За мама няма вече скука - ДЕКЕМВРИйче сладко неуморно гука! 🧸👶🍼

• 20 694
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Да питам тези които са на АМ как приготвяте млякото когато сте навън, дайте съвети.

Тогава взимам шишетата, предварително напълнени с преварена вода и нося нагревател за шишета.

Благодаря ви момичета за топлото посрещане и отговорите! Мен ме притесняваше факта, че след стерилизация в шишетата остават капки конденз от изпарената вода, но предполагам не е проблем да ги затварям и взимам така, когато се налага да сме извън вкъщи или за разходка. Простете невежеството ми, имам две неуспешни бременности и тази беше тежка и се притеснявам за всяко нещо. Хубаво е, че ви има да си споделяме Heart Eyes Fam, би ли ми пратила линк на нагревателя Heart

# 136
  • Пловдив / София
Vslv, не се притеснявай чак толкова за капки конденз и пр. Все пак няма да ги гледаме под похлупак. Wink
Даже някои жени не стерилизират. Аз избрах да стерилизирам шишетата преди всяко хранене но навършване на 3м.

Иначе нагревателят ми е подарък, но е ето този.
https://www.pakostnik.com/bg/nagrevatel-za-shisheta-step-up-family-chicco-22596

Стопля за ок 7 мин. Но лично при мен температурата не е 37 градуса, а се получава 40. И малко време ми трябва да охлади. Може би зависи от шишето.
Става по принцип и за кола, но не съм го тествала. Според мен е леко неудобен за кола, тъй като пише, че тя трябва да не е в движение, когато топлиш.
Иначе за ходене на гости и за вкъщи върши работа.

При нас не знам какво става с тия колики. Както си мислих, че са отшумели, в неделя рева ок. 20 мин. Вчера на три пъти по ок 20 мин и днес преди малко пак. Все едно в началото се върнахме.
Нищо не съм променяла - мляко и пр. Но забелязвам, ще пълни ок 1-2 памперса на ден, а преди повече. Може би е от това, знам ли и аз...

# 137
Хей,момичета,аз не мирясах с това леко посиняване и заведох Теди на кардиолог,който е и педиатър. Доста подробен преглед му направи, има съвсем лек шум , който каза , че се израства и не е повод за притеснения.. Всичко друго със сърчицето е изрядно. Каза,че е много бял и при напрягане на мускулите се получава това леко посиняване.. Гледа и бъбреци и всичко, така и така бяхме отишли. Към момента всичко е супер. Каза да си огранича четенето в Интернет. ☠️ Та да, поуспокоих се уж. За нослето ни изписа Тонимер бейби. Няма хрема,но за отпушване . За забелване категорично каза да не пипаме патката. Еми това е общо взето, до следващия ми филм в главата...

Добре дошла на новата мама 🌹

Последна редакция: вт, 11 фев 2020, 18:39 от GeorgiaR

# 138
Момичета помагайте! Катето не е акала днес Cry Досега не се е случвало. От 10 часа се гърчи, реве, отказва да яде. Храня я носейки я и то изяжда по 30 мл после пак рев и така хранене по 1 час. Опъва си главата назад, върти се, дави се постоянно. Без ръце останах днес. В момента, в който седна и почва да се дере. Какво е това чудо...

# 139
Добре дошла на новата мама, че в предния пост пропуснах.
Фем, събуй я голичка без пампи и панталонки и карайте колело после сгъвай крачетата към коремчето, като леко притискаш.
Вслв, аз дори не стерилизирам. Изплаквам винаги с вряла вода и това е.
Хора, това моето не спи... Сутринта се е събудила в 6,взвх я при мен след кати я нахраних, дряма, послв спа от 11 и 20 до 12. Навън дряма 30 мин и сега й се спи та 2 не вижда, но не заспива. Sleeping

# 140
Моята пък от 2 дни спи постоянно. Я има 2 часа будна, я няма. Дори яде съд затворени очи. Събужда се от време на време с рев и пръцкане заради колики, но като я взема в мен млъква веднага. Чудя се дали наистина я боли или просто обича да е в мен. Може и двеъте. Чак се филмирам леко и аз като Рали 😏
Утре е първата ваксина. Не знам дали наведнъж ще я направят с ротавирусната, но усещам как няма да спя цяла вечер и ще меря температура. От сега се спичам.
Лека вечер ❤️

