Неразбрани съседи

• 22 125
  • 290
  •   1
Отговори
# 60
Ами вие сте с някакви доста ниски критерии за възпитани съседи - флекс и сръбско...но няма лошо, всеки си знае каква му е ситуацията.

Ако на мен съсед ми направи забележка за детето, ще се извиня, че го безпокоим и ще помоля малкия човек да спре да хвърля играчки и т.н. Никога не бих си позволила да навиквам човека, че и да го плаша с изнасяне и т.н. Направоооо, плаша се, като чета колко изказвания в стил агесивна лелка има. Че и подписи ще събирали от домсъвета!

Какво по-човешко от това да поговориш уважително с другия и малко да му влезеш в положение. Тогава и обратното е по-вероятно: той да ти влезе в положение и всички да живеете по-спокойно.

# 61
О, извинявайте, ще направя залежка на едногодишно да не хвърля. Даже ако кажете мога да му хвърля един бой......
Баси хумора.

# 62
О, извинявайте, ще направя залежка на едногодишно да не хвърля. Даже ако кажете мога да му хвърля един бой......
Баси хумора.

Хайде сега, едногодишно не може да хвърля Simple Smile Хвърлят и тропат 3, 4, 5 годишни и на татък. А на такова дете е съвсем нормално да му се казва, че някои неща не се правят - казва му се възпитание.  Някак си много полярни стават нещата в дискусията.

Последна редакция: пн, 24 фев 2020, 20:29 от Черна станция

# 63
О, извинявайте, ще направя залежка на едногодишно да не хвърля.
И то веднага ще спре.
така си и мислех
хаха

# 64
А ако едногодишното почне да хвърля по новата ти плазма пак ли няма да го спреш? Wink

# 65
  • Добрич
О, извинявайте, ще направя залежка на едногодишно да не хвърля.
И то веднага ще спре.
така си и мислех
хаха
Може и да спре...за по-малко от 5 минути.Поне при нас е така.

# 66
Детето от темата на авторката не е на 1. Дори и на 1, поставяне на граници и възпитание може да има. Или поне опити в тази насока.

Дори опитите да не сработят идеално, пак е много по-човешко да кажеш - извинете за безпокойството, ще опитаме да вземем мерки, отколкото да грубиянстваш по съседите, да заплашваш и т.н. Въпрос на среда и възприятия, разбира се.

# 67
А ако едногодишното почне да хвърля по новата ти плазма пак ли няма да го спреш? Wink
Идеята е друга.
Малко дете не може да "спреш". Има си санитарен минимум на хвърляне.

# 68
Детето от темата на авторката не е на 1. Дори и на 1, поставяне на граници и възпитание може да има. Или поне опити в тази насока.

Не си гледала едногодишно, нали Joy

# 69
Това какво отношение има към факта, че а) детето от темата не е на една б) родителите му са груби и невъзпитани към жената.

Понеже питаш приятелски- нямам дете, надявам се тази година да забременея. Отказвам да повярвам, че на 1 или 5, нямам никакво въздействие върху поведението на детето си, особено ако това поведение пречи на други хора.

И преди, и след дете не бих се държала просташки със съсед, особено ако е дошъл най-човешки да поговорим.

# 70
Дай боже да имаш и след две години списвай отново в темата.
Ще е изненадаш.

# 71
Дай боже да имаш и след две години списвай отново в темата.
Ще е изненадаш.

Благодаря ти за добрите пожелания! Не вярвам, че някога ще споделя част от гледните точки тук, но хората са различни.

# 72
Теодора, и аз като теб нямам деца, и си мисля, че все някак може да му повлияеш. Може да е от наивност, дано разбера някой ден.
Обаче много ме съмнява, че жената употрябваща думата чудовище за дете, е отишла и съвсем човешки и възпитано да е повдигнала темата. Изключително груб и просташки израз е това и ме кара много да се съмнявам в капацитета на ползващия го.

# 73
Развеселихте ме😂😂😂 Ще повлияете на едногодишно, което е решило да хвърля 🤣 Да, може да спре да хвърля и вместо това да се тръшне да реве...
В момента имам едногодишно, второ дете ми е. Ако не иска, няма как да го накараш да направи нещо. Казвам ѝ "не", тя ме разбира, сочи към нещото, които не трябва да пипа или хвърля, прави знак за "не" и след 2 минути го прави подсмихвайки се 😂 Даже ако забраниш нещо на едногодишно му е по-интересно.

# 74
Извинявай, ама това е защото не си твърда и решителна. Ако едногодишно опита да бърка в контакта или да се катери през прозореца едва ли ще си толкова небрежна, колкото ако просто тропа и хвърля. И аз съм имала дете на една година все пак. Да, няма да има успех, но при целенасочена твърда политика децата разбират много добре къде не им минава номерът и се научават.
И друго - в името на спора нека не намесваме едногодишните. както казах, голям шум и тропане не може да бъдат причинени от дете, което едва ходи без да залита и няма координацията да хвърли нещо. Реални способности да тропат и тичат имат деца на 3-5 години и за тях е темата, не за бебета.

Общи условия

Активация на акаунт