За мама няма вече скука - ДЕКЕМВРИйче сладко неуморно гука! 🧸👶🍼

• 20 703
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Катлея днес е невъзможна хораа, НЕВЪЗМОЖНА! Без нерви останах и добре че ММ си е тук, че сигурно щях даси тегля ножа, честно. За целия ден е спала няма час. Следобяд се почна едно дране, ама чак се задавя, така сигурно 2 часа. Нито носене, нито вцколичката, нито в шезлонга, Дунавско пусках и друсах, НИЩО. На обяд дадох по - висока доза АМ, изяде 150 мл, на следващото хранене 140,а сега едва 130. Ами то е така като когато трябва да се спи се дере, а когато трябва да се яде се дреме.  Сега уж спи, не смея да се похваля.

# 151
Оф, Марти влизам ти в положение. И при нас днеска нямаше спане за повече от час на два пъти. И яде в 10, уж задрема, викам супер ще лягам рано тая вечер , ей го още сме будни. Не реве ама и не спи.. Направо вече съм в будна кома. Утре сериозно мисля да го оставя на ММ и да отида да се опитам да поспя в майка ми, въпреки че доколкото се познавам няма да изтрая много. Ще му дам пак манджа сега пък дано заспи.. Снощи от 11 до 8 спахме, тая нощ явно ще наваксва 👽👽👽

# 152
Здравейте сладурки!
Добре дошли на новите мами!
Иве,супер вървите,голям растеж, браво на бебока♥️
Утре и аз ще се обаждам да видя кога ще ходим на консултация.
Моят цикъл дойде след 45 дни след лохите,беше много обилен,но не болезнен.Задължително,който не е отишъл на преглед,да отива, много е важно!
За храненето навън и ние така-термос, шише и дози АМ.Не знам колко е добре като количество да ядат,но едната яде 120-140,другата 110 мл,като да чукна на дърво от 4,5дни не е повръщала.
Марти и ние предните дни бяхме така, всичко на всичко 2ч.ако бяха спали,накрая заспивах докато ги хранех.Коликите от седмица ги няма, явно изчезнаха,не давам и капки вече.Да ви се оплача,днес бяхме на очен пак с Дарка,казаха че има леки изменения на очните дъна,за сега следене само,но може да си представите какво минава през ума.Някой с подобно нещо?За акането,и аз правя масажи и слагам топла кърпа на корема, абсолютно съм забранила термометри и т.н без мой надзор(една вечер се карах със свекървата).От педиатъра и от нета знам,че ако няма изхождане 3дни,вече е проблем.
На мен ми се яде..но няма време,свалила съм още килограм, съвсем ще изчезна.
Стискам палци с ваксините на всички бебчета и майките им,от сега ми е зле,дано да не вдигат температура.

# 153
Здравейте, момичета!
Марти, вчера положението и при нас беше нетърпимо. Още ме боли кръста където я разнасях. Не знам днес какво ще правя ако пак е така. Няма на кого да я оставя. ММ е на работа.
Сладурче, аз също имам апетит, но изобщо не мога да седна да се нахраня. Вчера цял ден нищо не съм яла. Сега в 3 часа я нахраних, изцеди се и в момента ям вечеря ли е, закуска ли е и аз не знам. Съвсем се стопих. Confused
Ии лягам да поспя.

