За мама няма вече скука - ДЕКЕМВРИйче сладко неуморно гука! 🧸👶🍼

• 20 712
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Момичета,малко страничен въпрос. Някоя от вас премахвала ли си е бенка? Става дума за тези изпъкналите,тип брадавица. Имам една на гушата, отдавна й се каня, но все ме е шубе. Обаче сега малкият все по-често като маха с ръчички имам опасения,че ще я закачи. И мисля да я махна. Консултирах се с хирург, каза,че се маха за не повече от 15минути като разбира се се изследва преди това. Но все чета за разни случаи на страшни последици при някои и честно казано за това отлагах досега. Иначе е супер голяма и отвратителна, да не кажа,че си ми е и голям комплекс,защото си се вижда от километри, пуска косми и т.н....Ако някоя от вас е махала ще се радвам да сподели Simple Smile

Аз имах една такава голяма и грозна на врата. Пречеше ми и докато спя и някакви бижута ако исках да си сложа и накрая я махнах.
Слага се упойка - лидокаин локално на мястото. Усеща се само леко боцкане от иглата и след това мястото изтръпва. Моята беше много голяма и направо си ми я отрязаха и после имах два шева. Няма нищо страшно. След това се изследва в лаборатория и това е.
По принцип големите и изпъкнали бенки не са опасни, но при всички положения е редно да се отстрани първо и след това да се изследва. Не се съгласявай да взимат първо материал за биопсия и след това да се премахва, защото ако все пак има нещо злокачествено не е добре. Но не се притеснявай. Щом лекарят ти е казал, че няма проблем да ти я махне, значи е преценил. Опасни са бенките, които не са изпъкнали и са много тъмни.
Действай смело и да водиш после как ще ти олекне и ще се чувстваш страхотно.

# 586
Джорджи, до преди няколко години и аз имах 2 такива. Съжалявам единствено, че не отидох по-рано, защото ми сриваха самочувствието, бяха ми голям комплекс. Все ходех с наведена глава, косата да ме крие и никога не си я връзвах на опашка навън.
С местна упойка ми ги изрязаха за 10 минути. Стоях със затворени очи, нищо не видях. Зашиха ме с няколко шева, след 10 дни ги махнаха и забравих. Не съм се мазала с нищо, но нямам почти никакъв белег, а е на лицето,никой не може да каже, че е имало нещо там някога 😁 ходих при много добър хирург в моя град и той каза, че щом се изрязват със скалпел в дълбочина (а за толкова големи няма как иначе), нямало нужда да се прави биопсия. Не знам дали е вярно, доверих се, да чукам на дърво, проблеми не съм имала.
Като спра да кърмя бих отишла пак, че имам и няколко по-малки, но дразнещи по врата че да ги махне и тях 😁
Ваня, много интересна история 😊
За ЕБХ не го прилагам нарочно, ама редовно като махнем памперса и отидем към банята и се изпишква на пода 😂 а някой път и други работи 🙈

# 587
Ланче,Петра така четейки мненията ви мога само да съжаля,че не я махнах по-рано. И аз не си връзвам косата навън,защото стърчи и супер много ме дразни и отвращава. Не,че с пусната не се вижда. С годините стана все по-голяма. Ще действам в най-скоро време. Имам такава подобна и под носа,но тя някак не ме впечатлява. Единствено,когато съм с хрема ми е тегаво,че от постоянното почистване на носа хваща коричка. Ще говоря отново с доктора каква е процедурата точно. Иначе и аз знам,че именно тези са безобидни и тъмните са доста по-опасни. А аз за съжаление имам от всички видове по цялото тяло...

# 588
Джорджи, действай смело! ❤️
И аз имам много, повечето са наследствени, дано Ели да не ги прихване, но ако има някоя гадна, ще я махаме по-рано, няма да оставя да я потиска както мен 😁
Даже с баба ми, майка ми, леля ми и сестра ми имаме 2 едни и същи на ръцете, много е интересно 😅

# 589
Аз също имам много. Особено по деколтето и по раменете. Малки ситни, като лунички. Предразположена съм. Но си знам, че са ми от жестоки изгаряния на плажа като ученичка. Въпросното чудовище на врата ми си го имах от дете и си растеше с мен. Дъщеря ми има на същото място, но от другата страна на врата.
Когато ми махаха голямата, казах на доктора да види и една на рамото ми, която се падаше точно под презрамката на сутиена и той реши да махне и нея и по еже беше по-малка я обгори с лазер мисля че. Също нищо не се усеща.

