За мама няма вече скука - ДЕКЕМВРИйче сладко неуморно гука! 🧸👶🍼

• 20 680
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Слънце, т. е като стане на 3 месеца, трябва да вдигна, така ли? Ох, нищо не разбирам. Решила съм утре да направя повече да видя колко ще изяде и ако изяде повече, а не му се намръщи ще вдигна. Не се кахъри с цеденето, пак много си изкарала. Аз нямах това търпение. От хранене, оригване и цедене нямах време да ям и лакто казваш ти, каква кърма да имам.. Живи и здрави да са ни.

# 121
Fam, нашите са астрални близнаци Simple Smile моето бебе хапва по 110 мл, не иска повече, даже понякога иска и по-малко. мина 5 кила, така че съм спокойна.

Марти, на опаковката на АМ би трябвало да си пише грамажа спрямо възрастта. за всяко АМ е различно.

моето момче също вода не иска, като я усети и се цупи.

азглежда се по активната гимнастика, ползвам тази на икeа, а най-големият му хит последните вечери е baby monsters kostenurkatа. пепоръчвам нея или подобна играчка-проектор.

# 122
Оле, колко много сте изписали.. не мога на ви изчета.
И нашата погача мина в събота. Сашко се държа много добре.

При нас храненето е пълно мазало.  През ноща суче, ама колко суче, само той си знае. През деня се цедя и за няколко хранения имам кърма за други дохранвам с ам до 110 мл.Ако е ял само кърма не издържа 3 ч. Много сме далече от режим все още, но аз не го и мъча, когато-тогава.

# 123
  • София
Марти ние в събота ставаме на 3 месеца, от вчера реших да вдигна дозата на 140мл и вечерта спа от 23ч до 07:30ч, което ложе само да ме радва. Така, че пробвай да увеличиш мл на някое от храненията.
Слънце, т. е като стане на 3 месеца, трябва да вдигна, така ли? Ох, нищо не разбирам. Решила съм утре да направя повече да видя колко ще изяде и ако изяде повече, а не му се намръщи ще вдигна. Не се кахъри с цеденето, пак много си изкарала. Аз нямах това търпение. От хранене, оригване и цедене нямах време да ям и лакто казваш ти, каква кърма да имам.. Живи и здрави да са ни.

# 124
Момичета,а как сте с апетита? Аз не знам от умора ли, от тревожност ли, от всичко променящо се след появата на бебето ли, но го нямам никакъв.. чак почвам да се притеснявам. Сутрин хапвам зърнена закуска и мога да си откарам до вечерта.. Като си помисля за любими ястия изобщо не ми се дояждат.. А откакто почнах пак да пуша още повече не огладнявам. Страх ме е да не си повредя стомаха ама насила как да ям...

Другото,което е момичетата след секцио , некърмещи, кога ви дойде цикълът? След седмица стават два месеца от моето и още го няма никакъв..

И да се върна пак на темата с млякото.. Моят човек преди ме тревожеше,че не си изяжда всичко и не качва много на килограми.. Ето тая вечер в 8 хапна 120 и сега в 10  си изяде ръцете и ни чуха в съседство..еми направих му още 120 и си ги изяде без да се замисли.. къв режим, кви пет лева 😁 дано поне направи по-голяма пауза през нощта..

# 125
Моят МЦ се появи в 8 седмица след секциото и беше само една идея по-обилен.

# 126
  • Пловдив / София
Момичета,а как сте с апетита? Аз не знам от умора ли, от тревожност ли, от всичко променящо се след появата на бебето ли, но го нямам никакъв.. чак почвам да се притеснявам. Сутрин хапвам зърнена закуска и мога да си откарам до вечерта.. Като си помисля за любими ястия изобщо не ми се дояждат.. А откакто почнах пак да пуша още повече не огладнявам. Страх ме е да не си повредя стомаха ама насила как да ям...

Аз също съм така, но се насилвам да ям. Аз мисля, че съм в някаква фаза на следродилна депресия още. Disappointed Relieved Не ме радват много неща, които преди са ме радвали, дните и нощите ми се сливат, не ми се яде особено, а съм чревоугодник по принцип.

Ехх, да свършва тоя сезон. Малко да се запролети, може би ще се подобри положението.

Марти ние в събота ставаме на 3 месеца, от вчера реших да вдигна дозата на 140мл и вечерта спа от 23ч до 07:30ч,

На какво АМ сте?

Снощи яде последно в 2330 и изкара до 5 сутринта, което пак е нещо.

# 127
Здравейте и от мен! Новоизлюпена мама на момче (родено на 31.12.2019 г.) Simple Smile Нова съм и във форума, до сега само четях и нямах регистрация... Ние сме на смесено хранене, родих секцио,кърмата слезе късно и малкия свикна на бутилка и суче и спи- тегава работа. Дохранвам с Хип комбиотик. Да питам тези които са на АМ как приготвяте млякото когато сте навън, дайте съвети.

