Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 63

• 32 215
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
И при мен няма паника, спокойна съм. Не проумявам тази истерия. Ходя на работа, не се и изолирам.
Предполагам, че масово ще се отлагат прегледите.

# 406
  • София
На мен ми дадох такъв документ
Скрит текст:
Ами нормално, тя програмата е една, просто попълват различна гестационна възраст. Но никой лекар не го нарича ФМ

# 407
Добре! Официално се извинявам за невежеството си! Моля да ме извините, че подведох момичето, на което казах, че първо се прави фетална морфология и след това БХС. Прави се най- просто ехографско измерване на плода.

# 408
  • София
С риск да се фръцнеш отново... Няма нищо просто в ехографския скрининг.

# 409
  • София
Момичета, имам спешно питане.
В 20гс съм. Снощи като си лягах започнаха едни боцкания в долната част на корема,   под пъпа, но много ниско, поне една педя надолу.
Бодежи които се повтарят, все едно някой постоянно ме ръчка с игла, на едно и също място. Така около 10-15 пробождания  един след друг и спира. След известно време пак почваше боцкането.
Може ли да са контракции? Нямам представа какво представляват. Пих Магнезий за успокояване на мускулатурата и се успокоиха нещата и  успях да заспя.
В понеделник имам час при следящия, но до тогава ще изперкам. На някой да му се е случвало?

# 410
Peacocklove, съвсем нормално е объркването. Както казах, и в сайтове на медицински центрове го пише.

Относно Covid-19, доколкото обясниха, на този етап няма данни да се предава вътреутробно и като цяло не е опасен за децата и младите хора. Мерките са да не ходите на места с много хора и да си миете ръцете. Паника, според мен, няма. Просто се вземат мерки за да се избегне епидемия, защото вирусът е много заразен.

# 411
  • София
В 20гс съм. Снощи като си лягах започнаха едни боцкания в долната част на корема,   под пъпа, но много ниско, поне една педя надолу.
Бодежи които се повтарят, все едно някой постоянно ме ръчка с игла, на едно и също място. Така около 10-15 пробождания  един след друг и спира. След известно време пак почваше боцкането.
Може ли да са контракции? Нямам представа какво представляват. Пих Магнезий за успокояване на мускулатурата и се успокоиха нещата и  успях да заспя.
В понеделник имам час при следящия, но до тогава ще изперкам. На някой да му се е случвало?
Не, не са контракции. Контракциите не са в 1 точка. Матката се разтяга, мускулите на корема и кожата също, няма как да не усещаш нищо.
Аз такова нещо усещам и като не бременна.

# 412
  • София
Благодаря за бързия отговор, Нандин.
Притеснавах се да не са контракции някакви и тази болка да е от тях или от отваряне на шийката... Явно е нещо друго, дано да не е сериозно.

# 413
Момичета, може ли да ми дадете съвет как да стимулирам кърмата ми без бебче, понеже то е в ковиоз но много искам да заменя АМ с майчина кърма Simple Smile

# 414
В 20гс съм. Снощи като си лягах започнаха едни боцкания в долната част на корема,   под пъпа, но много ниско, поне една педя надолу.
Бодежи които се повтарят, все едно някой постоянно ме ръчка с игла, на едно и също място. Така около 10-15 пробождания  един след друг и спира. След известно време пак почваше боцкането.
Може ли да са контракции? Нямам представа какво представляват. Пих Магнезий за успокояване на мускулатурата и се успокоиха нещата и  успях да заспя.
И аз имах преглед,но го отмениха. Всички женски консултации са отменени. Моята АГ е получила официална заповед.

# 415
Момичета, може ли да ми дадете съвет как да стимулирам кърмата ми без бебче, понеже то е в ковиоз но много искам да заменя АМ с майчина кърма Simple Smile
Моято бебе се роди недоносено и беше захранено със сонда в деня на раждането си. На следващия ден започна да пие АМ от шише. На 4-ия ден с помощта на консултантка по кърмене започнах да се цедя на ръка. Въпреки че в началото нищо не излизаше, упорствах и на всеки три часа се цедях. Имах ръчна помпа, а в болницата имаше и електрическа, но с тях не успявах. В началото с мъки изкарвах по 5-10 милилитра, но с упорство започнаха да се случват нещата. До края на третия месец се цедих на ръка на всеки три часа и давах от шише, като го слагах и на гърда, след като излезе от кувьоза, но не настоявах и гледах да не се изнервяме и двамата. Чух много съвети от рода на "остави го да огладнее и ще започне сам да суче", но не ги следвах, нямах нужда от изнервено, ревящо бебе и целия този стрес. Бях приела, че ако не се получи естествено, ще гледам да се цедя поне първите 6 месеца. В началото цедих и през нощта, но не на всеки три часа, а примерно веднъж на нощ - рано сутринта. След всяко нахранване с шише му давах и да суче, по-скоро за да свиква, не толкова за да се нахрани. После махнах нощното цедене, за да се наспивам. Постепенно и без стрес малкият започна да суче и стана запалено кърмаче. Захраних го на 6 навършени месеца, но без да го отбивам. Отбих го напълно преди два месеца на 2 навършени години.
Пиша ти всичко това, за да не се отчайваш и да знаеш, че може да имаш кърма и да си кърмиш бебето. В кувьоза свикват на лесното хранене с шише, затова не са много доволни от кърменето, при което трябва и те да вложат някакви усилия. Обаче кърменето е напълно възможно. Просто не се отчайвай. Simple Smile

# 416
  • Пловдив

Може да пробваш с помпа за кърма да се изцеждаш

# 417

Ето тук ще получиш най-добрите съвети:
https://bg-mamma.com/?topic=1177276.495

# 418
Здравейте!
Искам да попитам тези от вас, които приемат Еутирокс през бременността, при увеличена доза имате ли болки в стомаха. ТСХ преди 1 седмица ми го изследваха и ми излезе 5.3, съответно ми увеличиха дозата от 100 на 125. От 2 дни имам страшно неразположение в стомаха. Гади ми се и почти не ям. Преди ми се е случвало, когато съм приемала доза от 100.
Мога ли да пия нещо да облекча този дискомфорт, пробиотик например?

# 419
Какво пише  в листовката на лекарството?

Общи условия

Активация на акаунт