Неразбрани съседи

• 22 120
  • 290
  •   1
Отговори
# 90
Чак пък толкова. При наличието на малко бебе в картинката не вярвам майката го оставя да крещи, ако може да го спре.

# 91
  • Варна
Ами вие сте с някакви доста ниски критерии за възпитани съседи - флекс и сръбско...но няма лошо, всеки си знае каква му е ситуацията.

Ако на мен съсед ми направи забележка за детето, ще се извиня, че го безпокоим и ще помоля малкия човек да спре да хвърля играчки и т.н. Никога не бих си позволила да навиквам човека, че и да го плаша с изнасяне и т.н. Направоооо, плаша се, като чета колко изказвания в стил агесивна лелка има. Че и подписи ще събирали от домсъвета!

Какво по-човешко от това да поговориш уважително с другия и малко да му влезеш в положение. Тогава и обратното е по-вероятно: той да ти влезе в положение и всички да живеете по-спокойно.

Не ниски, никакви критерии към възпитанието на съедите си нямам, по простата причина, че тяхното възпитание не е моя работа и отговорност, и си имам достатъчно интересен живот, че да се занимавам и с техния. Нормални съседски шумове в позволеното време не ми пречат.

Да, ако ме помолят учтиво на вратата, сигурно ще се извиня за причиненото неудобство, но също така ще обясня защо не мога да направя много по случая. Може и да обсъдим конструкцията на сградата, звукоизолационните качества на тухлите и гипсокартона, наредбите за обществен ред, съответните часове, както и цените на имотния пазар. Ама ако разбера, че на госпожицата й се въртят мисли как да ми отнеме детето, няма да остана хладнокръвна. Не вярвам и че има майка, която би запазила спокойствие. Пък вие тука лепете етикет агресивни лелки на когото искате.

# 92
То на съседа с дрелката нищо не можеш да кажеш в 8 сутринта, а тя на детето.

# 93
  • София
Никой не ни е виновен, че сме си избрали да живеем в блок. Блокът върви с всички шумове, които ние и околните живущи създаваме. Колкото и да е неприятно, не можеш да принуждаваш съседите си да се съобразяват с теб, ако твоят начин на живот е различен от стандартния. Опираме до простички неща - аз лично, на мястото на авторката, бих си отбелязала мислено, че моят дневен режим е в дисонанс със стандартния дневен режим на съседите ми, ерго трябва да намеря лично решение - тапи за уши, например. В 8 сутринта 99 процента от живущите в който и да е блок са на крак и активни, откъде накъде трябва да се съобразяват с това, че 1 процент иска да спи.

# 94
  • София
Аз влизам с един въпрос. Вече няколко месеца вечер делнични дни от към 6 до 10 и почивните дни по цял ден се чува или по-скоро усеща вибрация в блока ни без да има музика. Няколко съседи се оплакват, но домоуправителя вдига рамене, дори не се знае от кой апартамент е. Има ли някакъв механизъм да се спре това, ако успея да установя откъде идва след като не е шум и не може да се измерят децибели. Звучи като генератор или постоянна центрофуга...
Жалба до общината може би?

# 95
Нещо такова се усеща в коперацията на майка ми, когато едни съседи си пускат старата сушилня.

# 96
Аз влизам с един въпрос. Вече няколко месеца вечер делнични дни от към 6 до 10 и почивните дни по цял ден се чува или по-скоро усеща вибрация в блока ни без да има музика. Няколко съседи се оплакват, но домоуправителя вдига рамене, дори не се знае от кой апартамент е. Има ли някакъв механизъм да се спре това, ако успея да установя откъде идва след като не е шум и не може да се измерят децибели. Звучи като генератор или постоянна центрофуга...
Жалба до общината може би?
Може да е вентилатор в баня/маза, хладилник, климатик или нещо друго.
Аз лично имах проблеми на две различи места с тези уреди. Специално вентилатора го чувах през два етажа, беше забоден в една маза над вратата.

