За мама няма вече скука - ДЕКЕМВРИйче сладко неуморно гука! 🧸👶🍼

• 20 769
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
Витамин Д сутрин давам. На нас ни казаха по една капка, но чета, че някои давате по 2. Ще питам педиатърката.
Денката ни прави луди калинки последните дни. Тази нощ и не спа, будува, рева, а от какво реве, ей хора нямам идея. И нищичко не помагаше да се успокои, освен да го дундуркаме и да обикаляме с него стаята, оставим ли го - реввв. Та с ММ на смени - 2 часа той, 2 часа аз. От снощи в 00:00 чак сега е заспал, в 8:30. Чак се чудя как толкова малко бебе може да издържи толкова мн време без да спи. И ние с баща му сме зомбита в момента. Той ще ляга да спи сега, а аз не мога. Евентуално на обяд нещо да дремна, ако Шефчето благоволи да спи и тогава. 🤷🏻♀

# 271
Милите, съчувствам ви Confused при нас знаете съня през деня е мираж..
Катлея се опитва да си махне 6тото хранене доста упорито, а аз все я будих. Е, снощи не успях, наяде се в 21:00. В 3 и 30 се събуди готова за игри 🤷‍♀️ но не беше гладна защото нито мрънкаше, нито нищо, просто си лежешеи се хилеше. И в 5 и 30 вече позина от глад Grinning
Тя пие 130 мл и сега не знам на 5 хранения ще й стига ли, няма ли.. Дано ми покаже някак, че ми е филм.

# 272
Благодаря ви момичета, децата вече са по-добре. Но аз с преуморения си акъл, снощи съм заспала след алармата за антибиотика на малката о се събудих 4 часа по-късно. Е дадах го тогава и реших дс и местя часовете. Нз дали е правилно. Помагайте, случвало ли ви се е.
Беърче, мн гадно. Дано Денката поне сега поспи, а и вие с него.
И аз давам вит Д сутрин
Нашите ваксини ги отложиха. Докторката каза 2 седмици след като спадне температурата, но ние тогава ще сме в България, така че ще стане края на март. 🤷‍♀️

# 273
Аз реших да опитам да давам по 150мл. през 4 часа. През деня сигурно трудно ще успеем, но пък нощно време прави големи паузи и ще компенсира, ако изяде повече през деня. Абе ще се наместим все някога Grinning
Ние спахме от 1 до 9. Хапна лакомо 150ка и пак заспа. Ще видя сега кога ще огладнее пак.

Днес е хубаво време, желая слънчев и усмихнат ден на всички :*

# 274
  • Sofia
Здравейте. Ние този път сме на търсенѐ явно. Спи добре през нощта, има две хранения, но аз не искам да си ги маха, защото поддържат кърмата. Има една пауза по 5 и една по 4 часа. Мисля, че е ОК.

Мария, радвам се, че се подобрява вече девойката. При забавен прием на АБ в листовката си пише как се действа. Аз лично леко измествам следващия прием, но леко, и после влизам пак в часовете.

Вигантол давам по 1 капка сутрин, на гладно и после веднага давам да суче. Този витамин е мастноразтворим и трябва да се приема с кърма или АМ.

Днес съм се наточила на разходка с баткото и дребното, евентуално едно кафе на слънце в ръчичка.

Не знам как сте с по-големите деца, но аз имам чувството, че правя грешка след грешка в подхода си към баткото. Слушам, чета разни психологически неща и се чувствам пълен провал...

Маги, Беър, Иви, кураж да мине този период. После друг ще дойде, нали знаете...

# 275
Супрема... Не знаех давам същия.  Дано нямаме проблем.  От този сутрин така го давам . Супер  безотговорно пак 😑😓😔 пак ще се чувствам като идиот  . Мо я ден сега в 10 пак цокна  и заспа . Днес и ние ще ходим на разходка сиг  към 13 часа . Мария радвам се  че сте по добре
 Беарче лягате  и вие като той спи

# 276
Мария, браво на вас! Simple Smile Утре да сте и още по-добре, а вдругиден да сте забравили.

Супрема, отвреме навреме и аз се чувствам като провал с голямото дете. Старая се и на нея да ѝ обръщам нужното внимание и когато бебо е спокоен успявам, но когато той не ни оставя да мигнем, аз съм постоянно с него. Ето сега, трябва някой да ѝ помага по английски с домашното, но аз едвам гледам. ММ спи с малкото. Аз хич не мога да се съсредоточа, камо ли да ѝ обясня адекватно това, което не разбира. Обмисляхме да плащаме частен учител, но много ще ни дойде нанагорно подобно нещо в момента. Учителката им в училище не е добра и на детето си му е трудно. И не е само това... тя вярно, че вече не е така малка и уж разбира, влиза в положение, но все пак си е дете, има нужда от толкова внимание колкото и бебето.
При вас какво е положението?

