За мама няма вече скука - ДЕКЕМВРИйче сладко неуморно гука! 🧸👶🍼

• 20 725
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Аз бих си замълчала както в направила Лана, но в удобен момент бих и го върнала тъпкано.

Дойде и първия ми цикъл след раждането. Бях забравила какво е последния беше март 2019. 😅

# 571
Мами, малко странен въпрос имам. При някоя дали се е случвало акото на бебето да има мирис на риба? Вчера забелязах, днес пак, мирише на риба и е леко зеленикаво. Храним се с аптамил+аптамил антирефлукс. Има още колики от време на време, дали е от това?

# 572
Не на моето акото мирише по скоро на мляко, пие Аптамил Пронутра.
Зелено може да са колики, настинка или някакъв вирус.
Антирефлуксно мляко не съм давала, но от Аптамил комфорт миришеше лошо и зелено на цвят.

# 573
И Теди е на Аптамил Пронутра. Акото си е нормално. Зелено беше само в родилния дом, предполагам от изчистването от ОВ. Simple Smile

Кикаир,как е цикълът ти? На мен вече седмица ми върви нещо,което не мога да определя точно като цикъл..

Последна редакция: сб, 29 фев 2020, 16:59 от GeorgiaR

# 574
Благодаря ви отново ❤️
Джорджи, успокоих се, просто за момента ще я игнорирам, ако продължава обаче ще взема мерки, защото не искам детето ми да порасне с мисълта, че ако се е родила момче сме щели да я обичаме повече например.

Сладурче, честита месечинка на Бубси и Дари! ❤️ Кога станаха на 4, лелеее 😍😍😍 как лети времето...

Ели вчера вечерта ака малко зелено, ама е на кърма, та не е много по темата 😁 Ко ядох много бейби спанак, та може би е от него

Днес бях сама навън с приятелка за пръв път от много време, оставих Ели да се гледат с таткото (друг е въпросът, че тя спи от 12 досега и той си е гледал мач човека 🤦‍♀️😁), направо се почувствах страхотно 😁 беше ми малко странно, ама хубаво. Ще се постарая да е по-често,действа ми добре сякаш 😇

# 575
Лани не  мога да повярвам...не бих си представила какво щеше да е ако имаха предпочитания моите родители или пък свекърите..ее това щеше да е направо черешката..направо повече няма да и пращаш снимки , не заслужава и това..апък кажи на мъжа си, той трябва да знае тя какво е казала, апък каквото иска да казва той после..егати изрода е тая жена... няма ли срам..
Иначе и нашите баби винаги ме питат преди да направят нещо и това ми харесва , отначало всеки се опита да си прави сам каквото реши ама аз ги скастрих тихичко и лекичко и вече си ме питат 😃..
Честита месечинка на малките Сладурчета❤😱❤❤❤кога мина времето ..скоро ще почнат и да папкат пюренца😁😁ще е голям купон 😘

# 576
Благодаря ви отново ❤️
Джорджи, успокоих се, просто за момента ще я игнорирам, ако продължава обаче ще взема мерки, защото не искам детето ми да порасне с мисълта, че ако се е родила момче сме щели да я обичаме повече например.

Сладурче, честита месечинка на Бубси и Дари! ❤️ Кога станаха на 4, лелеее 😍😍😍 как лети времето...

Ели вчера вечерта ака малко зелено, ама е на кърма, та не е много по темата 😁 Ко ядох много бейби спанак, та може би е от него

Днес бях сама навън с приятелка за пръв път от много време, оставих Ели да се гледат с таткото (друг е въпросът, че тя спи от 12 досега и той си е гледал мач човека 🤦‍♀️😁), направо се почувствах страхотно 😁 беше ми малко странно, ама хубаво. Ще се постарая да е по-често,действа ми добре сякаш 😇
И аз се изненадах миналата седмица от един многооо зелен памперс, но после се сетих, че ядох спаначена кремсупа 😁

# 577
Честита месечинка на двете срадурчета. Лу може да са колики.  Ние сме на кърма и когато е бил неспокоен и е имал колики после акото е зелено иначе ни е жълто оранжево . Мириса му е един и същ от самото начало 😁

# 578
Доколкото съм чела, за достатъчно производство на кърма е задължително да се кърми/цеди през нощта... във Фейсбук групата "за дългото кърмене" има много майки и консултанти, ако искаш да чуеш допълнителни съвети, успех!

Мони, пробва ли да се свържеш с консултант? По принцип сутрин има повече кърма от вечер, особено ако има нощно хранене (между 12ам и 6ам), тогава лактацията се стимулира най-много.
Да, бях при Ася Демирева и тя ми даде добри съвети, но явно не мога да стимулирам достатъчно производство на кърма. Повече течности и чай за кърма не ми помагат. Опитвах се да я храня през нощта, но тя заспива ужасно дълбоко и въобще не суче. Накрая се отказах да я будя, защото няма ефект. Не ставам да се цедя посред нощ. Трябва да си навивам аларма за да се събудя, което ми се видя безумно при положение че бебето спи. Предпочетох и да се наспивам 😁 Странно ми е, защото казват че кърмата се произвежда на момента и все си мислех, че малката като ме стимулира със сутрешните хранения, все ще се увеличи количеството, пък то съм като една бутилчица от 300 мл и до там 😂 Както и да е, давам каквото има и не се ядосвам вече.
По темата за десерти с АМ, не съм пробвала да правя, но както Фам казва всяка рецепта със сухо мляко би свършила работа. Аз единствено крем за торта Рафаел съм правила със сухо мляко и става вкусен. Иначе съм хвърлила око на тези  https://stanimirmihov.com/12-kreativni-nachina-protein-prah/ Вместо протеин на прах може да се пробва с АМ.