# 97
  • Варна
Пък моята съседка отгоре с двете деца имаше една прахосмукачка, дето ако щете вярвайте, се чуваше чак долу на главния булевард, който е на 150 метра от блока, лятото на отворени прозорци и в почивен ден без трафик. Всички съседи й се чудехме каква я тая прахосмукачка, даже се бъзикахме да съберем по 5 лв от апартамент и да й купим нова. Скоро не съм я чувала де, дано е изгоряла.

# 98
Това с децата ми е болна тема. И аз имам деца, но всяко нещо си има граници! Живея в къща и в съседство живеят 4 от най-невъзпитаните и нагли деца! Няма събота и неделя, няма обедно време само крясъци истерични! Като направиш забележка, че си легнал дежурният отговор е : Ами те са деца! Наоколо всички къщи с деца, но явно тези са от специален вид! От възрастните идва!

# 99
Човече, просто няма смисъл! Тези три страници трябва ясно да ти говорят колко е възпитано обществото, независимо дали ситуацията на питащата е хипотетична или не. Ето, написах на една потребителка да чете, защото коментарът ѝ е неадекватен спрямо написаното от авторката и тя ме обвини в лошо възпитание, скрито зад анонимността. Хората са стигнали до там, че простащината и нахалството да са нещо съвсем нормално за тях.

И не само - смятат, че като родят 1-2 чавета, са хванали Господ за шлифера и са недосегаеми и всеки е длъжен да им служи и да се съобразява с тях, щото видиш ли, допринасят за естествения прираст (друг е въпросът дали е с качествен материал...май не, като чета Simple Smile )
Имаше наскоро едно изявление на някаква популчрна личност - Простият родител е в основата на регреса на обшеството.
А пък един професор-политик беше казал: 90% от българите са дебили. Много от обидените дебили го нападаха, но аз съм съгласна с него.

Навремето, когато още не се беше издебилило и изнагляло обществото, при такива оплаквания се свикваше общо събрание, а после детето беше наказано със седмици.
Ама сега нали вече сме ЕнтелЕгенция и раждаме.

Не знам какъв съвет да ти дам. Аз имам подобен проблем със съседите отгоре, които от 1 година къртят и правят ремонт, започвайки от 8 сутринта (да, аз съм на работа от 10, завиждайте ми, че не ставам рано да пера, готвя и чистя). Включително почти всяка сутрин към 7 имат люти скандали и се бият. Еми, на 112 съм звъняла, оплаквания - няма метод за борба с простотията. По-умният отстъпва, но докога? То простите завладяха обществото, както видяхме.

# 100

Освен това, с какво друго бих могла да ги заплаша? Съществува ли в България отнемане на деца, така наричаната “ювенална юстиция” или детско правосъдие?

Да отговоря на този въпрос - ювенална юстиция в България няма в смисъла, в който се използва в Русия. Няма да им отнемат детето, защото си играе и вдига шум. Не е и редно да ги заплашваш със социалните служби в този случай. Тук трябва да се събереш с другите съседи, на които те пречат, и да излезете с общо становище. Не знам за юридическата страна на въпроса - собственик срещу наемател, но във всички случаи проблемът идва от родителите (май от майката на детето). Но когато човек живее в блок или близо до други съседи, неминуемо стават и такива конфликти. Ако съвсем се закучат нещата, обърни се към адвокат и попитай какво можеш да направиш от законова гледна точка.

# 101
По-колко пъти правите общо събрание на Входа за една година? Ние за цялата 2019 имаме 1 събрание.... и никой нищо не казва

# 102
Ние правим толкова, колко са нужни. По-миналата година бяха три, а миналата само едно. Какво значи "никой нищо не казва" - кажете Вие каквото имате да казвате, поискайте събрание. Защо чакате на някой друг?

# 103
Не сме правили събрание, не помня от кога.

# 104
  • София /Абсурдистан
При нас се прави събрание на интервал 3-4 месеца. Все има нещо за решаване.

Общи условия

Активация на акаунт