За мама няма вече скука - ДЕКЕМВРИйче сладко неуморно гука! 🧸👶🍼

• 20 673
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
И при бебетата на кърма не е по-леко. Постоянно се чудиш имаш ли достатъчно кърма, нямаш ли, стига ли му, не му ли стига. 24/7 записвам в колко часа колко време е яла, ако цедя - колко време и колко мл съм изцедила.
Майка ли си, все се вторачваш и си следиш детето. И е съвсем нормално, особено за първо, да не знаеш и да питаш, и да се чудиш, и да търсиш информация.
Днеска пак ме е обзела тревожността и имам нужда да си сипя. Има дни, в които просто се чувствам като ужасна майка...

# 106
Ами и с второ дете пак има въпросителни и чуденки 🤔 ...Даже като се замисля с първото дете доста по-лежерно го раздавах, сега много по-стриктно...🤷🏻♀
При нас пък настъпи парадоксален обрат. Вдигнах дозата АМ и тя върна нощното хранене...ха сега де...ще чакам да се коригира.
И ние сме от връщащите/повръщащите и голямата доза 150/170 мл я давам на 2 пъти в рамките на 30 мин.
С тази грипна карантина кой знае кога ще се доберем до педи за мерки и теглилки и за ваксини. Ще слагам ротарикса, реших окончателно.

# 107
  • Пловдив / София
Аз да ви кажа честно съм с първо и на моменти, като ви чета, се чувствам егати непукиста.
Някак си не се притеснявам защо сега толкова е ял, пък после толкова. Давам си там дозата като огладнее - колкото изяде.
Нито следя, нито записвам. Той горе долу е на 3 часа. Както писах, само през нощта не мога да му хвана спатиите.

На последната консултацция беше наддал и аз съм спокойна.
Като гледам по дрехите, наддава.

Нито имам кантар, нито искам да имам да го тегля.
Другият вторник сме на консултация и ще видим.

# 108
ох тази тема , която сте подкарали за храненнето и на мен ми е болна...преди около седмица имахме по 12-13 хранения на денонощие, сега имаме към 8-9 и пак съм по-щастлива , че поне намаляха малко , че взех да се притеснявам, ама просто моят е по-ящен явно... пробвала съм да се изцедя да видя колко хапва , ами цедя по 120 мл и дори не ицеждам до края , значи има достатъчно, не връща след хранене, много рядко връща, на ден по 3-4 пъти да върне мляко и то като не се е оригнал като хората.. аз се притеснявах , че много яде, ама явно има нуужда детето..и с това акане ..преди акаше на ден по 5-6 пъти сега от 2 седмици ака по 1 път на 1-2-3 дни зависи..ама явно е нормално..Илко беше почнал да прави пауза вечер , ама от скоро яде поне по веднъж на вечер , случва се и по 2 пъти да яде...направо 😃😃😃 аз май няма да взимам уред на пара..имам блендер , пасатор и уреда на кангаро за стерилизиране и готвене на пара 3в1 който е ..мисля че е достатъчно...ние утре сме на консултация, ама ваксините май няма да ги бият утре , само ще го изтеглят и премерят.. иначе и на мен ми е филм излизането ...ооооо както си стоя и илко се иззака в мене 😃😃😃и си изцапа дрехите и мен също😃😃😃ох айде чао момичета❤❤❤
ЧрД алексче да си жива и здрава❤❤❤❤
Мече Денката е страхотен❤❤❤

# 109
Моето определено показва като не иска повече като бута с език биберона. А като иска още или ревне че не и стига или си яде ръцете .
Да попитам вода давате ли?
Друга интересна тема Grinning
Аз давам само се захълца пие около 30 мл. Иска ми се от сега малко да пропие да не се запече след захранване .

# 110
Момичета,ние сме си вкъщи от събота. Ходим в болницата само да му слагат антибиотика през абокат сутрин и вечер. Тази сутрин обаче му го махнаха абоката и сега вечерта се чудя как ли ще му сложат антибиотика,дали ще му сложат пак абокат? Тази вечер е последния прием на антибиотик. Утре сутрин ни иска докторката да ни види за проверка и да каже какво ще правим от тук нататък. Дани вече не кашля,няма сополи, появяват се храчки от време на време само

# 111
Давам вода, но тя не иска. Ако случайно попадне в устата й, я плюе Grinning Ами и Кая си яде ръцете, но пък последните 30 мл на АМто  винаги ги изяжда с мъка. Знам ли вече.
Лу, чудесни новини Heart Eyes дано повече нямате такива премеждия.