# 277
Как ми се иска през този период на колики да е лято и да я метна на количката и да обикалям докато се успокои...

# 278
Мони, не си ти виновна. Трябвало е лекар да ти обясни още в началото. 🤗
В листовката до колкото разбрах пише да си продължа по същата чесова схема, но това значи да пропусна един прием. Най добре да се свържа с педиатъра. Благодаря Супрема.
И аз понякога имам чувството, че пренебрегвам баткото. Старая се поне веднъж на ден да играем някаква игра заедно. Когато малката спи или баща ѝ я гледа. Снощи ми стана мн мъчно милия ми вика:Мамо искам да спиш тука при мен, да ме гушкаш.(Сега спим разделени, заради болестта. Големия с таткото, малката с мен.)
И аз не искам да маха нощното хранене. Сега откакто е болна доста е намалила кърменията, очаквам пак да ми намалее кърмата, но ще по правим и това с времето.

# 279
  • Sofia
Мони, споко, нищо толкова непоправимо не е станало. Давай го с кърмата и всичко ще е точно. Да не мислиш, че от горе ми е дошло и на мен... Що какпи ей така съм давала... Слънцето си е най-важно, а то скоро ще е в изобилие. Но умерено! До 6м бебетата не се мажат с кремове с УВ.

Беър, Мария, не знам... груб е в игрите си с бебето и не чува, когато го моля да е внимателен, че то е още беззащитно. От време на време изпуска “Ама аз защо го поисках това бебе?”, “Нашето бебе добро ли е?”, иска да спя с него в леглото му, което никога не се е случвало освен венъж, когато беше болен! Очевидна е ревността, която проявява, а аз явно не успявам да обясня и т.н. Някои уикенди го давам на бабите му, не вярвам това да го счита за отделяне , и преди сме го давали... Искам да са си партия с братчето, но знам, че не мога да изградя изкуствена връзка, те трябва да си я изградят сами. Аз и мъжът ми сме сами деца, нямам никаква база за сравнение, а примерите за неразбиращи се братя и сестри - много! Не искам да го допускам. Една от причините да имаме второ дете е именно баткото да има свой другар вбъдеще.

# 280
Suorema, извинявай пропуснала съм - колко ви е голям баткото.
Нашия е на 8 години. Никога не е искал братче или сестричка, то и ние до последно отлагахме де, дори като забременях и му казахме той беше като гръмнат. Стоя 5 минути и само мига на парцали и повтаряше "да бе да, лъжете ме". Имах доста притеснения как ще се е като се роди бебето тъй като освен голямата разлика, досега беше и единствено внуче на всички.
Засега обяче нямам никакви проблеми, баткото помага-гледам да го включвам в грижите за бебето(без да прекалявам разбира се). Например, когато ММ го няма в къщи вечер къпем бебето с баткото. Полива ми, занимава ги докато го облича-а той самия супер много се кефи. От време на време и той иска да ходя да го гушкам докато заспи и аз в 90 % от случаите се отзовавам. Бебето заспива самичко (да не чуе дявола), а аз лягам с баткото и си говорим за неговите глупости 😁. Та така, за сега всичко е наред между двама, но съм сигурна, че догодина когато вече малкия щъка напред назад няма да е толкова розово положението и ще има драми,ама тогава ще му мислим.

# 281
Момичета, по темата с братчета и сестричета.. Аз имам сестра с 9 години по-малка от мен. Бях супер разглезено и егоистично дете и когато разбрах,че ще има нов член в семейството,с който ще трябва да деля и съобразявам, си събрах багажа и отидох да живея при баба, бях във втори клас 😁 е от малка съм си с характер .. много трудно го приех,даже като се роди си спомням , че изобщо не й се радвах, не я гледах, не помагах. Към днешна дата обаче не си представям живота без нея. Изградихме много силна връзка въпреки голямата разлика. Иска ми се и на мен от една страна още едно детенце,защото няма по-хубаво от това да имаш брат или сестра,но от друга твърдо не искам повече деца или поне към момента 😁

# 282
Добър денн, момичета:) Въпреки ужасно разпокъсания сън тази нощ, днес бяхме навън 2 часа, събрах и аз малко вит. Д, даже кърмих на една слънчева пейка хах и се чувствам по-добре психически, че нещо ми бяха избили бушоните като писах последно😀 сутринта в 7 май се събуди, ама я взех на спалнята и съм заспала и аз, колко е яла не знам, май повечко, щото върна после.
А като ви чета и вие как се борите с мъниците и си викам то нашето е нищо, ама.. е нашето хах и на мен ми стопява батериите.
Нещо се притеснявам малко, че почна да повръща сякаш често.. Скоро не беше. И сега се чудя от какво е, от мен ли нещо, от ваксините ли, от преяждане ли.. Дано отмине и да е нещо моментно и това.
Вит. Д и аз безразборно го давах, когато се сетя, скоро разбрах, че трябвало сутрин..

А иначе: Дано всички имаме късмет и да има по-дълъг спокоен период преди да започнат зъбите😁

Последна редакция: нд, 16 фев 2020, 14:03 от Магu

# 283
Момичета, (тези, които кърмят) по колко време сучат децата ви? Александър вече започна за по 5-10 Мин. да се нахранва. Издържа по два часа. Но той от както се е родил яде на два часа. Явно му стига.....

# 284
Моя от както се е родил яде по 10 мин, не повече. През ноща яде веднъж около 3 часа, но суче около 5 мин и заспива. Стига му. През деня яде на 2, 5-3 часа

Общи условия

Активация на акаунт