Неразбрани съседи

• 22 240
  • 290
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Веднъж годишно, във вход с частен домоуправител.

# 106
Мисля, че авторката просто не е отглеждала деца и от там ѝ идват проблемите.
Все пак шума е в допустимите часове. А и колко пък  да е шумно, дете е, ако се занимава 4 мин макс с една дейност после ще я смени, ще се редуват тихи и активни игри, по някое време ще го нахранят т.е. ще   е заето и няма да вдига шум.
Аз пък имам проблеми с кучето на съседите, вие от сутринта, млъква от време на време за по 20-30мин, а от 14 до 16 е ясно, че не спазва часовете за тишина и почивка.
Така че, авторката да не се оплаква от детето, можеше и по-зле да е.

# 107
  • София
Как ли щеше да звучи темата, ако беше пусната от майката на "чудовището"? "Как да се справя със съседка, която ме заплашва, че дете ми й пречи да спи в 10 сутринта?" Коментарите щяха да бъдат от типа "само да ми дойде на мен"...Моите деца също пречеха на съседите отдолу, това е най-нормалното нешо, което може да се случи. Особено като си под наем, решението е елементарно...

# 108
"Можеше и по-зле да е.." изобщо не означава, че е добре.
Както се разбра вече от темата, ситуацията на авторката вероятно е хипотетична, но това означва ли, че трябва да се търпи простащината на едни родители или собственици на куче?

# 109
  • Добрич
Не, не означава,че трябва да се търпи.Но трябва да се прави и разлика между невъзпитано дете с нагли родители и дете,което си играе.Ако става въпрос за истерични викове,крясъци и писъци по цели дни,побоища,силна музика по никое време,тогава да подкрепям претенциите.В темата говорим за дете,което си играе и шуми,и което от цял вход пречи само на авторката и програмиста,работещи вечер.

# 110
Когато съседката под нас се оплака в 17ч, че иска да поспи, а детето ми ѝ пречи (шум от изпуснати играчки на пода, подскоци и т.н.), я попитах в коя стая иска да почива и съответно нашата такава остана затворена за игри нея вечер.
Вечер след 20.30 у дома се приключва с бягане, скачане и т.н. остават тихи игри, конструктор, филмче, книжки, пластелин...
Но пък в  бебешкия период на зъбоникнене и сега ако е болно, се случва да плаче и нощем...
Обаче с виещото куче решение няма:((

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 09:23 от Lilka N.

# 111
Нямаше ли зоополиция? От къде на къде ще измъчват така животното... Вземат си аксесоар и до там...

# 112
Според мен вие защото е само, предполагам, че някой съсед ще намери радикално решение на въпроса:((

А по отношение на детския шум, аз съм живяла във вход, в който имаше филиал на детска градина.Е там вече шума е голям и то още от 6.30, няма на кого да се оплаквам, просто се изнесох.
А ако съседите случайно имат дете с диагноза или психично заболяване, тогава пък  ние, околните, ставаме нетолерантни и неприемащи различните...
В случая мисля, че става въпрос за детска игра и ако авторката поговори нормално с хората, смятам, че ще се намери решение.

# 113
Според мен вие защото е само, предполагам, че някой съсед ще намери радикално решение на въпроса:((

.............

Така де. Като не можеш да гледаш куче, не си вземаш куче. Това са жестоки хора, които изтезават животните.

По отношение на детския шум ще кажа, че и аз съм отглеждала деца, и моите са били шумни, но в един момент идва момента да му кажеш " виж сега, Гошко, достатъчно потупа с топчето по пода. Бъди добър и малко по-тих, защото сега пречиш на чичкото отдолу, който е ватман (например) и той става рано, за да ни вози в трамвая, изморил се , има нужда от почивка и т. н. , а ти си играй с някоя друга игра или пък да ти почета книжка...
А друго е Гошко да тропа 3-4 часа, майка му да си пуши цигарката с кафенцето и като Гошко дойде до нея да я пита нещо, тя така да се е захласнала по нещо на екрана, че да му измърмори някоя дума и бързо-бързо да го отпрати да си вилнее спокойно, та не ѝ мели на главата.

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 09:42 от petiaivanov

# 114
Ние сме нови в кооперацията от около 2 години, и не искам всички да ни помислят за нахални. Но има толкова много проблеми, но всеки мълчи. Вие като правите събрания кой ги свиква ?

