За мама няма вече скука - ДЕКЕМВРИйче сладко неуморно гука! 🧸👶🍼

• 20 781
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
Дават ги след 6тия месец, че се ползва, но аз каката я слагах след 5тия.Или когато настъпи момента да иска да подскача в ръцете ми. Много се забавляват, каката много обичаше да стои там.

# 361
Мария, много съжалявам, че отново сте в болница Cry Бързо да се оправя мъничето и баткото и никакви болвсти повече. На мамата с бебче със сополки (забравих коя е, нещо мисълта ми хич я няма) бързо да минават.
Проходилка няма да вземам, с уокър ще сме. Проходилките (според мен) забавят проходждането, а и бебето много лесно може да се преобърне с нея.
Ние днес не излизахме. Мързеше ме нещо, признавам си.

# 362
Привет момичета  ние днес бяхме на консултация Марти е станал 5.700 , 58 см . Цели 6 см е пораснал от първия месец.  Разминаха  ни се ваксините, че мм е настинал и педито  каза вс трябва  да сме здрави затова за 28 е датата.  Ние също от 2 дена скок ли  има какво е нз . Постоянно иска да цока, като се разплаче  , плаче вече мн силно  с глас и сълзи . Иска постоянно прав да го нося, катери се по мен.  Ужас е . Иначе мн се Смее забавлява.  Педито ми се скара, че според нея преяжда и затова плаче и го боли корема.  Така и колики се предизвиквали.  Ами той като търси какво  да го правя . Спазваме през 3 часа се  храни , но като го хванат коликите и буквално си виси  на гърдата.  Само  така се успокоява . Пак се напрегнах . Иначе се разходихме за час и половина но си ми беше студено на мен . Бързо възстановяване на болните бебчета и кураж и търпение на мамите. Пращам ви гушки

# 363
И ние днес си стояхме вкъщи, исках да посвърша нещо из нас в промеждутъците, ако тя ми позволи. Е успях с една ръка и бебе в другата да сготвя леща, откакто родих може би готвя за трети път, добре, че таткото е поел готвенето и чистенето.
Иначе днес приключения с ако😁 Кърмих я, беше върху една възглавница, оставям я на дивана, смеем се аху иху и аз по едно време виждам петно на въглавницата и о оу, обръщам Ади - яко бомба на гърба. Айде преобличай, мий на мивката, пуснах пералня, сушилня.
Следващата смяна на памперс, свалям го, мия, навеждам се за нов и чувам трррц и тя нали се мята и рита, та до раменете в ако, краката шляпа с тях, рита мен, абе голямо омазване😂😂😅
Динамичен и разнообразен ден се получи.
Една приятелка ни даде на нас бънджи, не знам кога и дали ще го ползваме. В проходилка няма да я слагам. От тях имаме и люлката и активна гимнастика. Ама тая активна гимнастика нещо мноого шарена, супер ярки наситени цветове и чак мен изморява, не знам за бебешкия мозък как е.. Май искам да си купя нова, ама се чудя има ли смисъл🤔

Пожелавам бързо оздравяване на всички болни бебоци!

monikrisi, защо спазвате 3 часа, нали е на кърма? Ако му е много,  ще си го повърне, знам ли.. Щом си търси, значи му е трябва☺️

# 364
Maru ами той си се буди на 3 макс 4 часа да си яде.  Педиатърката каза през деня да не го оставям повече от 3 часа паузи да прави за да може вечерно време да ги прави ама това е бебе на 2 месеца . Тя  само ми повтаря режим режим аз ли съм тъпа и не мога да създам  никакъв ето го спи и цока . Просто си иска на гърдата махам го, люлям .. нося .. пробвам всичко  и не става плаче си и си търси . Бил мв наддал пък аз като гледам нашите  размери са като на другите бебета в групата.