# 154
Добро утро , Моят втора вечер прави 6 часова пауза и съм на седмото небе, дано да е все така, сега се събуди с рев обаче за манджа. Когато ние не спяхме , вашите бебчета правиха паузички, сега обратното, дано се нагодят нещата и при вас, преполагам е някакъв период просто.. иначе през деня Илко не спа много, ама той от 2-седмичен будува през деня и спрях да му се чудя просто..😃
Добре дошли на новите мами❤🌹!
Сладурче изменения на очните дъна ми звучи все едно след време ще е с очилца, но не като нещо притеснително..не знам обаче не разбирам..
Снощи по време на баня му се забели чурчето до края , всеки ден опъвах по малко от както беше на 3 седмици го правя и снощи стана до края, но не напъвам нищоо , съвсем нежно и внимателно и постигнахме напредък, по заръчване на педито.. обаче като се прибра видях , че леко се е цепнала кожичката и ми призля..абсурд да пипна повече много гадно ми стана за детето , той встествено нищо не усети , но все пак..
апък онзи ден му рязах ноктите с нокторезачка бебешка и на крачето го порязах малко , защото се мръдна и се разплака, за кратко. Много смотана се чувствам ужас...
След Ротарикса сякаш е малко по-ревлив , но темп няма , иначе съм подготвила панадола за всеки случай, но дано не се наложи да го давам , давам и капки за колики превантивно, иначе ги бях спряла.

# 155
  • Sofia
Добро утро и от мен. Добре дошли на новите майки. Имаме и ФБ група за експресни въпроси и отговори. Ако искате да се включите, пишете ми.

Тези дни и при нас не е розово. Не заспива, суче вяло, хилоти се, през нощта се буди през 1.5 часа и аз съответно съм пак зомби. Днес в 5 сутринта вместо да се храни си упражняваше агу-то на гърда...

Май и колики пак се появяват на хоризонта, препотявам се само като се замисля.

И ние действаме за пишлето, засега сме далеч, но не бързам. Таткото се оправя с това. Аз не разбирам Simple SmileSimple Smile

Аз пък и апетит имам, и кг си стоят. Много ми е гадно заради това. 8-10 кг не е малко да сваля. Това е и една от причините да искам по-скоро да е топло и разходките да са по-чести.

Кураж на всички други майки на неспящи бебоци през деня и нощта.

Айде, малчо е буден, започваме днешното шоу.

# 156
Добро утро и от мен. Добре дошли на новите майки. Имаме и ФБ група за експресни въпроси и отговори. Ако искате да се включите, пишете ми.

Тези дни и при нас не е розово. Не заспива, суче вяло, хилоти се, през нощта се буди през 1.5 часа и аз съответно съм пак зомби. Днес в 5 сутринта вместо да се храни си упражняваше агу-то на гърда...

Май и колики пак се появяват на хоризонта, препотявам се само като се замисля.

И ние действаме за пишлето, засега сме далеч, но не бързам. Таткото се оправя с това. Аз не разбирам Simple SmileSimple Smile

Аз пък и апетит имам, и кг си стоят. Много ми е гадно заради това. 8-10 кг не е малко да сваля. Това е и една от причините да искам по-скоро да е топло и разходките да са по-чести.

Кураж на всички други майки на неспящи бебоци през деня и нощта.

Айде, малчо е буден, започваме днешното шоу.

Оо и ние сме същите с разликата че през деня е спокоен и спи нормално, но през нощта е нещо ужасно. Върти се, ръкомаха, пъшка, пръцка и през час и половина-два иска да суче. Само в началото като заспи прави 3или4 часа пауза, но той към 21:30-22заспива, тей че тая пауза не ме устройва кой знае колко. Затова лягам веднага с него, че иначе на другия ден едва гледам. Взех да свиквам де с безсъние то, тя и кака му беше същата по цяла вечер на гърдите ми. Наваксвам през деня лягам на обед, но кака му е в къщи вече 3та седмица и тя много много не ме оставя. Нямам търпение да дойде другата седмица и да я пращам вече 😁😁😁

# 157
  • Sofia
Вижи, и Ники така правеше една 4-5 часова от 20 до 1 часа. Лягах с него, другите вкъщи да се оправят. Сега обаче и нея я няма...

И аз съм с баткото. Много ме е страх от болестите и ходи само по 1-2 дни на градина. Не е ОК и за него, но пък другото е по-неприятно.

# 158
И при нас коликите са си в пълна сила.
Кошмарно е. Но да ви кажа честно аз си го взимам при мен на спалнята и поне си поспивам. Най-малкото съм в хоризонтално положение и така през деня съм на себе си и май всички са по-спокойни.

# 159
Ох аз от 2 вечери се чувствам много смотано.. Минават ми мисли за ужасната майка (и изречено на глас си звучи точно така) защото бебето ми просто в един тричасов период ме дразни.. От 22 до 1ч е егаги приспиването, суче, заспи и в момента, в който я оставям в леглото, докосне ли чаршафа и започва да се мята, събужда се и се ококорва и търси манджа. Взимам я, цоква веднъж и се унася.. Имам чувството, че 100 пъти това упражнение и стане ли 1ч и заспива. Заспиваше към 23и30, явно го е променила сега. Че тази нощ имаше и едно нощно хранене.
Имах нужда да си го излея май (мрън)

Досега поне истински колики не сме виждали (пу пу).  давах първата седмица 2-3 пъти лефаксин и реших в един момент, че няма смисъл и спрях.

Днес сме на консултация, ще видим какво ще каже педиатърът и дали днес ще са ваксините. Опитвам се да не се филмирам предварително за тях.

Много дълго стана
Хубав ден ви желая! Без детски плач, с много сън и усмивки🤗

# 160
Добро утро и от мен! Ние сме на нов етап вече доста започваме на се лигавим, текат лиги на всякъде. По няколко пъти на ден сменям блузи, защото ме е олигавила цялата😁😁 Притесяваме ме само, че много се дави от тях. На вас случвало ли ви се е? Направо на моменти имам чувство, че ще спре да диша. Май и аз много се филмирам😒😒

# 161
Добро утрооо!
Това с ужасната майка и аз всеки ден минавам за кратко през тези мисли.
Иви забравих да ти кажа, че и моят върви към удвояване на теглото. Но аз му се радвам де, защото мъжа ми е бил доста повече кг на два месеца. Моят го изписага 2830 нека наваксва.
Той вчера направи пауза от 7 часа и 30 мин оле мале, явно затова яде толкова много през деня. Едвам стана да яде за едно нощно, много му се спеше. Дано не ми спре съвсем лактацията от това намаляне на една бройка.  И моя преди будуваше нощем сега започна да спи, че и аз да се почувствам човек. Даже вчера след яденето в 21:30 сам си заспа в кошарата, докато ние вечеряхме.
Диянче, моят още не се лигави, но много често се дави със слюнката си и кашля.

# 162
Добро утро,момичета 💋 През нощта се оплаках ама малко след това като заспахме та цели 8 часа.. ееей чувствам се преродена 😁

Дияна, и моят се лигави и прави балончета вече.. Прокашля от време на време , даже вчера го направи по време на прегледа, та питах тъкмо доктора, но каза,че е от слюнка..

Оф пък през нощта си свърши работа човекът и ще го преобувам.. Да ама повърна малко и му отиде към ушето.. обрах от мидата с клечка за уши ама дали не влезе мляко навътре не знам.. Ново 20 🙈🤷🤷🤷

# 163
Оу да, много започна да се плюнчи и понякога се задавя малко. Но пък е много смешна, все едно си дъвче езика и си засмуква долната устна. Ама е на периоди, не е целодневно да текат лиги и да преобличам.

А да ви питам, от скоро ѝ се появи като пърхут ли, крусти ли са, ситни корички пи главата. Мислех си, че може да ѝ се е изсушила кожата на главата и я мием през два дни вече, не през 1.
И педиатъра ще питам днес, но някоя от вас мазала ли е с нещо, имали ли сте?

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 10:40 от Магu

# 164
Маги,доколкото знам това са крусти и си има специално разработена козметика за тях. При моят няма, но пък има като ситни пъпки и червени петна.. Аз не мажа с нищо. И ние не всяка вечер му мием главата. Поне веднъж в седмицата пропускаме.

Общи условия

Активация на акаунт