За мама няма вече скука - ДЕКЕМВРИйче сладко неуморно гука! 🧸👶🍼

• 20 789
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
Моникриси, вече не сменям през нощта. За коликите, не съм сигурна, че има - така и не разбрах какви точно са симптомите. Понякога се стяга и мрънка преди да се изака или изпръцка, но не е кай знае какво.
Струва ми се, че гърдата е универсално лекарство за всичко! Гладна е - гърда; коремчето я боли - гърда; не може да заспи - гърда; реве безпричинно - гърда. Толкова се радвам, че кърмя и по този начин лесно я успокоявам (е, имало е и изключения, но много рядко и за кратко).

Оригвам я когато се завъртам, за да дам другата гърда, а понякога както си лежа я надигам и подпирам напречно на мен да се оригне (ако чуя, че нещо се дави). Понякога повръща, но понеже спи на една страна, то си изтича.

Петра, как точно се извърташ, за да дадеш другата гърда? Аз не мога да си го представя, горната нали е много на високо? Thinking Иначе съм съгласна, че е по-удобно, когато мъжът ми спи в другата стая, и често правим така...

# 331
  • София
Здравейте и от мен, аз също имам депресарски мисли, но те са в коренно различен аспект. Иначе детето си го гледам добре, наспивам се (той вечер спи), спокойно дете е през деня мога да си свърша някакви неща като готвене, чистене и т.н. Имам на кого да разчитам 24/7,но смятам че се справям добре. Остава ми време за маникюр, фризьор, кафе с приятелки. Искам времето да се оправя по-бързо да сме повече време навън. Смятам, обаче че започват венците да се подготвят за зъби и след коликите това определено ще е предизвикателство. Какво ще взимате за зъбите? Иначе памперс-гащи ползвам на Huggies и съм адски доволна.

# 332
И аз процедирам като Selerra, слагам я до мен да я кърмя, понякога я местя отново в креватчето, понякога си заспиваме.И за мен гърдата е универсално средство. Единствено сега, когато имаше 40 градуса температура не я искаше, но нормално. Медицинската сестра, която ни посрещна в спешното ми се озъби:Ти, ако имаш 40 градуса и аз ти направя пица ще я ядеш ли? Направо не повярвах на отношението ѝ.
И аз не сменям памперс през ноща, единствено ако чуя, че ака. Ползвам диемските.
Аз отново съм притеснена, от вчера следобяд пак е с температура, не е висока, но я има. След малко отиваме пак на лекар, стискайте палци 😞

# 333
Така ми се иска да поспя една сутрин до 8:00 , да ама не и двете се будят около 6:00...Neutral Face

# 334
Добро утро! Coffee
Аз влязох малко в ритъм и се чувствам по-добре. Цял месец бях свикнала на нощен сън от 5-6-7 часа и изведнъж като започна пак да се буди през нощта явно ми наруши баланса във вселената Grinning
Взимам я на спалнята при мен понякога и си доспиваме, през деня също като умирам за дрямка и аз.
Мисля да си купим преграда за легло, за да мога нощно време да я взимам спокойно до мен.
Нещо, което ми помага напоследък: следя разни профили в инстаграм, за майчинството, за кърмене, за съня ии също се опитвам да не се обвинявам, сравнявайки моето бебе с другите. Гушкаме се и така. Че много нервна бях няколко дни и се отразява на всички.
Иначе.. Всъщност и аз смятам, че се справям добре.
Много неща искам да напиша, ама като пиша рядко и става суупер дълго, та спирам сега.
Спокоен слънчев ден на всички

# 335
Аз вечер като я кърмя към 1-2 се събуждам изцяло и си стоя седнала. Майка ми ми е вкарала филм,че мога да я задуша с гърда и ме е страх. Обаче като се събуди към 5 я взимам на леглото и така си лежим и като проплаче съм приготвила 1 гърда и така до сутринта 7-8. Тогава вече толкова ми се спи, че забравям за филма Grinning

# 336
Да бе, те бебетата да не са толкова глупави. Това не е одеяло, за да си го сложи в устата и да не може да го извади...