# 128
Здравейте и от мен! Новоизлюпена мама на момче (родено на 31.12.2019 г.) Simple Smile Нова съм и във форума, до сега само четях и нямах регистрация... Ние сме на смесено хранене, родих секцио,кърмата слезе късно и малкия свикна на бутилка и суче и спи- тегава работа. Дохранвам с Хип комбиотик. Да питам тези които са на АМ как приготвяте млякото когато сте навън, дайте съвети.
Добре дошла Simple Smile
Термус с топла вода
Дозатор за АМ
Шише
Приготвям го навсякъде за нула време.

# 129
Моя цикъл се появи на 15.01. Селциото ми беше на 27.11. Сега го чакам да видим кога ще дойде пак.
За навън термос с вода, дози мляко и шише. 1 мин работа.

# 130
Джорджи аз си имам апетит ама или се замотвам и не ям или просто ме мързи да си направя нещо на обяд, готвенето не ми е сред любимите неща Grinning
Цикъла ми дойде около 35 ден и продължи доста дълго около 11 дни като 4 от тях беше адскиии обилен. Преди седмица ми дойде за втори път и пак продължава много време и пак имаше 4 дни по обилен, но не колкото първия. Малко се притеснявам да не си остане така, надявам се с всеки следващ да се връща към предишния. Март месец началото ще ходя на преглед и ако и следващия е така ще коментирам с док, какво можем да направим.
Vsvl добре дошла! И аз като другите момичета правя по същия начин както вкъщи. Теемос, още една бутилка норм вода и дозички АМ. За 2 мин бебо има топло мляко.
Аз пак спрях със 140мл, че нещо моето момче много повръща, не че и на 130мл не повръща ама ме е страх да не му претоварване съвсем стомахчето. Иначе преди спеше от 11 до 5и30 и после до 10. Напоследък се събужда в 7 и после в 10. Но ще пробвам да му издърпам яденето към 10и30 вечерта, че обикновено е буден по това време и му докривява до 11. Тези нощи спи много неспокойно, вчера даже на доктор го водихме, не се чува да има нещо притеснително, но док каза до го следим.

Последна редакция: вт, 11 фев 2020, 12:26 от edelvais0404

# 131
Vsvl добре дошла ние  сме ва кърма, но за Ам термоса, шише  и кутия  с доза  Ам . Супер удобство и предимство е за бебетата на Ам . Може цял  ден да си изкарате навън . Аз цикъл нямам . Мисля , че след 1 месец имах 4 дена и това беше . Другата седмица ще гледам да  отида на лекар да видим вс дали  е наред

# 132
  • Пловдив / София
Да питам тези които са на АМ как приготвяте млякото когато сте навън, дайте съвети.

Досега не сме излизали навън толкова дълго, че да се налага да го храня. Поради сезона.

Но пък сме ходили вече няколко пъти на гости за по 5-6 часа. Тогава взимам шишетата, предварително напълнени с преварена вода и нося нагревател за шишета. Имам и аз дозатор за АМ, за да не мъкна кутията.
Ето този купих наскоро. Удобен ми е. Има фуния за по-лесно сипване и по-натам ще мога да го ползвам за дребни бисквити и нарязани парченца плодове.
https://www.pakostnik.com/bg/konteyneri-za-adaptirano-mlyako-babymoov

Но в скоро време ще трябва да се обзаведа и аз с термос, тъй като, като се затопли времето, април - май, ще сме повече навън и естествено, тогава нагревателят не върши работа. Той е за пътуване или за вкъщи.

# 133
Добро утро момичета ние бяхме на консултация. Юнакът е 6.300 и 61 см , качил е 1.400 и е пораснал с 5 см от предния месец..той вече почти си удвои родилното тегло , роди се 3.400 ..голямо бебе ще бъде явно. ваксини не са ни били , само ротавирусната му дадоха и сега казаха, че коликите може да се засилят от нея и може да вдигне малко температура, дано не..аз спрях да давам капки за колики и дано да не се наложи да давам..апък снощи си легна в 23 спа до 1:30 , яде и после чак в 7:30 стана да яде, много се кефя , за първи път прави 6 часова пауза, дано да прави вече всеки ден😃❤ и после си легна и спа до 10 хахах ..има ли други мами , чиито деца си качват така ?

# 134
Ям когато каката я храня и точно тогава бебето крещи за мляко. Оставям всичко давам млякото и продължавам да храня каката. Тя в началото не можеше да разбере кво става ама свикна.
Малкото реве голямото реве абе пълна какафония.
На мен все още ми текат лохиите ходих на преглед АГ каза ,че има участък със задържано. Трябва тия дни да отида да го махнат,  а цикъл кога ще видя незнам.

Общи условия

Активация на акаунт