# 112
Винаги след хранене му давам вода за изплакване. Между храненията също,не я отказва. Марти и при нас последните 30мл.почти винаги са ужас..обикновено си ги дояжда след 15-20минути,но е факт,че все на 30 бута шишето...винаги съм се чудила как усеща. 😁😁

# 113
Предлагах орвдиводаслъжичка, но много отвратен физиономия прави и спрях. Сега пак започнах с шишето - дърпа, дърпа и като глътне и види че не е мляко и иска да изплюе.. Така и с чая от копър, почва да се давчи и хич не го иска, а веднъж сложих няколко прашинли захар и го пи с удоволствие хихи. Давам му 130мл АМ, но дали не му е малко, вече е минал втория месец и е започнал третия. Като гледам вие май повече давате. Яде през 3 часа, понякога предщз два и половина, а нощем прави по-големи паузи, всеки път различно.
А от къде мога да взема слинг под наем, за да видя дали ще му хареса?

# 114
  • Пловдив / София

А от къде мога да взема слинг под наем, за да видя дали ще му хареса?

slingoteka.com

последните 30мл.почти винаги са ужас..обикновено си ги дояжда след 15-20минути,но е факт,че все на 30 бута шишето...винаги съм се чудила как усеща. 😁😁

И при нас е така

# 115
Лу и във фб видях, че сте се прибрали, много се радвам. Колко дни е на антибиотик?
При нас пак баткото е болен с висока температура е цял ден и не можем да я свалим. И болки в гърлото. Доктора изписа само нурофен😣тук не изписват антибиотик, освен ако не е много зле положението, ама ако е така ще ни вкарат направо в болница. Но детето ми се мъчи, от два месеца е болен през седмица. Вече нз какво да го правя. Ще търся български доктор, поне той ако може да изпише антибиотик😩

# 116
Здравейте, момичета!
Последната седмица и при нас храненето е със зор. Както описвате и вие последните 30-40 мл. ги изяжда насила. Записвам по колко изяжда, но вече престанах да я насилвам да изяжда повече. Яде различно в интервала 90-150мл изцедена кърма. Педиатърката каза, че наддава добре като за бебе на кърма и на мен вече ми писна да си вкарвам филми в главата, че е слаба. Grinning Последно време сънят надделява и повече си поспива и по-малко хапва. Явно си е някакъв период. Вода пие, но само ако и дам да изпие няколко глътки преди хранене или по средата на храненето. Не и е голяма фенка. Grinning

# 117
Слънце, Катлея пие 130, става на 3 месеца на 27ми. Мисля че е добре. Не знам кога трябва да вдигна..

# 118
Иви и аз цедя по толкова долу горе,а пък ако е минало повече време и по 200мл съм цедяла. Не следя кърменията, килограми, грамажи, разбира се с АМ е друго. Пълни 1-2памперса,особенно всяка вечер като си поспи след 19часа се изхожда обилно. Бях решила храненето преди сън да е с АМ, белким спи повече, а й за да не хвърлям почти пълна кутия с АМ. Едната вечер спа от 10 до 3,втората нещо беше неспокоен и се въртя много и мрънкаше и спа от 10 до 1 и после през 2 часа,а вчера реших да го на кърмя да видя кога ще се събуди, стана в 3.😐😐😐Вода му давам по 50-100гр.хем да не забравя и шишето, че с каката така беше станало че не й давах вода само сучеше и после не искаше от шише да пие. Нямаше как да я оставям навсякъде беше с мене. Пропи вода към 7-8месец.

# 119
Слънце, Катлея пие 130, става на 3 месеца на 27ми. Мисля че е добре. Не знам кога трябва да вдигна..
Според нашата педиатърката през третия месец трябва да яде 130, през четвъртия 140..но аз като видя че не му стига и му увеличавам с 10мл. Така беше втория месец - ядеше 120мл и от средата на там започнах да давам 130мл на някое хранене. Абе относително е всичко. А доколкото знам кърмата се обработва по-бързо от коремчето и се усвоява по- бързо и за това е нормално детето да огладнее по-раничко. Здраве да им е, нека да ядат да порастат. Нали и докато спинкат пак растели, така че да не се тревожим. Нашия за поредна вечер заспива след банята в 20.00ч. А трябваше да яде сега. Но се измори явно, защото днес спа много малко, преди баня повърна два пъти, изака се два пъти и как да не заспи после.😊 Сега като се разбуди ще има рев за млякото. И така... Спира ми токовете през деня и после съм на парцал. Не смогвам с домакинската работа, все иска внимание. Не мога да сготвя, хапвам закуска и после когато се сетя нещо дребничко и вечер нямам сили за нищо. И после каква кърма да имам.. Е няма и все се каня да спирам с това цедене, че си е загуба на време - три пъти изцеждане за 130мл накрая от трите пъти, събирам го в хладилника и го давам наведнъж.. Всеки ден обаче го подканям да суче, някой път засуче, друг път се разреве.. Не се научи и това си е, за това са измислили АМ та така. Оплаках се малко та се олях 😁🥂🍼

Общи условия

Активация на акаунт