Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 63

• 32 270
  • 747
  •   1
Отговори
# 330
Ще раждам в Майчин дом в София и към момента нещата вървят към планово секцио. Много зависи кога ще ме приемат преди смята операция, но за самото раждане ч идеята ми е всичко да се побере в една раница, която да ми е удобно да нося сама, ако се наложи. Освен документите смятам да си взема:
1. една нощница - за кърмачки е, смятам този път да пробвам още в интензивното да  стимулирам кърмата.
2. чифт чорапи - краката ми вечно са лед, искам да имам под ръка
3.джапанки,
4. малко пакетче мокри кърпи и лиглин (за след клизмата определено си трябват)
5.термометър -той си е задължително изискване в МД
6. Парацетамол - за всеки случай
7. Ластик за коса, зарядно и телефон
8. Намират ми се вкъщи няколко компленкта пластмасови прибори пакетирани по отделно, да не се чудя къде да мия докато съм в интензивното.

В МД трябва да носиш и пакет памперси и мокри кърпи за бебо.

Вода в спортна бутилка ще си взема (тези дето ги продават в клапичка отгоре, на Девин знам че имат такива) за да мога да си пия спокойно от полулег, без да се притеснявам, че ще се залея.

Във втората чанта вече смятам да сложа: две нощници, лиглин (много се стискат, ако поискаш да ти дадат допълнително) сутиени за кърмене, подплънки за кърмачки, превръзки и еднократно бельо (макар че предния път направо на изписването си сложих, през цялото време изкарах с лиглин) компленкт еднократни чаршафи (ако нещо се изцапаш, можеш да ги подложиш да си на чистичко, също така преповивах бебето върху такъв, за да не я слагам върху моите чаршафи) едно малко кремче за зърна, ако потрябва, постоперативни лепенки, четка и паста за зъби, четка за коса, прибори за хранене.

Финално, отделила съм си дрехи, които ще са ми удобни при изписването и ще ги приготвя в една торбичка, за да ми ги донесе мъжът ми, когато дойде деня. Предния път по пътя до вкъщи беше много тегаво, защото имах ръбове на бельото и панталоните, които минаваха директно през операцията, затова този път от сега съм си взела два чифта бикини за след секцио.

Извинявам се, че стана толкова дълго!

Термометър никой не ми е искал, а си носех.
В интензивното не ти трябва нищо освен вода. Не може да ставаш и яденето е чак като те раздвижват (сухари с кисело мляко за целия ден).
Аз направих грешката да нося много багаж за самото раждане, а реално ми трябваха само нощница, джапанки и вода.

# 331
И на нас в интензивното ни дадоха едно кисело мляко, малък пакет обикновени бисквити и една плочка сиренце. След 36 часа глад и жажда се чувствах като в 5-звезден ресторант 😁 вода ми донесоха направо в интензивното, не ми е била в багажа. Иначе термометър ми потрябва чак в отделението, но пък го има в списъка за прием и предпочитам да съм подсигурена.

# 332
И на нас в интензивното ни дадоха едно кисело мляко, малък пакет обикновени бисквити и една плочка сиренце. След 36 часа глад и жажда се чувствах като в 5-звезден ресторант 😁
това след каква упойка е? и защо толкова много време след операцията?

# 333
Така се получи просто. Последно бях яла към 8 вечерта в четвъртък, на следваща сутрин ме приеха с разкритие за нормално раждане, следобед се наложи секцио. После ме заведоха в интензивното (където изобщо не ми дадоха да пия вода). Чак в събота сутринта, след раздвижването, ми дадоха водичка и ми дадоха гурме менюто.

И на нас в интензивното ни дадоха едно кисело мляко, малък пакет обикновени бисквити и една плочка сиренце. След 36 часа глад и жажда се чувствах като в 5-звезден ресторант 😁
това след каква упойка е? и защо толкова много време след операцията?

# 334
Една операционна сестра ми обясни, че ако има вода в стомаха, от упойката можело да почнеш да повръщаш и затова не се давало вода.

# 335
Ако си се чувствала добре и не ти се е гадело, няма причина да не пиеш вода.

# 336
Вода ми дадоха веднага след като ме преместиха от операционната в интензивното. Храна ни дадоха на всички оперирани чак след като изкарахме газове.

# 337
Вода ми дадоха веднага след като ме преместиха от операционната в интензивното. Храна ни дадоха на всички оперирани чак след като изкарахме газове.
след каква упойка?

# 338
след каква упойка?
Спинална.

# 339
Доста тежка нощ беше без вода, но най-гадното беше, че ми извадиха катетъра и тогава ми дадоха вода (близо 15 часа след операцията), след което почнаха да ме подканват да ставам. Бяха ми казали, че 6 часа след операцията ще ми дадат вода, за да започна да изхвърлям упойката, докато още съм с катетър. Така направиха с другите дами, които бяха родили сутринта. По някаква причина мен ме държаха жадна цял нощ. Затова и като се опитах да стана ми прилошаваше на няколко пъти, затова ме качиха в отделението чак към 14:00.

Родих в петък следобед, а получих разрешение да ям в понеделник сутринта. Събота и неделя нямаше лекар в отделението (викат дежурен от родилна зала, ако се наложи), затова я карах само на кисело мляко и бисквити.

Честно казано се надявам този път да съм сред сутрешните ряждайия и нещата да са по друг начин. Все пак съм психически подготвена какво да очаквам, че доста емоционално приемах всичко преди. Сега съм занижила очакванията до минимум, пък да видим, дано ме изненадат (макар че като чета в темата за майчин дом, силно се съмнявам).

Съжалявам, ако съм се разляла твърде много извън темата.

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 19:21 от bamzi

# 340
Много кофти звучи, това е в държавна болница ли? Желая ти едно леко и бързо сутрешно раждане тоя път. Wink

# 341
Благодаря 💐 и аз на това се надявам. Да, държавна болница е - Майчин дом в София. В крайна сметка пак натам се насочих заради лекаря ми.

Много кофти звучи, това е в държавна болница ли? Желая ти едно леко и бързо сутрешно раждане тоя път. Wink

# 342
  • София
Някой от вас раждала ли е във Вита, аз мисля там да родя при др.Василева? Все още не знам дали ще бъде нормално или секцио, но се надявам всичко да бъде наред.....днес влязох в 8-мия месец.

# 343
момичета, здравейте! мнения за този тест?
При мен теста изглеждаше по същия начин. С термин за 27 март съм хаха Успех!

# 344
дано, но при мен май е от овитрила, който ми биха:(

Общи условия

Активация на акаунт