# 590
Олее егати съвпадението! И аз днес намерих зелена изненада. Чакам с нетърпение следващите памперси, наистина не знам от какво би могло да бъде... Ако някой разбере, да казва. Ние сме на АМ и много малко кърма, но не съм яла нищо зелено.
Джорджи и аз имах такава на ръката. Реже се леко подкожно, направиха ми биопсия след това. Слага се местна упойка и нищо не се усеща. На мен ми остана белег, защото явно хирурга доста е вкопал при изрязването понеже е на ръката и има мастна тъкан, поне така ми казаха други хирузи. Но на мен не ми пречи, даже този белег много си го харесвам Simple Smile

# 591
Аз ей сега намерих зелен памперс 😁 явно е от въздуха хаха

# 592
Благодаря, момичета ♥️ И аз все повече се замислям за пюрета,сокчета ,каши и т.н.От два дни такива усмивки и звуци,направо съм в транс от бебките.

Отивам да уча😱, докато спят шушките и ще чакам днес утре зелен памперс.

За цикъла да кажа,променил се е,преди да родя караше по7-8дни със адски болки и много обилен,а сега няма и 5дни, нормално като количество и без болки.

# 593
Лани, момичетата са казали всичко което си мисля. Само искам да кажа, че такова нещо не бих простила.А на нея явно много й е прощавано щом си позволява такива неща

# 594
Кикаир,как е цикълът ти? На мен вече седмица ми върви нещо,което не мога да определя точно като цикъл..
Преди да ми дойде даваше признаци че ще идва, обилен и болезнен като след секцио.

Аз също нямах претенции относно пола, дълго време съм се борила със стерилитет. Това че забременях повторно от раз е божи дар за мен и семейство ми. 💓💓💓

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 06:29 от kikair

# 595
И аз съм с много бенки. Ходя периодично да ми ги гледат дали някоя няма промяна. Махнах една, плоска и тъмна на крака и имам белег колкото монета от 10 ст. Честно казано 1 година след това усещах мястото по-чувствително и ми беше гадно. Сега като чуя за махане и въобще не искам, освен ако не се налага, защото е опасна.

# 596
Честита Баба Марта, сладурки!
Живи и здрави да сме всички ♥️

# 597
  • Sofia
Честита Баба Марта и от мен! Да идва пролетта и да имаме дълги разходки!

# 598
Честита Баба Марта и от мен! Да сме живи и здрави всички Heart Hearts и все така да си помагаме Kiss
Да попитам нещо: вашите бебчета как се държат поставени по корем? Моят преди си го поставях и стоеше на лакти, обаче от няколко дена стои с едната ръка изправена и се наклонява и пада. на една страна. Това нормално ли е? Не мога да му масажирам гърба така. Опитвам се да му свия ръчичката в лакътя, обаче е много стегнат, а аз не смея да настоявам, за да не му направя нещо. Главата си я вири много извито назад.

# 599
Честита Баба Марта и от мен! Да сме живи и здрави всички Heart Hearts и все така да си помагаме Kiss
Да попитам нещо: вашите бебчета как се държат поставени по корем? Моят преди си го поставях и стоеше на лакти, обаче от няколко дена стои с едната ръка изправена и се наклонява и пада. на една страна. Това нормално ли е? Не мога да му масажирам гърба така. Опитвам се да му свия ръчичката в лакътя, обаче е много стегнат, а аз не смея да настоявам, за да не му направя нещо. Главата си я вири много извито назад.
И при нас е абсолютно същата работа, една ръка изпъната другата свита и се накланя на една страна.
Да ви питам: има ли бебета, които да се плашат от къпането и как ги успокоявате. Вики колкото повече поумнява по-голям страх я хваща от водата. Едва я изкъпвам, то мята ръце, крака при вяко поливане, но поне още не плаче.

Лека нощ!

Общи условия

Активация на акаунт