# 141
Здравейте на всички,

Бях писала в предишните теми, но след раждането не съм Simple Smile И моето бебче се роди на 9.12 и имам въпрос към майките на момиченца - как правите тоалет на интимните части? Аз направих грешка да сменя памперсите, които ползвам и освен, че за пореден път се подсече дупето, което тъкмо с 300 зора оправих, ами и ми се струва, че бебето има вагинални гъбички, защото усетих лека миризма след като беше с кофти памперсите. Съвсем скоро съм на преглед и ще се консултирам, но да питам и вас как се справяте. В голям зор се виждам всеки ден, намирам все за нещо да се тревожа.

# 142
Марти и моята не спи, бухал си е 😁🦉
Навън поне спи и вечер, но през деня вкъщи няма заспиване.
Феме, при нас също имаше такъв ден не беше акала и беше супер кисела и плачеше. В болницата като бяхме, когато беше болна също имаше такъв ден и сестрата опита да и направи клизма с термометър, аз по принцип съм против, но тя дори не ме попита(явно така процедира) не се получи и направи клизма. Като си бяхме вече вкъщи и виждах, че мн се мъчи и аз и бутнах термометър 😣и се получи след малко изака малко, но и олекна.

# 143
Здравейте, момичета! Аз също съм от мамите, които ви следят от самото начало и все не се престрашавах да се включа. Казвам се Петра и съм от Бургас. На 9,12 родих Александър. Второ дете ми е. Каката е почти на 10 Blush
Днес бяхме на консултация и сложиха двете ваксини наведнъж. От обяд не е спрял да плаче. Не съм сигурна дали не е и заради коликите, но сега му измерих 37.8 температура и съм много притеснена. С каката преди време нямаше по две ваксини наведнъж и никога не сме имали проблеми, но сега....така се филмирам.... Иначе ние сме на кърма. Кърмя на поискване, но горе долу се падат на два часа. Понякога яде повече, понякога по-малко...както си иска. Не знам обаче с тия колики. От няколко вечери насам се буди през два часа. Напъва се, сумти....абе ужас.
Та така.....това са нашите премеждия.

# 144
Здравейте, момичета! Аз също съм от мамите, които ви следят от самото начало и все не се престрашавах да се включа. Казвам се Петра и съм от Бургас. На 9,12 родих Александър. Второ дете ми е. Каката е почти на 10 Blush
Днес бяхме на консултация и сложиха двете ваксини наведнъж. От обяд не е спрял да плаче. Не съм сигурна дали не е и заради коликите, но сега му измерих 37.8 температура и съм много притеснена. С каката преди време нямаше по две ваксини наведнъж и никога не сме имали проблеми, но сега....така се филмирам.... Иначе ние сме на кърма. Кърмя на поискване, но горе долу се падат на два часа. Понякога яде повече, понякога по-малко...както си иска. Не знам обаче с тия колики. От няколко вечери насам се буди през два часа. Напъва се, сумти....абе ужас.
Та така.....това са нашите премеждия.

Добре дошла 🤗
Страхотно име. Дъщерята я кръстихме Петра Wink
Да се подготвям и аз утре вечерта за премеждия...
Дано скоро му мине на Александър!

# 145
добре дошли на новите мами, и с двете ви имаме астрални близначета (и моето е на 9-ти).

при моето People Baby се появиха колики тези дни, преди това нямаше.

засега му помага много термовъзглавничката с костилки, затоплена в микровълновата и пъхната под одеалце върху коремчето и отделно като го държим с коремчето и лицето надолу и с прибрани ръчички. само това го успокоява, а и бял шум от сешоар, разбира се. тъкмо мислех, че ни се размина и е на, и ние разбрахме какво са колики.

нашите ваксини ги отложиха за другия месец заради гриповете. радвам се, че педиатърката така реши, и аз като вас бях малко на тръни и не бяхме излизали днес да не настине нещо в последния момент.

стискам ви палци всичко да е наред! Hands Pray за мен 37.8 е нормална температура. след 39 бих се притеснила и пак бих оставила организма сам да се пребори, само бих слагала студени компреси.

