Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 63

• 32 101
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
  • Бургас
На мен ми помагат няколко глътки студено прясно мляко от хладилника, без захар или нещо друго.

# 676
Малки порции храна, внимавай какво ядеш ( без пържено, лютиво, шоколади, сладки и т.н) не яж преди лягане. Пробвай Омепразол сутрин и вечер.

# 677
  • Плевен
Някоя мама да знае нещо ефикасно за киселини? Пробвах талцид, въобще не помогна, сода също и газирана вода. Нещо страшно е, чак на моменти до повръщане се стига 😣
Аз имам същия проблем. Спя седнала. Просто е кошмар. Ще се удавя в киселините си. Бианацид и Талцид не ми помагат, сода също. Най-доволна съм от сиропа Гавискон.

# 678
на мен ми помогна а Допъл Херц гелчетата против киселини. Преди да легна изпивам едно и успявам да заспя. Малко имат вкус на паста за зъби, но ме облекчават доста

# 679
Аз пия Гавискон сироп и ми помага, когато ми е най-зле. Когато са по-леки киселините гледам да ги изтърпя без нищо.

# 680
Аз не ям вече нищо освен солети и ябълки... Не ми понася нищо друго Sad а до скоро бях екстра и сякаш изведнъж дойдоха Sad

# 681
Моите вече са механични,яла не яла ,тръгвт като Везувий.

# 682
Аз съм в края на 9 месец и са ужасни,през живота си съм нямала киселини. Помага ми само Гавискон сашета или сироп и то не винаги вече, но в по-ранна бременност се справяше.

# 683
  • Plovdiv, Bulgaria
От няколко дни и мен ме мъчат киселини, още нищо не съм взела да пия. Но снощи бяха ужас направо, едно че парещото чувство, друго че някак усещането на моменти ми е все едно нещо ми е заседнало в гърлото, въздуха ми спира за секунди и чак и боли. Такова нещо до сега не съм изпитвала. Чудя се бебето дали не е притиснало нещо, май преди дни се поизмести..

# 684
Здравейте, момичета!

Бременна съм в 27 г.с. и този месец в кръвните ми изследвания излезнаха завишени чернодробни ензими (АСАТ и АЛАТ). Изследванията от февруари бяха напълно нормални и не знам какво може да се е променило за един месец. В момента се опитвам да си запиша час за гастроентеролог, но докато това стане исках да ви попитам дали някоя от вас е имала такъв проблем и какво е направила? Също така имам засилен сърбеж по цялото тяло (включително и по дланите и стъпалата), но такъв съм имала и преди бременността като тогава дерматолог ми каза, че имам суха кожа и ми изписа крем за мазане 🙄
Изключително притеснена съм, защото сега ходенето на лекар е много трудно и се надявам да успея да се свържа с добър такъв.

# 685
Omm, много зависи колко са завишени. Знам, че по време на бременност могат да се повишат малко. Иначе те се повишават до много високи стойности, могат в пъти да нас нормата. Най-добре  лекаря да ти каже.
Аз пък имам друго притеснение. Малко късно разбрах, че не трябва да се яде луканка и пастет.  Взехме от един уж много хубав месарски магазин. Луканка хапнах малко, но от пастета повече. За съжаление пастетът не е в консерва, а в обвивка. Да си правя ли изследвания за листериоза, че съм в лека паника като разбрах, че е сериозно. Какво мислите?

# 686
Omm, много зависи колко са завишени. Знам, че по време на бременност могат да се повишат малко. Иначе те се повишават до много високи стойности, могат в пъти да нас нормата. Най-добре  лекаря да ти каже.
Аз пък имам друго притеснение. Малко късно разбрах, че не трябва да се яде луканка и пастет.  Взехме от един уж много хубав месарски магазин. Луканка хапнах малко, но от пастета повече. За съжаление пастетът не е в консерва, а в обвивка. Да си правя ли изследвания за листериоза, че съм в лека паника като разбрах, че е сериозно. Какво мислите?

Не се шашкай, и аз до преди месеци ги избягвах, докато племенницата ми не ми разказа как докато е била бременна е хапвала в несвяст мезенца, даже не е знаела, че са забранени тези меса. 😅 Една приятелка (бременна) също си хапва салами, луканчици и няма никакви проблеми. Аз също почнах, но много малко, че са ми слабост. 🤪 Ако искаш питай АГ как да постъпиш, но щом казваш, че малко си хапвала нищо няма да ти стане.

# 687
Аз умирам за луканка.. сякаш в такъв момент ми се яде повече от нормалното Wink ама се ограничавам ама чак без хич не е добре. Не мисля, че е фатално ако си яла

# 688
  • Бургас
И аз си позволявам луканка от време на време. От сигурен уж местен производител, от когото пазаруваме от години.
Днес смятам и миди да си купя. Цяла бременност ми се ядат, вече ги сънувам. По принцип преди да забременея ядях редовно всякакви морски дарове, мога само от тях да живея.

Преди 13-14 години, като бях бременна с големия ми син, не бяхме толкова информирани и беше много по-спокойно. 🙂 Спомням си, че лекарката ми тогава ми беше забранила само синьото сирене. Алкохол, цигари и т.н. са си ясни.
Сега има много информация за всичко и това води до куп къде основателни, къде не притеснения.

# 689
Честно казано на мен АГ нищо не ми е забранявала. Но аз минах на диетата за бременни още по време на опитите. Нищо не съм си позволявала, което не е варено-пушено.
Но по-голямата ми сестра преди 10 години е знаела само да избягва сирената.
Според мен стига да е от проверен производител не би трябвало да имаш проблем, особено за малко количество. И най-добре, ако много те притеснява, да питаш АГ. В момента за мен лабораториите са по-опасни. Нищо, че грипа мина.

Аз най много страдам за сушито, но почнах да си правя вкъщи вегетарианско.

Общи условия

Активация на акаунт