За мама няма вече скука - ДЕКЕМВРИйче сладко неуморно гука! 🧸👶🍼

• 20 733
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
Ние продължаваме с кривото настроение. Сега се мръщи и на шишето и не иска да яде.
Джорджи, Кая постоянно повръща и й влиза в ухото. Спряла съм да го мисля, не мога да го предотвратя.

# 166
Оф, няма да го мисля и аз,че вече почвам да издавам багажа 👽😁 Освен хората да ви споделя още един метод за успокоение,който засега действа безотказно за успокояване и приспиване. . лягам и си сгъвам краката,слагам го отгоре и почвам да го люшкам, почти винаги заспива. Ако не сте,пробвайте.. При нас действа много повече от шезлонга, там пък да не кажа,че май никога не е заспивал, не му се кефи много.

# 167
Колко време будуват вашите бебета между две хранения? Моето около час и нещо.
Вчера ни подариха активна гимнастика сложих я на нея, но май и е рано.
Гледа гледа и после ревна.
Голямата повече и се радва отколкото бебето.Rolling Eyes

# 168
Кикаир, моето не спи. От сутринта от 7 и 30 е спала.. 15 минути. Pensive

# 169
  • Пловдив / София
Добре дошли на новите майки. Flowers Hibiscus

Като ви чета повечето, явно е период някакъв. От вчера моят е кисел. Не мога да се оплача, че се дере или нещо (пу-пу), но мрънка едно такова. Оставя го в легнало положение - мрънка, взема го в мен - мрънка. Иска постоянно да му се говори цленасочено. Ами говоря му, но не мога цял ден.Frowning1

При нас, уви, коликите не са спрели. Аз мисля капките да ги давам до навършване на 3м., т.е. още ок. 3 седмици и ги спирам. Каквото, такова. Не мога да го тъпча с капки 4-5 месеца.

От миналата седмица давам и по малко чай от копър. Него мога да го продължа.

Ние засега имаме един благословен ден с 8-часова пауза. Не знам как го направи. Иначе повече от 5ч през нощта още не ги е докарал. Две нощи поред прави по 5 часа пауза. Което пак е нещо. Нека така да върви, пък по-натам сигурно ще ги увеличи.

За плюнченето - да. Започна да се плюнчи, лапа си ръцете.

Ние др.вторник сме на консултация и ще слагат ваксините. Дано мине леко. Купила съм и лепенки, и Панадол.

Магu, не се чувставай ужасна майка. В крайна сметка и ти си човек и имаш емоции. Аз не съм на мнение, че с появата на дете, човек трябва да забрави себе си, своите нужди и пр. и да се самообвинява за чувствата, които изпитва. Да си признаем майчинството си има и своите тъмни страни. Всеки от нас го вижда.

Тези от вас, които учат, честно, не знам как сколасвате. Браво. Аз добре, че това го направих, като нямах бебе. То и затова родих първо на 37, де Grin Smile

Колко време будуват вашите бебета между две хранения? Моето около час и нещо.
Вчера ни подариха активна гимнастика сложих я на нея, но май и е рано.
Гледа гледа и после ревна.

Неправилно ти прочетох въпроса първо. Различно будува. Сутринта след храненето в 7 дремна 20 мин. Мрънкаще. После след това в 10, излязохме и заспа в количката и още спи. Но като цяло, следобед не заспива. След 19 пък никак.

Аз за тези активни гимнастики четох от 3-ия месец. Даже не съм купила още.Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 16:06 от fam

# 170
Малко ми се струва, че не е качила достатъчно този месец.. 700г. Но пък +5см. Вече е 5200 и 61см.
Сложихме ваксините, разрева се яко при боцкането, ама после към вкъщи заспа в количката.
Голяма лудница беше пред кабинета, миналата седмица заради снега явно и други са отложили като мен.
Сега ще ѝ треперя да не вдигне температура или да не ѝ е лошо нещо..
Не се бях подготвила предварително с лепенки, сега дадох панадол.

Към тези, които вече сте слагали ваксини,  кога може да я къпем? Забравих да питам педиатъра дали има нещо по-специално..

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 14:19 от Магu

# 171
Относно ваксините винаги давам Панадол преди да отидем да боцнат бебето, на обяд също, а вечер слагам свещичка Ефералган. Някои може да са против това, но аз така действам.
Голямата не е вдигала температура единствено от тази за Морбили беше много неспокойна.
А и правя компрес със риванол на крачето. Относно къпането къпя ги.