# 146
d.k Казват, че не било задължително да се вдигне температура, но нашата лекарка още на миналата консултация ми каза да си взема лепенки Куул пач, за температура и охлаждащ ефект. За първи път ги чувах, та взех снощи и днес сложихме. Ефект не знам дали има при положение, че пак вдигна температура.
Мисълта ми е, че щом от предния път ми каза за тези лепенки явно е ясно, че децата вдигат температура. Пък и с който не говоря, всички казват, че са имали.
Не искам да повлиявам с мнение, но споделям, че температурата е факт. Това са си две ваксини наведнъж ....
Миличките дечица. Дано е само това и отмине бързо....шубе си е

# 147
Здравейте и на двете! Ние също сме родени на 9.12 😊

Днес бяхме на консултация и сложиха двете ваксини наведнъж. От обяд не е спрял да плаче. Не съм сигурна дали не е и заради коликите, но сега му измерих 37.8 температура.
 Ние също днес бяхме на консултация биха ни две ваксини, бебка като му дръпна един рев цял следобед, нищо не в успокоява, на ръце. Добре че ММ днес беше в нас, че да се редуваме. Нашата педиатърка каза да вземам мерки ако температурата мине 38’. Ако все пак си притеснена дай малка доза панадол бебе, аз така направих. [quoteauthor=Shenille link=topic=1177681.msg40169406#msg40169406 date=1581442288]
Иимам въпрос към майките на момиченца - как правите тоалет на интимните части?

Аз всеки път при смяна на памперс минавам между срамните устни хубаво с чиста вода и тампон. Бебенцата същи отделят бял секрет, които трябва да се премахва. И също така не ползваме мокри кърпи, само като сме навън и се наложи, всеки път я мия, за сега сме нямали проблеми!

# 148
Бях започнала това съобщения преди три часа....Flushed
Добре дошли на новите майчета!
Джорджи, много се радвам, че всичко е наред! Оф и аз си се дразня понякога какви глупости чета в интернет и искам и да спра и да имам повече вяра, че всичко е и ще бъде наред и каквото има да се случва ще се случи така или иначе. Та нали и спящата красавица въпреки всички пазенки накрая се убола на вретено забутано на майната си.
Симка оле и ти си в моя филм значи. И аз така вечер храня от гърда като е сънен. Денем ме отрязва и затова цедя, но само два пъти на ден, докато има нещо ще е така.
Vsvl и мен ме дразни тоя конденз, понякога го забърсвам със салфетка пък тя колко е стерилна не знам. Аз също съм с една предходна загуба в по-напреднал месец. Беше голям шок и се притеснявам, но мисля че има доста майчета, които са така. Всичко ще е наред Hug Ще се подкрепяме.
Fem аз правя гимнастиката, която Марти ти е написала, действа много често, както и топло мляко. Бяха ми дали и едни клизмички за краен случай, не знам дали действат.
Днес моят яде на два часа по 100-120 мл, мисля, че има скок в растежа. От Ла лече лига ми казаха, че е през 3 - на 3-та, 6-та, 9-та седмица, на 3-ти, 6-ти, 9-ти месец и т.н...
Успех с ваксините, на който му предстои!

# 149
Привет на новите мами! Да дам отчет - Катето се изака, но пак си се свива и се дере. ММ се прибра, остави я малко по корем и тя се поуспокои даже я и нахрани и заспаха заедно. Аз цял ден се мъча без кръст останах то детето си искало баща си. 😂
Относно ваксините, понеже миналата седмица ни ги сложиха, си е стресиращо. Сложиха и ваксините в 14:00 някъде и аз си носех Кул пачове и педиатърката и сложи на крачетата където и ги биха. Препоръката беше да ги сменям на 4 часа и ако вдигне над 38 градуса да дам Панадол. Към 20:00 вдигна температура, но варираше до 37.5 някъде. На следващия ден обаче на обяд вдигна 38 градуса и дадох Панадол и я смъкна до 37.2 някъде. През нощта вече изобщо нямаше температура. Ноо си е кофти и особено ако не си се сблъсквал преди си е стрес. Стоях с термометъра до нея и си го преживях. Пък и съм си паника. Надявам се вече другите ваксини да ги понесе по-добре. Не се притеснявайте нормално е дори и да вдигнат бебчетата температура. Препоръчвам да се заредите с Кул пачове за всеки случай.
В неделя сме на ортопед и се надявам всичко да е наред, че само и се вглеждам и си вкарвам някакви си мой филми. Ама всеки със страховете си.

Общи условия

Активация на акаунт