# 115
Има варианти разбира се - пластелин, разглеждане на книжки (като беше по-малко обичаше да къса вестници), филм, карти( да ги разглежда, не да играе), да нахраним куклите, да подредим лъжичките, чашките за животните, да изкъпем Мечо, да реди рингове, пъзел доколкото е възможно, да рисува, да нарежда магнити върху хладилника и все такива неща съм измисляла, но се иска и участие на родител, после вече има навици за самостоятелни занимания и родителя е излишен Simple Smile)

За събрания се обръщаме към домоуправителя и той вече избира ден  и час.
Даже мъжът ми дописва точки към дневния ред върху съобщението за събрание, имам предвид негови лични въпроси, за които наистина после говори със съседите.И за кучето сме говорили, но жената казва,  че се грижи добре за него и тя проблеми нямала.
2г не се малко време, защо да си мълчите.

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 10:10 от Lilka N.

# 116
Именно. Иска се участие на родител. Един час е достатъчен да оставиш малко дете да се налудува на воля и да изразходи енегрия. Останалото е превъзбуда и нервност от скука и тук е момента да седнеш с детето си и да ангажираш малкото му мозъче да научи нещо полезно под формата на игра, пък ако ще и епозодче от анимацята да ви разкаже, вие да го попитате това хубаво ли беше, лошо ли, как трябваше да се постъпи... Едно стихче да научат. Да ги помолиш да ти помогнат с нещо - на моите им връчвах по една суха кърпа да бършат прах по гардероба и шкафовете и голям кеф им беше, че помагат "мамо, ела да видиш как съм излъскал гардероба!" и ще се пукне от гордост като го похваля.

# 117
Когато съседката под нас се оплака в 17ч, че иска да поспи, а детето ми ѝ пречи (шум от изпуснати играчки на пода, подскоци и т.н.), я попитах в коя стая иска да почива и съответно нашата такава остана затворена за игри нея вечер.
Вечер след 20.30 у дома се приключва с бягане, скачане и т.н. остават тихи игри, конструктор, филмче, книжки, пластелин...
Но пък в  бебешкия период на зъбоникнене и сега ако е болно, се случва да плаче и нощем...
Обаче с виещото куче решение няма:((

Поздравления за чудесния подход и хубавото решение да се разберете със съседката в коя стая да е тихо.

# 118
  • Варна
Както се разбра вече от темата, ситуацията на авторката вероятно е хипотетична, но това означва ли, че трябва да се търпи простащината на едни родители или собственици на куче?

Извинявай?? Простащина? Защо? Не си им в къщата, за да знаеш какво се случва. И на мен една съседка ми беше вдигнала скандал за едно куче, което гледах. Малтретирала съм го била, сигнали щяла да подава. А кученцето виеше, защото беше бебе и го беше страх да остане само дори за няколко минути докато се къпя. Беше много малко, без ваксини още и нямаше как да го извеждам навън.

И да чуваш в блок как дете си играе в 10 сутринта, не е търпене, а нормално живеене. Ами ако е бебе и реве? Ами ако правят ремонт и къртят плочките в банята? Как ли пък не ще ида да се карам... В 10 сутринта! Който има такива страхотни проблеми със съня, да си намери работа с нормално работно време. И без това нищо не може да замени вечерния сън. И пак да кажа за тапите - ако са нормални нови тапи, сложени правилно в ухото, няма начин да се чува през тях! Аз алармата на телефона си не чувам, дето ми е до главата...

# 119

Извинявай?? Простащина? Защо? Не си им в къщата, за да знаеш какво се случва. И на мен една съседка ми беше вдигнала скандал за едно куче, което гледах. Малтретирала съм го била, сигнали щяла да подава. А кученцето виеше, защото беше бебе и го беше страх да остане само дори за няколко минути докато се къпя. Беше много малко, без ваксини още и нямаше как да го извеждам навън.

И да чуваш в блок как дете си играе в 10 сутринта, не е търпене, а нормално живеене. Ами ако е бебе и реве? Ами ако правят ремонт и къртят плочките в банята? Как ли пък не ще ида да се карам... В 10 сутринта! Който има такива страхотни проблеми със съня, да си намери работа с нормално работно време. И без това нищо не може да замени вечерния сън. И пак да кажа за тапите - ако са нормални нови тапи, сложени правилно в ухото, няма начин да се чува през тях! Аз алармата на телефона си не чувам, дето ми е до главата...
Еха, колко въображаеми проблеми извади от думите ми! Да знаеш, че около мен жив съсед няма, защото първо ги линчувах публично, а после убих и закопах!

Общи условия

Активация на акаунт