За мама няма вече скука - ДЕКЕМВРИйче сладко неуморно гука! 🧸👶🍼

• 20 668
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Марти, Калоян снощи яде в 20:00, заспа в 22:30, а се събуди на следващата сутрин в 7:00. Това са си към 11 часа без манджа. Но детето се събуди бодро, весело и ме посрещна с усмивка и гукане. Не се притеснявай, те сами си показват, като са гладни.
Аз Калоян за 5 мин  го приготвям за излизане. Веднага, след като го нахраня, му слагам палтото и шапката и го мушкам в кошчето на количката, което предвидливо съм си внесла в спалнята, малко преди да го нахраня. Вътре съм сложила и чувалчето, така че  Само тупвам бебето в него и пренасям кошчето до шасито на количката в коридора. Обличам якето, обувам се и тръгваме. Като има друг с нас (ММ) в събота и неделя сме по-бавни. Той ни бави 😂  Изобщо не ми е проблем излизането, но и на мен ми се иска да е пролет. Така поне и другите хора ще виждат тоалетите, които избирам с такъв мерак, а не само чувалчето. 😁

# 91
Ха-ха, и аз това си казвам. Космонавтът на
малката  крие хубавите й рокли 😂 Че всеки път и ботушки й слагам 😁😁
Марти, Калоян снощи яде в 20:00, заспа в 22:30, а се събуди на следващата сутрин в 7:00. Това са си към 11 часа без манджа. Но детето се събуди бодро, весело и ме посрещна с усмивка и гукане. Не се притеснявай, те сами си показват, като са гладни.
Аз Калоян за 5 мин  го приготвям за излизане. Веднага, след като го нахраня, му слагам палтото и шапката и го мушкам в кошчето на количката, което предвидливо съм си внесла в спалнята, малко преди да го нахраня. Вътре съм сложила и чувалчето, така че  Само тупвам бебето в него и пренасям кошчето до шасито на количката в коридора. Обличам якето, обувам се и тръгваме. Като има друг с нас (ММ) в събота и неделя сме по-бавни. Той ни бави 😂  Изобщо не ми е проблем излизането, но и на мен ми се иска да е пролет. Така поне и другите хора ще виждат тоалетите, които избирам с такъв мерак, а не само чувалчето. 😁

# 92
  • Sofia
Честит празник, Алекс! Да си жива и здрава и девойките много да слушат! Simple Smile

Уикенда Ники беше много нервен, изправи ни на нокти, а хем баткото беше при баба си. В такива дни не съм нервна, ами убивам с поглед. Взехме му гимнастика. Засега само й се дзвери, скоро очаквам да му е по-интересна. На разходка спи добре, само веднъж не е спал. Но и мен всичкото опаковане, напасване с хранене и тн са в състояние да ме откажат. А и си е студено. За мен, не за него Simple Smile

Няколко пъти съм била на Бебебмания. Спомням си, че съм попадала на полезни неща. Ако имам възможност, ще ида.

Беър, Денис е много сладък! Пу-пу
Сладурче - страшни принцеси, дано са спокойни Simple Smile

# 93
Кая май се опитва да махне 6тото хранене. От седмица след храненето в 20 и 30 заспива и едва в будя в 23 да яде. Снощи съм заспала и се събудих към 1 тя си спеше. Реших да не я будя. Събуди се в 4,яде, после заспахме и се събуди чак в 8. И сега не знам как ще се наместят нещата Thinking и дали както е на 130 мл, ако са 5 хранения ще й стига.. Просто не знам.

# 94
Марти,аз съм на мнение,че като са гладни си се будят сами. Отдавна спрях да го будя,ако се забави повече от 4 часа.. Вече най-голямата му пауза е 7-8часа,но не го считам за проблем. Водя се по него,че иначе много се напрягах. Постоянно гледах часове,милилитри.. Сега , когато иска и колкото иска..Мир да е😁 Според мен няма да стоят гладни при липсва на други обстоятелства за загуба на апетит Simple Smile

И на мен ми е голям транс това излизане с всичките му нагаждания .. Като трябва да излизаме докато не прекрача входа с количката все съм някак под напрежение..🤷 Да не говорим,че сме на третия етаж без асансьор и когато таткото го няма излизането ми е почти невъзможно сама.

# 95
Джорджи и при мен така докато не излезнем се чувствам много напрегната. Първо обличам него с дрехите, които ще е навън преди ядене. После го храня, изчаквам да се оригне и си обличам якето аз, след това него в космонавт и в коридора имам местеща се кошара оставям го само да си сложа обувките ии бързо навън, живеем на 5 етаж слизаме с асансьора, после ходим до гаража, където малко със зор отключвам, махам покривалото на количката, защото в покрита да не се праши, откл колата мятам го вътре и го слагам него в количката и цялото това нещо докато го държа ми е трудно да го правя.
Марти тя ако е гладна ще се буди по-често или/и ще плаче по-рано за ядене според мен. Ако видиш признаци увеличи дозата.

# 96
Кая май се опитва да махне 6тото хранене. От седмица след храненето в 20 и 30 заспива и едва в будя в 23 да яде. Снощи съм заспала и се събудих към 1 тя си спеше. Реших да не я будя. Събуди се в 4,яде, после заспахме и се събуди чак в 8. И сега не знам как ще се наместят нещата Thinking и дали както е на 130 мл, ако са 5 хранения ще й стига.. Просто не знам.

