Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 63

• 32 121
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
Случват се и непредвидени ситуации. Важното е, че всичко е наред с бебето. Simple Smile

Фолиевата киселина е задължителна(като е добре да се пие още 2-3 месеца преди забременяване), но витамините наистина са под въпрос и много лекари не ги препоръчват, ако няма доказана нужда. Най-добре не си ги самоизписвайте, а се консултирайте с лекаря.
задължителна е, но късно разбрах, че съм бременна (поради други здравословни проблеми) и докато се вземе решение за бебето дали е добре на втора ФМ, чак след това записах ЖК и реших да не пия

# 61
Наистина за витамините има доста противоречиви мнения. АГ ми изписа Огестан още при установяване на бременността 1т. дневно. После лежах в болница и др АГ ми вдигна дозата на 2×1т.  + др. витамини ( Геритамин и фолиева). Когато започнах ЖК при лекар работещ с ЗК той пък каза да не пия никакви витамини.. И в крайна сметка сега пия Прегнакейр плюс.. та според мен може да се смениш витамините..

# 62
  • София
Аз питах моето АГ дали може да пия пробиотик, каза че може. Взех си Прокомбо Прегна по препоръка на Ася Демирева. Забравих какво е запек. Стомахът ми стана толкова редовен, че започнах да ходя дори в един и същи час. Отделно е полезен за бебето, за зрението му и други органи, а ако се пиел докато кърмиш, намалявал и коликите. Не знам дали е така, но определено сега ми се отрази добре.

# 63
Аз питах моето АГ дали може да пия пробиотик, каза че може. Взех си Прокомбо Прегна по препоръка на Ася Демирева. Забравих какво е запек. Стомахът ми стана толкова редовен, че започнах да ходя дори в един и същи час. Отделно е полезен за бебето, за зрението му и други органи, а ако се пиел докато кърмиш, намалявал и коликите. Не знам дали е така, но определено сега ми се отрази добре.
На мен ми го изписаха от началото на бремеността. Пих го 30 дни. Доволна съм

# 64
Може да се използват капки ксилометазолин,на някой изписвали ли са му?Другите не ми помагат.13г.с.съм

# 65
  • София
Не, не може.

# 66
Витамин С в носа ми изписаха и помага при запушен нос. Ползвам и капки Наривент и Йалоклийн, но ксилометазолинови ми забраниха категорично!

# 67
А инхалатор с физиологичен разтвор предполагам не е проблем?

# 68
На мен мед в ноздреите много ми помогна за отпушване и издухване. Навсякъде пише захаросан, но аз не можех да го издържа, затова го разтапят малко. След това правя една промивка с физиологичен разтвор, защото много ми щипе на лигавиците.

# 69
Имах хрема миналата седмица. Не можех да дишам от запушен нос. Пръсках си Олинт хидра само те ми помагаха. В къщи по принцип ММ има проблеми с носа и ползва Виброцил,е нищо не помогнаха и той като мене с Олинт. Пръсках по един път в двете ноздри и носа ми стоеше отпушен около 8-9 часа. Изпръскаме две шишенца Олинт двамата,те са по 10 мл. ММ много пръска,че той има стеснение на едната ноздра и трудно става при него. Отидохме за поредното шишенце в една аптека,там разбрахме,че за бременни не можело ксиметазолин... Еми като не звъня на АГ да питам как да знам. Даде ми едни билкови за 17 лева,носа ми не беше запушен в него момент. Сложих от новите и се запуши. Половин ден се мъчих едвам дишах и на края пак напръсках от Олинта. Просто не се издържаше. Не съм усетила нещо различно да става от тях.

# 70
Здравейте, обръщам се към майките, раждали повече от веднъж. Вече съм в 35 г.с. и не усещам особена промяна в гърдите си. С първата бременност бяха станали големи и чувствителни, имах коластра и след това много кърма. Сега се притеснявам, че нещата ще са различни.

# 71
От три дни са ми опънати нервите страшно много. Днес вече избухнах. Не мога да се успокоя. Мога ли да пиян валериан или валидол ?

Какви са тези валериани? Какъв е проблемът?

# 72
Ще помоля за мнение.
Бях на фетална морфология в 21+1гс по моя календар. Док каза, че бебока е с няколко дена по-голям и отговаря на 22+0. Дотук добре.
Днес обаче си гледам резултатите от прегледа и се попритесних.
Теглото и обиколката на коремчето отговарят на 21+2, а обиколата на главата и бедрената кост на 22+4 и 22+0 съответно.

Според АГ всичко е наред и се развива нормално младежът. Но как така всичко е в различни седмици. Бебето е някъде по средата, теглото и корема са назад, главата и краката са напред!

# 73
  • Пловдив
Не съм лекар, но да те успокоя малко. Първо, лекарят щом е казал, че всичко е наред, значи е наред. Няма как всички части от бебето да отговарят на седмицата, в която се водиш. Всичко е приблизително, защото не знаеш точно кога си била в овулация и точният момент на зачеване. Спокойно! Моята госпожица към 22 г.с. изоставаше с 2 седмици, след това към 30 г.с. изоставаше с 1 седмица и накрая я преносих с 5 дни и се роди 4,600 кг. Щом си била на лекар и няма нищо притеснително, не си вкарвай филми в главата, а се наслаждавай на бременността.

# 74
Здравейте, обръщам се към майките, раждали повече от веднъж. Вече съм в 35 г.с. и не усещам особена промяна в гърдите си. С първата бременност бяха станали големи и чувствителни, имах коластра и след това много кърма. Сега се притеснявам, че нещата ще са различни.

Аз не съм имала коластра през двете бременности, а имам първо успешно кърмене 1 година, и сега вече почти 10 месеца кърмя.

Но имай предвид, че след второто раждане, ако преди това си кърмила вече, нещата може да са съвсем различни. Кърмата обикновено се регулира много по-бързо, защото организмът вече знае какво прави. Затова и самите гърди може изобщо да не се уголемят толкова. При мен, след второто раждане гърдите изобщо не се препълваха неконтролируемо, както беше първия път. Кърмата беше доста по-регулирана още от самото начало, а бебето си сучеше нормално. Втория път изобщо не ми се наложи да изцеждам по малко за облекчение, както се налагаше първия път. Дори в болницата акушерките се учудваха как имам нормални меки гърди, а не характерните за след раждане огромни и пълни гърди. Grinning

Ще помоля за мнение.
Бях на фетална морфология в 21+1гс по моя календар. Док каза, че бебока е с няколко дена по-голям и отговаря на 22+0. Дотук добре.
Днес обаче си гледам резултатите от прегледа и се попритесних.
Теглото и обиколката на коремчето отговарят на 21+2, а обиколата на главата и бедрената кост на 22+4 и 22+0 съответно.
Скрит текст:

Според АГ всичко е наред и се развива нормално младежът. Но как така всичко е в различни седмици. Бебето е някъде по средата, теглото и корема са назад, главата и краката са напред!

Съжалявам, че ще съм малко рязка, но лекарят ти е казал, че всичко е наред, а ти питаш във форум. Бебетата не са роботи и ще е странно всяка част от тялото да отговаря на точно еднакъв ден от бременността. Те гледат плодът дали приблизително отговаря на седмицата. Как си представяш, че всяка част от бебето се развива точно по предварително зададените ехаграфски параметри? Те са човешки същества, все пак. Отделно едно трепване на ръката на лекаря може да промени точния размер. Просто помисли логично и ще си отговориш на въпроса.

Извинявай още веднъж, но понякога на вас, бременните, трябва да ви се налее малко здрав разум. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт