Неразбрани съседи

• 22 161
  • 290
  •   1
Отговори
# 225
  • Велики Преслав
Имам въпрос.
     Имаме апартамент на 5 етаж, под нас живеят възрастни хора. Жена и мъж.
  Общо взето когато сме там, не пускаме шумни уреди след 22:00, пазим тишина като цяло.
 Един ден, жената идва много ядосана, че през два часа през ноща сме местили дивана си в кухнята. Аз бях потресен. Никой дори не е ставал през нощта, камо ли да мести мебели.
Обясних и кротко, че шума може да идва от странични апартаменти. Въпроса ми е вие как бихте реагирали. Защото почна да се превръща във вражда. През този късен час, явно тя си мисли, че правя нещо и започва да чука по водопроводната тръба.

# 226
Здравейте!
Бихте ли ми дали съвет какво да правя с моята съседка?

Тя живее с мъжа си и пият от сутрин до като не заспят. Но всеки ден по няколко пъти цепи дърва, обаче тя цепи до една стена, която е на стаята на децата ми. Когато са в леглата все едно цепи на главата им, обаче много силно цепи от къде има толкова сила незнам. Незнам какво да направя... Тя е за психиатрията!

# 227
  • Велики Преслав
Ами и ние го имаме този проблем. Помоли ги да не цепят в тихите часове. Ако измрънкат им кажи, че да се съхраняват дърва в мазата е забранено. Това последно го четох в една наредба към пожарната. За цепенето незнам дали има нещо.

Поправка- това с дървата се случи така че в нашия блок от късо съединение се беше запалило малко пристроено складче с дърва. Следователно глобиха хората. Наредбата гласи да не се държат лесно запалими материали във мазите.

Последна редакция: пн, 05 апр 2021, 09:34 от Vasil Vasilev 676271

# 228
Ами и ние го имаме този проблем. Помоли ги да не цепят в тихите часове. Ако измрънкат им кажи, че да се съхраняват дърва в мазата е забранено. Това последно го четох в една наредба към пожарната. За цепенето незнам дали има нещо.

Поправка- това с дървата се случи така че в нашия блок от късо съединение се беше запалило малко пристроено складче с дърва. Следователно глобиха хората. Наредбата гласи да не се държат лесно запалими материали във мазите.

Ние живеем в къща нямаме мази.

# 229
  • Велики Преслав
Това в кои часове става. По принцип ако не е от 14:00  до 16:00 нищо не може да им кажеш.

# 230
Това в кои часове става. По принцип ако не е от 14:00  до 16:00 нищо не може да им кажеш.

По-различно време случвало се е и тогава.

# 231

По-различно време случвало се е и тогава.
112
Обаждате се и сигнализирате.  Акт и глоба.

# 232
  • Велики Преслав
Извинете, че така става, но и аз имам проблем, за това пак ще питам.
  Общо взето когато сме там, не пускаме шумни уреди след 22:00, пазим тишина като цяло.
 Един ден, жената идва много ядосана, че през два часа през ноща сме местили дивана си в кухнята. Аз бях потресен. Никой дори не е ставал през нощта, камо ли да мести мебели.
Обясних и кротко, че шума може да идва от странични апартаменти. Въпроса ми е вие как бихте реагирали. Защото почна да се превръща във вражда. През този късен час, явно тя си мисли, че правя нещо и започва да чука по водопроводната тръба.

# 233
Извинете, че така става, но и аз имам проблем, за това пак ще питам.

Попитайте кой дига шум и по говорете с него.
Това е моят съвет.
 Иначе наистина има много неразбрани съседи. 😒

# 234
  • Велики Преслав
То прерастна в по-голяма вражда. Вратата ни е ударена. И на нея има бележка да не си палим печката през ноща. Пък ние дори нямаме печка. Та този път им го върнах по съвет от БГ мама. Малко им прешкурих вратата.
    Тези същите се сърдят когато асансьора се движи нощно време. Един ден, бяха го изключили от главния шалтер.
    Друго, че изключват и стълбищното осветление през ноща. Плащали много ток. Абе хора без работа.
   Имаме и друг апартамен но там съседите са супер. Дума не са ни казали.

# 235
Ако имате къде се преместете.

# 236
  • София
Подайте жалба в полицията.

Приятелка имаше подобен проблем.
Идваха да й правят забележка от детето (само, когато мъж й го няма), определяха й къде може да стои - от колко до колко часа в коя стая даде е, за да не го чуват. (живееха под тяхa, а в същото време можеш да ползва ТВ без звук като ползван техния, ние бяхме до тях).
След поредното идване, забележките са извън времето регламентирано да не се вдига шум, тя им каза: "Още сега може да извикаме кварталния да реши проблема, защото това е тормоз към нас, всеки от нас подава съответната жалба и да решават."
То прерастна в по-голяма вражда. Вратата ни е ударена. И на нея има бележка да не си палим печката през ноща. Пък ние дори нямаме печка. Та този път им го върнах по съвет от БГ мама. Малко им прешкурих вратата.
    Тези същите се сърдят когато асансьора се движи нощно време. Един ден, бяха го изключили от главния шалтер.
    Друго, че изключват и стълбищното осветление през ноща. Плащали много ток. Абе хора без работа.
   Имаме и друг апартамен но там съседите са супер. Дума не са ни казали.

Това "прешкурване" не ви отличава от тях!
Таблото се заключва и достъп до него може да има само през домоуправител.

# 237
  • Велики Преслав
Дасем. Таблото не може да зе заключи защото има ревизионен отвор срещу всеки разединител. А прешкуряването: на фона на това което ми причиниха, аз само им драснах дръжката.

# 238
Брат ми имаше проблем с изключително шумни съседи, семейство с две деца, бабата(само се кара със снахата си), тичане, тропане и т. н. Абе идват хората от малко населено място, така са свикнали. Няма 14-16 часа. Няма Събота, Неделя. Говори с тях няколко пъти-да намалят децибелите, без успех.... И накрая просто си купи 1200 ватова hi-fi система с 400 ватов събуфър, който и аз като съм била там-е ужасно нещо, чашите в кухнята падат от рафта, ако е на 1/3 от мощността. Като го пусна 5-10 пъти, каза, че отгоре е настъпило смирение... Дори понякога почти нормално състояние... Нормално е всеки да се съобразява с всекиго. Това е режим на ЕС, не е къща. Вярно е, че София се напълни с ужасно невъзпитани хора, но никой на никого не е длъжен-да търпи шума безкрайно. Дали ремонти, скандали, потомство....

# 239
  • Велики Преслав
Брат ти е уникален човек. Само че ние шум не вдигаме. Но те ни чукат по тръбите през ноща за да спрем да местим мебели. А ние спим.

Общи условия

Активация на акаунт