Маги, може ли Инстаграма ти, да те последвам и да видя и аз профилите 😁

Ние днес обикаляме по задачи и вече се изморих адски много. За капак в момента нито иска да спи, нито да яде (не е яла от 3 часа почти) и аз почнах да тека естествено. Ако не благоволи до 6.15 отивам да се цедя...

# 337
Днеска времето беше уникално и се радвам че дори към 14 успях да изляза с малчо и да се порадваме на слънцето , той поспа слава богу...обаче имам чувството , че венците му се подготвят за зъбчета, много се лигави и постоянно иска да има нещо в устата си , ръцете си, барабар с ръкавиците си ги тика, биба и най-често гърда, направо ужас..мисля , че май ще почвам да поръчвам прахчета или гелчета за успокоение от другия месец .. а и е доста киселичък . Сега заспа ама май трябва да го разбудя да го облека , че сега е по боди с къс ръкав, че беше много топло в стаята..дано да заспи после..стискайте палци и дано да направи дълга пауза😃че вече всяка вечерр имам чувсвото , че таман съм си затворила очите и трябва да ги отварям и да ставам да го храня😃защото се е събудил..ох лека вечер❤

# 338
Аз се включвам сега защото днес не ми остана никакво време. Бяхме на консултация и бихме ваксините. Поплака си сериозно, но мина. Не е вдигнал температура, но беше кисел цяла вечер. Тежи 5300 и е висок 59 см. Качил е 1 кг от миналия месец.

# 339
Ние сме с хрема 😔 слагаме капки за нос. Точно два сни спеше по цяла нощ и тази нощ пак на 3 часа. Плака детето,сърди се. Не е запушен,но нося му е пълен и се ядосва. Дано да мине скоро.

# 340
Добро утро, нас вчера пак ни оставиха в болница. 😞Но малката е сравнително по-добре. Включиха я на апарат за инхалация, понеже от сополите се давеше и мн кашляше. Резултатите от кръв и слюнка са супер, няма вирус, но сигурно ще постоим тази седмица.

# 341
Дано се оправите бързо. Ние поръчайме инхалатор и утре го вземем точно с тази цел-може да ни приемат в болница само заради инхалации

# 342
Неда, нас заради това ни приеха. И ние взехме инхалатор, но само веднъж направихме и отидахме при педиатъра, но малката имаше и температура. А преди това и възпаление на ушите.
Общо взето с две деца с малка разлика е мн трудно, баткото е 1 година на градина и е постоянно болен. Нямам баби при които да го пратя и малката и тя постоянно се заразява. Мн ми е мъчно. Снощи тук ми казаха, че ако бях се имунизирала за грип през бременността нямаше да е така. Но все пак нищо не се знае.

# 343
Ние сме с хрема 😔 слагаме капки за нос. Точно два сни спеше по цяла нощ и тази нощ пак на 3 часа. Плака детето,сърди се. Не е запушен,но нося му е пълен и се ядосва. Дано да мине скоро.
Не се сърди или ядосва просто не може да диша. Бебетата до 6 месеца дишат основно през носа .

# 344
Момичета, бързо да се оправят бебчетата. Изпращам ви морална подкрепа. Heart
Мария, много кофти дано не боледувате повече и нямате повече влизания в болница.
Момичета, ще се побъркам. Не знам скок в растежа ли е, какво е, но малката ме прави на луда. Яде по 60мл. и другата част от млякото я изяжда със зор. Като и сложа шишето в устата почва един рев, едно пищене, върти си главата, лигави биберона и така. Храни се на по-големи интервали от 3 часа. Само през нощта яде. Тази нощ изяде 160мл. като беше направила 7 часова пауза. През деня със зор изяжда до 110-120мл. Имам чувството, че не харесва кърмата?! Disappointed Relieved

Общи условия

Активация на акаунт