Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 63

• 32 282
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
В крайна сметка как стоят нещата с болничните за бременни? Искам да взема болничен,първи, не продължение. Гинеколога каза да се чуем утре, днес не е на работа, да видел как стоят нещата. За прегледите е ясно че не може да ме прегледа, но дали може да ми откаже болничен?

Не вярвам да ти откажат, най-малкото АГ-то може да издаде за 2 седмици, после евентуално за месец с комисия. Според мен, ще се измисли нещо, ще ги издават със задна дата и т.н. Все пак, бременните трябва също извънредно да се пазим. Ако имаш възможност, си вземи платен/неплатен отпуск/работи от вкъщи. Говори с работодателя, би трябвало да прояви разбиране.

# 451
Питам само от интерес, на Какво основание вземате болничен?
Току що говорих с гинеколожката ми и и казах, че си работя както преди ДС забременея, а работата ми е тежка, но тя каза че това не е проблем. Единствено ми каза, че ще ме следят по- изкъсо и ще ме гледат на ултразвук по- често.
Верно че не се чувствам кой знай колко зле и освен киселините и леките болки в корема нямам други оплаквания.

# 452
Честно казано не знам на какво основание ги дават, мен лично вече много ми тежи.

# 453
Всеки знае себе си. Едва ли някой е длъжен да обяснява защо иска болничен. Всяка бременност е различна. Аз лично , като бях бременна, взех болничен от петия месец. За мен, момента, в който реших да си взема беше 20 та седмица. Това беше седмицата, в която загубих предното си дете . За това реших, че избирам ли до 20та, после излизам в болничен и се спирам. Бях с надути крака и ръце, болящ кръст и ходих точно като патица. Не ми беше комфортно на работа. Има и такива, които излизат от глезотия, има такива, които излизат от нужда. Но все пак- никой на никого не дължи обяснение.

# 454
Аз никога не съм вярвала, че един ден ще изляза болничен заради бременност. И това се случи и то съвсем рано. Дано поне има ефект. Работя си от вкъщи колкото мога, но и работата ми е такава. Всеки си решава, но в тези вируси и хората които идват при мене и ми кашлят в лицето... По Добре в нас.

# 455
Не мисля, че разбрахте въпроса ми. Просто питам какви са обичайните причини за болничен? Не ме интересува лично никой, просто питам за себе си. Аз също не смятам да работя до края, тъй като работата ми е тежка, но явно ще изчакам още няколко седмици и ще ги натисна за болничен.

# 456
Ами ако не ви е удобно да стоите седнала , краката и ръцете ви са оттекли, чувствате тежест или работите дълго на крал не бихте ли взели болничен? Друг е въпросът, че после това се отразява и на майчинството, което също влияе на решението за вземане.

# 457
При мен причината беше посещение в спешното с кървене и болки и ми казаха, че трябва да изляза докрая в болничен.
После поради други причини се потвърди, че е правилно решение.
Една приятелка излезе болничен, понеже на работа постоянно беше на течение и болна.

# 458
Аз излязох болничен още в 12 седмица някъде. Работя,като инженер във военно производство и не исках да рискувам с такъв стрес (работим с хим.материали,взривовете и т.н).
Освен това ми зацапваше до 4ти месец,три пъти и тогава бях много притеснена и реших,че ще си стоя вкъщи.
На самите болничните диагнозата е - застрашаващ аборт. Издават се от ЛКК.
Всяка жена и следящият я АГ, биха взели адекватно такова решение,индивидуално е.

# 459
При първата ми бременност работих до 14-та седмица, но се наложи да ме приемат за наблюдение заради болки, след което ме пуснаха в болничен за един месец. След като изтече се върнах на работа и така до към 27-ма, когато отново се повиха болки и АГ-то препоръча да си остана вкъщи окончателно.

Сега прокървих в 8-ма седмица и лежах в болница и от тогава съм в болничен. Работата ми позволява да си работя от вкъщи и помагах на колегите, доколкото ми беше възможно. Някъде до към 30-та седмица, след това вече започнах да се подготвям с бебешки списъци и всякакви такива веселби, просто не ми беше вече до работа, а и започнаха да се появяват контракции при по-дълго заседяване.

# 460
Днес АГ не ми вдига,а от 3 дни имам проблеми със стомаха. Газираната вода не помага, както и вода с лимон. Каквото хапна и започва гаденето. От днес имам и разстройство. Мога ли да пия пробиотик? Имам Ентерол в къщи.

# 461
Аз излязох болничен края на 5 г.с. ( то бях и в болница де) поради повръщане. 11 дни в болница + 30 дневен болничен. След това се върнах на работа до 45 дневния от 21.02 .

# 462
  • Пловдив
Ще взимам болничен между ден и три от личната, че поради короната не може да ми започне ЖК, ще повлие ли този болничен върху нещо /имам придвид нали за бременни има някакви придвидени дни/

# 463
Ако е от личната, може да се води за друго заболяване.н

# 464
Дам, при първата ми бременност помолих моята ЛЛ за един ден болничен, защото много ми се гадеше и ми написа диагноза болезнена и обилна менструация 😁

Общи условия

Активация на акаунт