Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 63

• 32 210
  • 747
  •   1
Отговори
# 390
На мен ми дадох такъв документ
Скрит текст:

# 391
  • Бургас
Пийк, честито! Не знаех, че си бременна. 🙂 Кога очакваш?

# 392
Момичета, сега всички ли прегледи ще отменят? Аз имам часове за прегледи, които не са ЖК. Трябва и втората фетална да ми правят. И на бебето ехокардиография,  заради липсващо съдче.

# 393
  • Бургас
Aз утре съм на ФМ, за сега не е отменена. Най-добре се обади и питай. Навсякъде е различно.

# 394
Момичета, сега всички ли прегледи ще отменят? Аз имам часове за прегледи, които не са ЖК. Трябва и втората фетална да ми правят. И на бебето ехокардиография,  заради липсващо съдче.

Според мен да. Но все пак се обади на твоята лекарка и я попитай. С това извънредно положение мисля, че няма как нещата да стоят по друг начин.

# 395
Здравейте Дами, бъдещи мами Simple Smile Искам да попитам относно Covid-19 Някой има ли информация за заболели бременни, какви мерки предприемате, има ли страх у вас, общо взето какво мислите по този въорос, дори и да не е за тази тема Simple Smile?

# 396
Мен лично някак си хич не ме е страх,вече съм 7 месец и на работа си ходя.Единственото което ме притеснява да не ми отменят някои планирани прегледи и късна фетална морфология имам за 30.03.Като цяло въобще не съм стресирана.

# 397
Наистина най-добре звънни да питаш. В болницата, където се следя не са отменени ФМ(18-22 г.с.) и БХС, но останалите морфологии - да. Така, че си зависи.
Здравейте Дами, бъдещи мами Simple Smile Искам да попитам относно Covid-19 Някой има ли информация за заболели бременни, какви мерки предприемате, има ли страх у вас, общо взето какво мислите по този въорос, дори и да не е за тази тема Simple Smile?
Според китайските данни от 147 бременни заразени само една е стигнала критично състояние и нямат починали. Също няма вътреутробно заразяване. Честно мен повече ме притесняваше грипа, защото той си е опасен по-време на бременност.
За мерки - не правя нищо по различно от преди, но и без това трябва да си почивам в леглото та изолацията не ми е трудна. Simple Smile Разходки в парка също правя, като винаги съм гледала да е по-безлюден. От край време си мия ръцете. Simple Smile И лично аз нищо не дезинфекцирам.

# 398
Мен лично някак си хич не ме е страх,вече съм 7 месец и на работа си ходя.Единственото което ме притеснява да не ми отменят някои планирани прегледи и късна фетална морфология имам за 30.03.Като цяло въобще не съм стресирана.
+1,а мъжът ми работи с екипажи и стоки от цял свят,ами каквото има да става ще става.Паниката предразполагала към зараза.

# 399
Точно,а и дори бременните да се затворим вкъщи,все пак живеем с хора които излизат навън.В повече ми идва цялата паника.

# 400
  • Бургас
И аз не взимам някакви по особени мерки. Все още ходя на работа, но за щастие не използвам градски транспорт, придвижвам се пеша или мъжа ми ме кара. Миналата седмица лежах в болница, тази седмица два пъти ходихме по доктори, защото децата бяха болни. Няма как да се изолираме и ограничим напълно.

# 401
Някой знае ли дали в Медицинския център на "Света София" са отменени консултациите? Ако ми се отложат прегледите мисля да пробвам да мина на частно.

# 402
Предполагам всяка болница/ клиника ще обяви своят режим на работа.

# 403
Понеже отменят женските и детските консултации, профилактичните прегледи, плановите операции, предполагам, че и частните такива ще са отменени. Няма логика да подлагат бременните на риск от заразяване.

# 404
Аз утре съм на ФМ, но нали е на частно, затова. Иначе прегледа по ЗК ми отпадна.

Общи условия

Активация на акаунт