Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 63

• 32 272
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
Абе и без ЖК не е много хубаво. Има жени с проблемни бремености примерно, аз имам да обсъждам изследвания, че са ми паднали показатели, бебето не сме видяли скоро, а е важно как върви все пак, водите как са и все такива, важни поне за мен неща. А това положение може да продължи доста след края на март и трябва да се измисли нещо, така си мисля..

Елтироксина не ми правел никакви проблеми на мен.

Абсолютно си права. Има и проблемни бременности, които трябва да се следят. Няма частна, няма държавна болница, трябва да се осигури минимално спокойствие на бременните.

# 466
Как да се осигури това спокойствие като има пандемия? Верно не е хубаво да се отлагат важни прегледи, но кажете какво може да се направи? Няма как бременните да ни отделят на отделна планета и да се грижат само за нас.

# 467
Не,обаче хората изобщо не разбират,че няма как да стане това нещо. Мен мъжа ми да хвърля боклука не ме пуска. Изрично само извън града в някоя горичка. Помислете първо,ако се заразите какво ще стане,не ако не си видите бебето и водите. Щом бебето мърда значи е добре,ако имате оплаквания директно в болницата. И не не може да се измисли нещо,в болницата САМО ПРИ СПЕШНОСТ, това го правят за да ни предпазят. Ако не бяха спрели консултациите (което по наредба няма как да стане) и някоя бременна жена беше се заразила,щеше да има въпроси ама защо не ги спряха прегледите,защо това,защо онова. Ако имате въпроси звъните на следващия ви АГ,какво да правите,обаче да се натискате да ходите на консултация в такова положение,не го разбира.Да и аз влизам в 34 седмица днес,но не съм се ошашкала . Даже болничен ще ми издадат днес,и си мисля ,че и картона ще ми даде АГ. Но не на мен,а на мъжа ми. Стойте си спокойно,колкото повече се притеснявате ,толкова повече проблеми ще имате. Всичко идва от ума,настройте се положително и всичко ще мине.

# 468
  • Бургас
Само, че няма как всички бременни да се затворим и изолираме вкъщи. Не, че и това ти гарантира, че няма да се заразиш. Някои все още ходим на работа, имаме и деца за които се грижим. На мен и двете ми деца миналата седмица бяха болни, мъжа ми включително. Със сигурност в кабинета на гинеколога е по-малка вероятността да се заразя от нещо, отколкото в спешното в болницата или докато чакам да ми прегледат децата. Ограничаването на ЖК за мен е проблем. Пък който иска да се затваря вкъщи може и съвсем доброволно да си го направи и да не стъпва на доктор.

# 469
  • Пловдив
Подкрепям, че не всички бременни сме изолирани, аз също ходя на работа. Вируси винаги е имало, но от началото на февруари не съм била на преглед. Значи ЖК не мога да отида, но при същия лекар и сграда мога да мина частен преглед...с две думи ако хвана короната поне ще съм си платила за нея. Лично аз не го разбирам, по една на час да приемат пак ще е нещо.

# 470
Вие си знаете вашето обаче. По време на грип пак ли ходите на консултации или пак ги забраняват? Никой не ви е казал да се затворите,но щом са забранени значи са забранени. Като толкова искате си намерете ,някой който преглежда извън заповедта. Ама,защото не ви е дошло на главата като в другите страни за това ,но всеки си има мнение.

# 471
  • Бургас
Да, по време на грипната епидемия ходих на консултация.  И беше изключително спокойно - минах веднага без да чакам, нямаше извънредно записани, дублирани часове и т.н.
Винаги ще се намери кой да ти вземе парите и да те прегледа извън заповедта. Не е там въпроса. Дано не се налага, защото не всеки може да си го позволи. А спешните кабинети в болниците, където ни насочват сега не са по-безопасни. Даже са точно обратното.

# 472
.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 11:35 от Сладко с лед

# 473
За мен също ограничаване до ЖК е проблем. Според мен в момента сме достатъчно притеснени от създалата се ситуация в държавата, че да трябва и прегледите да ни се отменят. Мисля, че не е толкова висок рискът в среда с бременни за пренасяне на зарази, предвид, че всяка бременна си гледа здравето и се пази, доколкото е възможно. На мен ми отмениха ЖК и останах 8 седмици без преглед и то от частна болница, от която не съм го очаквала. Сега се чудя дали въобще да не сменям болницата и да не раждам в друга, защото както е тръгнало се насочвам там, където все още преглеждат и мога да бъда спокойна, че всичко е наред с бебето. Защото всяка бременност си е индивидуална, има рискове, аз вече съм си патила и не искам отново да имам проблеми. Важно е бременните да бъдат спокойни и обгрижени, по-добре няма да стане в близките месеци , броят на болните расте, така че трябва да се намери начин да се живее и работи в тази обстановка, без потърпевши да са едни от най-уязвимите!

# 474
Като ходих за болничен ме преглеждаха,но без да ме теглят и мерят.И на частно си ходя ,не са ме върнали.

# 475
Аз не мисля, че на ЖК дезинфекцират кабинета след всяка бременна, така че за мен рискът точно там да се заразиш е висок. При спешни случаи, разбира се, че ще отидете на лекар, но само за жк - да ме претеглят и премерят и да видят бебето на ехограф, лично аз не бих рискувала. Но пък и аз си знам какво изживях със заразено (не от коронавирус) недоносено новородено.

# 476
На 10 метра от мен има болен от коронавирус и изобщо не ми дреме, че са спрели ЖК! Всички тези ограничения са за да ни предпазят!

# 477
Доколкото четох, няма случай на бременни, предали вируса на плода. Имаше няколко случая с болни новородени, но не се знае кога е станало заразяването (дали не са били заразени след раждането). Също така, пак от слушане на изказвания на педиатри, разбрах, че малките деца (бебетата съвсем) изкарват вируса много леко, безсимптомнно, или не се заразяват, понеже в белите дробчета липсват рецепторите, които вирусът използва, за да се закрепи. Предполага се, че е така, понеже, за разлика от възрастните, те са изкарали много по-малко вирусни инфекции, но не е напълно ясно.
Не слагайте знак за равенство между короната и сезонният грип. Не че няма опасност, разбира се.

Аз също съм на кръстопът, но ще си ходя на предглед при следящото ме АГ, трябва да коментирам резултати от изследвания, да ми каже какво следва оттук нататък, защото  не ми е ясно какви прегледи предстоят, трябва да удължавам болничен. Ще ходя да ме види лекарят, който ще ме изражда (дали ще е съгласен да ме поеме), имам фетална. Някои неща просто няма как да отложа.

# 478
Появи ми се леко кафяво зазапване. В 7ма седмица съм. Днес съм на лекар да видим дали се е развил ембрион. Виждаше се само жълтъчно мехурче миналия понеделник. Вчераа с тези агнличани, които не спират да идват и да обикалят насам натам, много се напрегнах и ето. Може и да няма връзка де... Много ми е кофти. Звънях на лекар в Сф. Каза да слагам 3 по 2 утрогестан.. малко съм разочарована. За мен е редно да поиска да ме види, но явно в предвид ситуацията, всичко се променя... Бъдете здрави и не се напрягайте. Аз вече искам да имам слонско спокойстие.

# 479
Ето днес и 45 дневния не могат да ми пуснат без преглед,сега говорих с АГ. Само картона ще ми даде.

Общи условия

Активация на акаунт