Ние също сме така. От две вечери сама спря да се буди през нощта. Хапва към 21ч след това чак към 5/6ч. Не мисля, че часовете са много те ако са гледни ще си кажат😩 Правя й по 120мл, през деня е горе- долу през 3часа.
Тя ако в гладна ще плаче след хранене и тогава вдигай мл.

# 97
Тя като беше по - малка след хранене като не й стигаше надигаше вой до небесата. Няма как да сбъркаш за какво плаче Grinning Надявам се и сега като започне да й е малко да стане така, че да ме ориентира Grinning

# 98
Лани, Сладурче ма много са ви готини момите Heart
Моят мишок също започна да прави големи паузи и аз също се притеснявам. Марти и той като беше по-малък много ревеше от глад и изяждаше по 150 мл на ядене (сега сме на месец и половина и нещо), а сега с триста зора го карам 100 мл да изяде много ме ядосва, искам си гладничето, макар пък тогава да се филмирах защо яде. Аз също се надявам и вярвам, че ако е гладен някак ще покаже.
Ето една статийка за разведряване: https://newme.bg/articles/s-glavata-nadolu-5-zloveshi-perioda-pr … -godina-na-deteto

# 99
Защо сте се вторачили в тези милилитри ,брой хранения и часове за хранене?
Бебетата не гледат часовника огладнеят ли реват.
Вие всеки ден еднакво количество в точния час за хранене ли ядете?

# 100
Благодарим за комплиментите, момичета! 😘
Денис е като часовник относно ядене и сън. Само в някои дни прави изключения, особено когато преминава през някой от ултра киселите периоди. После си се връща по стария график. Сега нямам идея по колко яде на хранене, защото го кърмя, но дъщеря ми например не беше кърмено бебе, и и аз постоянно се притеснявах дали ѝ стига или пък преяжда. Истината е, че щом наддава бебето - всичко е наред и нямате никакви основания да се притеснявате. Simple Smile

# 101
Кикаир,сори ама понякога си доста крайна. От човек до човек има разлика..едни майки са по-притеснителни,други по-спокойни.. Едни бебета се гледат по-лесно,други по-трудно.. Особено за първо дете смятам е нормално да се притеснявяме дали правим всичко така че малкият човек да е доволен..

# 102
  • Пловдив / София
Според мен, кято ви чета повечето бебета вече или се опитват да махнат някое хранене, или да увеличат интервалите. Повечето вече са на 2 месеца или почти. Ние нашравихме в неделя 2 месеца.

При нас е същото. До преди може би 1 седмица беше като часовник, през 3 часа. От няколко дни през деня прави пауза от по 4 часа.

Нощите е непредвидим.
Имаше нощ миналата седмица яде в 2200 и после чак в 3. Преди две нощи - в 2300 и в 0400. А снощи ме разката - в 0100 и после в 0400, т.е. две нощни храненения.

От две седмици е на 150 мл., но не винаги го изяжда. Един път остава по 30мл, др. 10-20. Друг път го изяжда.
Т.е слоро, ако върви така, няма да го вдигам.

Има ли някого, при когото коликите окончателно да са отшумели? При нас не са още.

# 103
Кикаир, ами съжалявам но при бебе, което повръща на всяко хранене е нормално да се чудя дали ако вдигна дозата няма да я прехраня и да повърне на фонтан всичко. От друга страна се чудя ако не я увелича дали й стига. Тя няма как да си каже. А и както казах, като беше по - малка надаваше вой до небесата за манджа, сега няма как да знам дали ще е така и дали ще разбера, че не й стига. Още повече, че тя е трудна със съня през деня и от сутринта от 8 не е спала - заспа сега. Е, от къде да знам дали съня не надделява и не е гладна, но просто прекалено много й се спи? И ей такива въпроси ме тормозят постоянно.

# 104
На мен пък ми се струва окей една майка да не знае средно колко яде детето и и на какви часове и да не следи тези неща изобщо. Все пак ние им определяме дозата, а не като при кърмените бебчета да изядат колкото те си преценят. Ние пълни шишето с колкото ние преценим, съответно се ориентираме по това на какво време огладнява, връща ли храна, по колко. Не винаги плача е признак на глад. И бебе на АМ не се храни на 1,2 часа като при кърмачета та. Смятам за нормално да се следи по колко изяжда защото АМ е по тежка храна и си има граници от колко до колко гд може да яде дете на дадена възраст. Има лакоми бебета които и 200 да им дадеш ще го изядат, но това със сигурност не е правилно. Нито пък да яде по 60мл на 1,5 часа, защото стомаха им така не си почива. Нормално е а имаме колебания за дозата и часовете на хранене, затова се питаме една друга с бебчета на АМ, за да си помагаме какво да следим и очакваме. А сравнението с големи хора - да аз всеки ден огладнявам около едно и също време и ям около едно и също количество. Както при бебетата и за нас е нездравословно да се храним нон стоп или да оставаме гласни по-дълго време, това води до освирепял глад, на хвърляне на голямо количество храна при сядане да ядем и след това и на нас ни е тежко. Изключая Бебчетата на кърма там нещата седят по друг начин.

Последна редакция: пн, 10 фев 2020, 15:16 от edelvais0404

Общи условия

Активация на акаунт