Неразбрани съседи

• 22 170
  • 290
  •   1
Отговори
# 210
  • Другата България
Ами да не инвестира.
Ама и да не мрънка и да не изисква.

# 211
Закон за светлината НЯМА.В своя си апартамент ще ни светят каквито искаме лампи и по колкото искаме.
Никой,ама точно никой,няма право да идва и да пише бележки по вратите и да прави забележки за това.Като са й близо терасите,да е гледала като си е вземала жилището,а не сега да реве по форумите!А и колко пък да са близо терасите.Едва ли са на 1-2метра,че да й свети толкова.По-скоро е поредната с едни големи претенции на фона на нищото!

# 212
Срещу нас блокове няма, но има едни лампи в двора на отсрещния имот, които са едновремешни големи и понеже сме нисък етаж, с френски прозорци, вечер доста силно светят точно, където е леглото на детето.
Имаме тънко и плътно перде, това са доста силни лампи, не някакви балконски, проблем няма. Така че ако казуса може да се реши едностранно, не си тровете нервите.
Години живеех до луди чалгари, пияндурници. Е там оправия нямаше. И на полицията си плащаха глобите и тормоза продължаваше. Така че една лампа, бях кахър 😉

# 213
Много се чудех дали да се включа, защото претенциите за лампата са безумни.
Баща ми беше в терминално състояние 8 месеца. Лампата светеше по цяла нощ, за да може майка ми и аз да го обслужваме ако има нужда от нещо, а и с един поглед да се прецени как е положението.
Ако някой ми беше залепил бележка да загася лампата, не знам къде бих му сложила въпросното листче!

Всъщност искам да кажа, че има причина тази лампа да свети!

Последна редакция: сб, 20 мар 2021, 10:55 от Vikinedyalkova

# 214
  • Варна
А от какъв зор тя да инвестира в ролетни щори или плътни пердета, заради нечий чужд кеф???
От този зор, че става въпрос за нейния сън - нейния кеф. На съседите всичко си им е наред и са си инвестирали достатъчно за тази цел.  На тях едва ли им пука дали въпросната има пердета у дома и ако си сложи такива, това няма да им подобри качеството на живот по никакъв начин. Слагането на пердета в собствения й дом по никакъв начин няма да увеличи кефа на съседите, че да иска от тях те да поемат тази инвестиция.

Извинявайте ама няма как да очакваш в градски условия да седиш на голи прозорци и вечер да ти е тъмно като в пещера. Темата отива към идиотизъм.

# 215
  • София
Закон за светлината НЯМА
Скрит текст:
.В своя си апартамент ще ни светят каквито искаме лампи и по колкото искаме.
Никой,ама точно никой,няма право да идва и да пише бележки по вратите и да прави забележки за това.Като са й близо терасите,да е гледала като си е вземала жилището,а не сега да реве по форумите!А и колко пък да са близо терасите.Едва ли са на 1-2метра,че да й свети толкова.По-скоро е поредната с едни големи претенции на фона на нищото!
То и за миризмата няма, ама ако имаш съседи, които да те тормозят с миризми, без значение на манджи, на циагри или друго - друга песен ще запееш, нищо че може да си сложиш изолации и да си постоянно на климатк (аналогично със сложи си плътни пердета).

# 216
Има, в правилника пише за скарите/барбекюто на балкона.

Аз обаче излизам от този спор, в спора не се ражда истината, а кавга. И никой никого не е убедил в спор. Ако някой си е навил, че една лампа му пречи, ми...добре.

# 217
Ох, Афродита, съседката под мен готви с онези запръжки, които миришат на умрели лебеди. Ама не виждам как мога да пусна оплакване с текст "Чувствам се тероризирана от смрадта на препържен лук с червен пипер и екскременти на пор."

# 218
  • София
Ох, Афродита, съседката под мен готви с онези запръжки, които миришат на умрели лебеди. Ама не виждам как мога да пусна оплакване с текст "Чувствам се тероризирана от смрадта на препържен лук с червен пипер и екскременти на пор."
Не можеш. Точно за това казах, че е необходимо всеки да се съобразява с околните и да се старае да не им пречи, само заради собствения си кеф, а да си го организира по начин, който не пречи на останалите.

# 219
  • София
А няма ли случайно някакви граници? По тази логика съседите ще определят кой кога се къпе, ходи до тоалетна, какво яде, кой му носи доставките, каква музика да слуша, по кое време влиза и излиза... Айде стига, 100% личен комфорт и живеене по собствените ни разбирания - в къща. В блока има многобройни тераси, лампи, абсорбатори, тоалетни... и многобройни разбирания за нормални битови условия. На който не му харесва и има претенции извън описаните в общите за всички правила - да не мрънка, а да търси решение на проблема. Не съм видяла една подписка или протест за промяна на общинските наредби. Ма направете нещо такова, инициирайте промени, да спорим из форумите не носи полза. Ако съберете подкрепа - прави сте, ако не съберете - някъде във вас е грешката. Да се убеждаваме тука, че 300 души могат да постигнат съгласие за начина на живот на всяко отделно домакинство, е нелогично. То затова има правила и ако някой счита, че им трябва промяна - има ефективни и неефективни начини Simple Smile

# 220
когато човек живее в режим на етажна собственост, нека не забравя, че това не е къща с двор... и, че където свършват правата му, там започват правата на другите....

# 221
когато човек живее в режим на етажна собственост, нека не забравя, че това не е къща с двор... и, че където свършват правата му, там започват правата на другите....

Принципно е така, точно затова - защото не е къща с двор - жилищната кооперация не трябва да се превръща в място за отглеждане на животни. Искаш ли да гледаш 15 котки   - ОК - не е проблем в къща с двор! Но в апартамент.... и без да чистиш....смрад!!!

# 222
  • София /Абсурдистан
В нашия вход съседи имаха само една котка и не чистеха. Да не обяснявам какво чудо беше, усещаше се още като влезеш във входа. После се изнесоха заедно с котката.

# 223
  • София
Брех, много интересно! Когато някой пречи на околните оцъкляйки лампа срещу съседа си и му пречи по този начин - няма проблем, другия да си слагал плътни пердета и да се оправя, а когато някои пречи на околните с миризма (от котка/и в случея) - ууууу не го е срам, как може така и т.н.

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 08:28 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 224
  • София
Не знам дали осъзнаваш, но не се даде съвет "иди изхвърли котката на човека". Тоест, по закона за етажната собственост и според наредбата на общината, няма на каква база да идеш да се оплачеш от миризмата (дали от готвене, дали от котка). Ако някой има проблем с нечия котка, спокойно може да се обърне към инспектората в общината и да поиска проверка. Преценката дали тази миризма пречи, дали се гледа добре животното е тяхна - не на комшиите от блока.  Иначе казано, както не мога да те тормозя да си гасиш лампата, така не мога да те тормозя и за котката - има си уреден път за такива междусъседски оплаквания. Няма как ти лично да си съдник кое може и кое не може. Нито пък аз Simple Smile
Иначе как 500 души в един вход ще постигнат всеобщо искрено съгласие какъв начин на живот да следва всяко едно домакинство? Според мен е невъзможно.

Общи условия

Активация на акаунт