# 172
  • Sofia
Маг ( Мару Wink ), защо да е качила малко? Това са 700 гр! Не мисля, че имаш повод за притеснение.
За къпането, аз съм къпала. За температурата си е до дете... Някои вдигат, някои не. Дано имате спокойна вечер. 🤗

# 173
Здравейте момичета!
И аз да кажа-за крустите след дълго чудене и консултация с мой близък фармацефт си останахме с преварен зехтин и после реша с гребенче-има резултат.
Магu, и моя младеж правеше така-заспива на ръце и като го сложа в легото рев. Аз реших,че е пт студеното легло и му намерих цяката-докато ми е нанръцете го завиван с тънко одеало или пелена и направо така в леглото за да е затоплен.
Аз ваксините ги отложих за другия месец- вкъщи всички кихаме,кашляме и малко се уплаших.
Използването на краката за люлка го правим от първие ден вкъщи-много му харесва.
Приятна и поспалива вечер на всички!

# 174
Belady ние с вас заедно вървим. Вчера беше голям рев от глад. Накрая увеличих на 120 и дадох само ам та се наяде и заспа късният следобед. Днес 1 път и дадох само ам и беше ок, ама като е смесено или само кърма след 2 часа реве гладен ..
 Тъкмо мислих да питам до кога мислите да давате капките за колики и видях , че fam  е повдигнала темата.
А пробиотик до кога се дава?

# 175
Ами знам ли и аз, щото уж трябва 30-40 г на ден, а при нея излизат 20. И защото нали трябва да се филмирам за нещо хаха боря се за Оскар за догодина😁
Ще си я изкъпем може би довечера, пък и дано няма проблем с това.
А за преварения зехтин - как го правите? Може и да е тъп въпрос, ама не съм изварявала зехтин🤔

# 176
Ние косичката я мием през вечер. За крустите още преди месец ми се стори че се образува нещо като пърхот и реших че са прословутите крусти. Имаше и по веждите. Веднага купих една пяна на Мустела за косата и едно кремче за крусти пак на Мустела. Сега вече не го мажа, мазах само няколко пъти. В косата няма, но веждите понякога се белят и имат сухи участъци, но не е нещо фрапиращо. Сега почна доста да му пада косичката. По калъфката откривам доста косъмчета. Явно си я сменя вече.
Нашето мъниче още като го изписаха и беше с колики. 10 дни след раждането. Давах какво ли не, но то всичко си е с натрупване. Аз от къде да знам. Първо беше Омнибиотик панда, после еспумизан, линекс бебе.. Вечер ревеше много. И аз ревях с него 😬😁 Но започнах да давам сутрин БИО гая и после на всяко хранене Колийф. Закрепиха се нещата и няма такъв силен рев 😊 Помърмори си нещо и то май е защо2 иска да го носим и люлеем.

# 177
Маги, идеално си е наддало бебето. Александър е качил 615 гр. за месец и два дни. Изобщо не му се притрисам за това. За спането.. същата работа беше дъщеря ми. И тя изключително кърмено бебе. Просто те използва за залъгалка. Така са кърмените бебета.

Александър през деня спи по 20 Мин. Ако го държа ще спи повече, но не мога постоянно да го държа. Не стига, че за тия 20 Мин имам още толкова за приспиване....

Сутринта нямаше температура, спа спокойно вечерта, след като дадох Панадол. Обаче днес след 14ч. пак същата работа. Хленчи, стене, пъшка, неспокоен е, иска само да го гушкам. Има 37.4. Смятам другия месец да ги разделя ваксините. Ако не с една седмица разстояние, на месец по една.

# 178
Момичета, а вашите педиатри първият месец как отчитаха теглото, от рожденото или от това към изписването? Моята го смята от изписването ( и за мен така е логично) , но един частен, при който го водих каза,че се гледа от рожденото тегло..

Маги и моят през първия месец наддаде само около 650 грама, но повече от седмица имаше стачка с яденето, беше и на смесено и го отдадох на това. Сега на 25ти сме на консултация и ще видим. Вкъщи го меря по метода с прибавяне към моето тегло и така за две седмици от последната консултация беше качил 620гр. , колко е точно обаче не знам. 😁

# 179
Момичета, а вашите педиатри първият месец как отчитаха теглото, от рожденото или от това към изписването? Моята го смята от изписването ( и за мен така е логично) , но един частен, при който го водих каза,че се гледа от рожденото тегло..

Georgia, мери се от това от изписването, защото обикновено е по-ниско от рожденното.

Общи условия

Активация на акаунт