# 365
Моникриси, малко е бебето за режим! След месец-два може. На 2 месеца би трябвало да си суче на поискване, ако ще да е постоянно. Бебе на кърма не може да преяде! Или е скок (ако наистина суче много), или иска да се гушка и успокоява (ако цоква малко и повечето си придремва на гърдата). Според мен нямаш ама никакви причини да се безпокоиш или да броиш часове.

# 366
Мони, с кърмене под режим освен да си провалиш кърменето друго няма да стане.
Ели сигурно е 6.500 вече 😁 прави гривнички и не ми пука. Нали е здраво, активно бебе, на него му трябва храна да расте. Ние не ядем под час, нали? Защо да очакваме от бебе на 2 месеца да го прави?

Не мога повече да пиша, че ревна.
Чао ви

# 367
Благодаря момичета.  И аз така мисля ама педито като ми натресе някаква такава мисъл че нещо не правя като  хората и почвам да се чувствам много  тъпо

# 368
Момичета публикувам линк бебето как вижда от новородено до 1 годинка, стори ми се интересно - та вече ни виждат урааа Stuck Out Tongue Winking Eye
https://mvfglobal-1.wistia.com/medias/dlq63g7nft?wvideo=dlq63g7nft

# 369
Мони кажи на педиатърката ти другия път, че ако иска толкова режим, да дойде тя да го утешава като не издържа 3 часа, че и повече. Аман от такива лекари от преди 30години.Кърми си когато иска и да не ти пука. Е моя през нощта поне 2 пъти суче, а през деня е преди и след сън, като преди е за преспиване, долу горе през 2 часа. Имай напредвид, че кърмата се усвоява по бързо и съдържанието й е повече вода. А и в момента разтежа им е толкова бърз, и затова трябва често да ядат. Най-простия пример е, че до 3рия месец трябва да са с 2но от рожденото си тегло. То затова с такива съвети много майки не успяват да кърмя, намалява им кърмата и айде адаптираното.

# 370
Бънджи ще взема назаем от братовчедка ми. Горе долу 5-6 месечни могат да се поставят и на проходилката и на бънжито.
Каката така и не пропълзя проходилката беше единственото ми спасение да свърша нещо без тя да реве.

# 371
Вижи мерси много както и на другите момичета за подкрепата.  Нз какво му става на малчо от два дена  ама мн плачка и е по често  буден  а му се спи . Снощи до 3:30 сме се гушкали и е цокал, а акото му беше жълто може да е имал и колики  но явно някакъв  период има . Нз и аз но ми  е мн жал

# 372
Еделвайс, много полезно видео. На мен винаги ми е било интересно как виждат бебетата.
Мони, както и другите момичета казаха най-много да си провалиш кърменето някакви режими. Педиатърката на малката даже ми казва да се водя по детето. Изобщо за режими не ми е говорила, а аз я храня с изцедена кърма.

# 373
Мони и ние сме като вас. От 3 дена по цял ден мрънка. 8ма седмица нали го дават скок в растежа -е направо ми разказа играта. Мрънка постоянно. Не може и 3 ч да изкара на моменти , а сме на смесено хранене. Днес спа само час и половина на вън в количката, а аз умрях от студ .

# 374
Мониии :* бързам да пиша, за да те успокоя. Моят е роден на 22.12 (доста след Марти) и в момента  е 5700. На нас с мъжа ни все слаб ни се струва, защото моя мъж е бил 6 кг на неговата "възраст" и като си поиска юнака храна изпадаме в някаква еуфория, защото гоним 6-те кила Grinning които няма да стигнем очевидно. Но не ми е шишкаф, даже ши му изям сладките бузки мамини. В понеделник ни предстои консултация, ще се подготвя психически, че може да ми направи забележка нашата педиатърка, ама ще и покажа картончето на мъжо. Ще ни слагат тогава и първите ваксини (ротарикс и хепатит мисля е другата) и малко ми е вътрешно. Да идват и да минават....
Едит. Абе моят също много мрънка тия дни. поне спи вечер, ляга в 20-21 и спи до сутринта (става само за ядене)

Общи условия

Активация на акаунт