Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 63

• 32 230
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
Можели само да попитам какви документи се изискват при изписването
Мисля, че беше лична карта и амбулаторна книжка
Благодаря ас се интересувам защото съм малка и за това

# 361
Дами, може ли по време на запис на тонове да се установи, ако в същия момент има и контракции?

# 362
Дами, може ли по време на запис на тонове да се установи, ако в същия момент има и контракции?
Повечето апарати са комбинирани и засичат,както пулса на бебето, така и контракциите на матката (ако има такива).
На самата кардиограма обикновено има две скали - една за тоновете на бебето, другата за контракциите.

# 363
То това е и единственият начин да се отчете силата на контракциите и честотата им.

# 364
Здравейте, не мога да си изясня фетална морфология и биохимичен скрининг едно и също изследване ли е, или въпросния скрининг се прави отделно? До колкото чета информация и двете са правят в 11-13 седмица. До колкото знам ФМ е хубаво да се прави от специалист, той ли провежда и скрининга или може и обикновен АГ?

# 365
  • София
Може, ако са сложили на корема и трансдюсера за контракции.

Здравейте, не мога да си изясня фетална морфология и биохимичен скрининг едно и също изследване ли е, или въпросния скрининг се прави отделно? До колкото чета информация и двете са правят в 11-13 седмица. До колкото знам ФМ е хубаво да се прави от специалист, той ли провежда и скрининга или може и обикновен АГ?
БХС е риск изчислен на базата на изследваните хормони, биоданни за майката и ехографски данни за бебето.

# 366
Здравейте. Моля ви отново за помощ. Бельото ми е мокро, дънките също са влажни, не чак мокри. Възможно ли е да е изтичане на околоплодни води? Преди няколко дни бях на преглед уж всичко беше наред. Аман вече! В 23 седмица съм Cry

# 367
От опита, който имам - моментално бих отишла в спешен кабинет да ме видят междувременно обаждайки се на следящия ме лекар. Успокой се, събери се и отивай. Стискам палци всичко да е наред 🤗

# 368
Преди да се пуснат изследванията за БХС се прави Фетална морфология. Нанасят се данни от ФМ и се дава кръв за БХС.
ФМ е ехографско изследване, БХС е кръвно изследване

# 369
  • София
Преди да се пуснат изследванията за БХС се прави Фетална морфология. Нанасят се данни от ФМ и се дава кръв за БХС.
БХС не е само кръвното изследване.
То е комбинация от ехографския скрининг (на този етап от бременността не може да се говори за ФМ в истинския смисъл на думата), изследванията на някои хормони и биоданни за майката.

# 370
Здравейте имам питане според вас нормално ли е до 36та г.с да съм наддала само 3 кг?Докторката ми нищо не казва да я притеснява ,но на мен ми се струват доста малко .

# 371
  • Бургас
Здравейте имам питане според вас нормално ли е до 36та г.с да съм наддала само 3 кг?Докторката ми нищо не казва да я притеснява ,но на мен ми се струват доста малко .

Ако бебето се развива добре и расте, значи всичко е наред. Щом и лекаря ти е спокоен.
А и има значение от колко започваш. Едно е да тръгнеш от 50 кг, друго е от 80 кг.

# 372
Благодаря ти,ами от 65 сега съм 68 ,но все пак днес на тоновете ще я питам пак,понеже тя на ехограф не ме е гледала от 5ти или 6ти месец ,последно на 2рата ФМ са ме гледали и за това ми е странно дали всичко се развива наред..

# 373
  • Бургас
Ами по здравна каса има само 2 ехографа и явно ти ги е направила вече. Аз си плащам на частно, за да съм спокойна. Макар, че моя лекар ме гледа всеки път, без да ми взима пари.

# 374

БХС се прави в 11-13 г.с. Не знам за каква ФМ говорите, като плода още е съвсем малък и не може така детайлно да се разгледат органите му  и да се установят потенциални заплахи или имате предвид втори БХС, който се назначава по препоръка на лекар. Моята първа ФМ ще бъде в 21г.с, а БХС беше в края на 12 г.с.

Общи условия

Активация на акаунт