няма да ми даде подпис,ако не отида,но няма как просто,освен да отида с тях😐
Витамин Д го давам сутрин,но на Дария след ядене,че и него повръща.
По темата за братята и сестрите ще кажа ,че ние сме четири деца,две момичета и две момчета.Винаги е било много весело и в същото време трудно на майка ми,аз много съм помагала в отглеждането на по-малките,и се чудя как се е навила 4пъти да има деца,аз втори път не бих го направила.
Лани,Иве, чудесно ви разбирам,но се надявам да сме най-добрите родителите за децата си.
Беърче,дано на Денис му мине лошото настроение.
Феме, според мен само се притесняваш излишно,аз за това не взех везна,за да не ги меря,че ще откача.
Мария бързо да се оправяте.
GeorgiaR и моите така неспокойно спят,сумтят, пръцкат,напъват се.
Спокойни бебета ви желая,отивам за поредното хранене🤗

Оплаках се и аз, извинявайте.

# 297
И аз на моменти се чувствам безсилна в отглеждането на децата, особенно в момента с каката. Понякога толкова гадно ми става, че не мога да й обърна вниманието, което е получавала преди. Добре, че тя ги приема добре нещата, но сякаш на моменти подсъзнателно нарочно започва да не слуша, за да й се обърне внимание. Ох да се стопли това време вече за по дълги разходки, това ще помогне много да се чувстваме по-добре.

# 298
Лани, Иви, не се обвинявайте, а и всички мами. Ние сме си най-добрите мами на нашите деца🤗Наистина е трудно понякога, даже в повечето случеи, но децата знаят колко мн ги обичаме.
Вижи и при нас го имаше този момент с белите, за да му се обърне внимание на баткото. Сигурно е нормална реакция за тях.

# 299
Че Гарева добре дошла отново, радвам се, че си добре!
Мария стиснати палци болестите бързо да минават!
Момичета дръжте се, не сте сами! Първия месец след като се роди бебо ми беше доста трудно въпреки, че мама беше вкъщи от сутрин до вечер и аз излизах всеки ден. Някак си все имах, някакви мисли и ми беше трудно да свикна с новия живот. Но след като мина 1месеь и с бебчо останахме сами нещата се наредиха, да понякога ми е много трудно и се чувствам изморена и безсилна, но гледането на дете не е нито по-лесно, нито по-малко от ходенето на работа, та това е нормално. Това, което на мен ми помага да се чувствам човек е да излизам самостоятелно, през работната седмиц бебо е с мен, но съм с някоя приятелка седнала навън на заведение от 11 до 5 следобед, обикаляме, пием кафе, хапване и т.н. Вечер когато мама дойде 3 от 5 дни в седмицата, идва за час, но аз го използвам излизам пазарувам за вкъщи или за мен или на фитнес. А сб и нд   го гледа някоя баба половината ден или поне 2,3 часа и аз съм навън с приятелки, козмвтиьи, маникюр или нещо друго за мен си. Също така единия почивен ден прекарване половината ден с ММ някъде. А когато имаме възможност вечер излизаме на вечеря с него, да не е често, но е нещо различно. Това са нещата, които ме поддържат да не изкукам и ме разведряват. Ако нямате възможност да оставяте бебчо на някой то поне като излезте, взимайте някоя приятелка и говорете са нещо друго различно от бебешките теми. Скоро ще е пролет, лято и ще може и вечерта да седим някъде с бебоците.
Доста дълго стана, но надявам се, че съм помогнала, накратко отделете време и правете нещо, което ви доставя удоволствие и ви кара да се чувствате добре и разнообразявате.

Общи условия

Активация на акаунт