# 579
През нощта хормонът пролактин се произвежда най-много, затова поне 1 кърмене трябва през нощта. Аз днес малко съм отпаднала с 37температура дано не се покачва, че незнам. Каката вчера нещо със стомаха не беше добре, явно и аз лепвам нещо. Добре, че свекито и мъжът ми са в къщи да ми помагат, моята рядко се меси нещо, но като цяло много ми помага и се разбираме.

# 580
Аз нощем не кърмя, от 2рия месец малката не се буди да яде, на 6.03. става на 5 месеца и си е само на кърма. Явно е различн при всеки.

# 581
Чела съм за ЕБХ, не я прилагам, но правя следното: на всяка смяна я надвесвам над мръсната пелена или над легенче, викам пиш-пиш и тя почти винаги се изпишква, много често и изаква. Така хем се пести по някоя и друга смяна, хем се учи детето на пишка и ака в тази позиция. Това, което ги кара да се изхождат така, е позата - коремчето свито + гравитацията, но мисля, че и ще помогне за по-бързо свикване на гърне.

Момичета чували сте за ЕБХ естествена бебешка хигиена.
Нямах намерение да го пробвам, но сутринта бебка тръгна да ака спря. Вземах гърнето на каката надвесих я над нея за кратко тъй хубаво се изака. Дупето остана почти чисто , а тя видимо доволна. Ще видя как ще протечат нещата за напред, поне за ако ще пробвам. Голямата също не искаше да ака в памперса та към 6 месец и купихме гърне. Доста трудна мисия ,но ще следя сигналите.

# 582
Момичета,малко страничен въпрос. Някоя от вас премахвала ли си е бенка? Става дума за тези изпъкналите,тип брадавица. Имам една на гушата, отдавна й се каня, но все ме е шубе. Обаче сега малкият все по-често като маха с ръчички имам опасения,че ще я закачи. И мисля да я махна. Консултирах се с хирург, каза,че се маха за не повече от 15минути като разбира се се изследва преди това. Но все чета за разни случаи на страшни последици при някои и честно казано за това отлагах досега. Иначе е супер голяма и отвратителна, да не кажа,че си ми е и голям комплекс,защото си се вижда от километри, пуска косми и т.н....Ако някоя от вас е махала ще се радвам да сподели Simple Smile

# 583
Летния кош е по-отворен и обикновено има пълно легнало положение като опция, така че може да се ползва и от новородени. Аз, като избирах количка, специално гледах летния кош да може да се пуска до долу, защото мисля да го ползвам, като стане малко по-топличко. Друг плюс е, че дори когато детето вече сяда и е в седнало положение, ако заспи може да го пусна назад и да си спи легнало.
По въпроса със свекървата на Лани, аз съм първото момиче, което се е родило в рода на баща ми от 160 години. Представете си колко съм била желана... 😁 Wink До последно лекарите са твърдяли, че ще съм момче, което не е изненадало никой, но като съм се родила момиче и съм ги хвърлила в тъча. Дори на всички бебешки снимки съм облечена в сини дрешки, защото с такива са се били запасили. Мама е била на седмото небе. Татко пък е бил шокиран, но за около седмица свикнал с мисълта и не можел да ми се нарадва, като сме се прибрали от родилното. Дядо ми е отказвал да приеме, че има внучка, след като има двама внуци момчета от чичо ми. Хората, като му честитяли, той казвал "Да, ама да беше момче". Аз по нищо не съм усетила това, защото с годините всичко се е променило. Аз и сестра ми станахме любимките на дядо, тъй като момчетата не му обръщаха внимание. Нашите се разведоха, когато бях на 11 г и ми се роди брат от втория брак на баща ми. Тогава го попитах дали е щастлив, че има момче, а той ми отговори, че всички предпочитания към пол са изчезнали, когато съм се родила и колко щастлив е бил с прекрасно дете като мен.
Дори сега свекървата да се изказва по този начин, то е защото не вижда често детето. Ако прекарваше повече време с нея щеше друго да говори. Аз очаквания нямах. 4 години го чакахме това дете, та оставало и претенции да имам. Но по мои впечатления, момичетата са приятелки с майките си, а момчетата се дистанцират с времето. Аз се надявам да изградя здрава връзка с Калоян, но в никакъв случай няма да го правя мамино дете, защото аз бе уважавам подобни индивиди. Извинявам се, че стана дълго. ❤

# 584
Сладурче, честита месечинка на сладурките! Да са ви живи и здрави Heart Eyes
И аз съм в тъча с един зелен памперс. По принцип винаги в началото има зелено, явно това, което повече е престояло в стомаха, но вчера всичко. Вярно че не беше акала предния ден, дали може да е от това? Confused

Общи условия

Активация на акаунт