Неразбрани съседи

• 22 138
  • 290
  •   1
Отговори
# 255
  • София
За умно не знам, но е ефективно. Повече дрязги и заплахи не е имало, коли не бяха пипнати. Ние си наехме гаражи, впоследствие се и изнесохме.
Просто исках да напомня, че има и ей такива хора по света - пробват с добро и като не стане, като загубят надежда за смислен резултат, са способни да минат на долно ниво. Не за друго, ами защото на долното ниво това му е спецификата - на него всеки може да слезе, ако се налага.

# 256
  • София
За умно не знам, но е ефективно. Повече дрязги и заплахи не е имало, коли не бяха пипнати. Ние си наехме гаражи, впоследствие се и изнесохме.
Просто исках да напомня, че има и ей такива хора по света - пробват с добро и като не стане, като загубят надежда за смислен резултат, са способни да минат на долно ниво. Не за друго, ами защото на долното ниво това му е спецификата - на него всеки може да слезе, ако се налага.
Просто мъжът ти не си е намирел майстора в този блок съседи. Как ли пък заради един самозабравил се, аз ще търпя поражения, щото имам самозабравил се съсед? И акто им нареже на всичките гумите какво мислиш, че ще постигне? Този, който е "лошия", ще започне да му пази мястото и да го посреща с баница ли?

# 257
  • София
Ей така, лесно - или общност, или закон на джунглата. Не знам кой какво си е намерил или не, ама никой не наряза ничии гуми. Съпругът ми беше един от 4-мата мъже (от два входа хора), които чистеха сняг и лед и които организираха ремонти и почистване на мазета и гаражи. Според мен ако се беше наложило да реже гуми, нямаше да си намери майстора. Пишман гъзари и псевдо цивилизация дал Господ. Само че на ниско всички можем да играем - явно напомнянето на факта помогна (да, в онзи блок и с онези хора).
Сега живеем другаде и съседите сме много по-задружни помежду си.

# 258
Според мен ако се беше наложило да реже гуми, нямаше да си намери майстора.
На негово място не бих пробвала. При определен тип съседи щеше да си намери майстора по твърде неприятен начин. Аз поне бих му съсипала животеца с всички възможни законни средства, а те не са никак малко.

# 259
БЕСМ... Последното е сръбска музика.

# 260
  • София
Според мен ако се беше наложило да реже гуми, нямаше да си намери майстора.
На негово място не бих пробвала. При определен тип съседи щеше да си намери майстора по твърде неприятен начин. Аз поне бих му съсипала животеца с всички възможни законни средства, а те не са никак малко.
Както казах, не се наложи. ММ не е от хората, които обичат да заплашват, той е от другия тип - отбива от пътя да издърпа закъсал шофьор, кара заъсняващи баби до болницата, успокоява приятелките ми като дойдат да си изкажат грижите. Но всички имаме лимити. Явно съседите (познавайки го като неконфликтен човек) повярваха, че неговият е достигнат и това свърши работа.
Останалото не мисля да коментираме, аз проблемът си със самоцелно скъсяващите животеца хора, към момента съм го решила.

# 261
Здравейте! Бихте ли ми дали съвет как да постъпя? Съседите ми от входа обвиняват детето ми, че е направило черти по стените. А колело е бегач и няма как да направи прави черти. Не го сламе в мазата, защото ни е страх да не го откраднат. Опитах се да им обясня, че не е възможно, но не възприемат. Понякога го качваме с асансьора, но баща му не винаги е вкъщи.

# 262
От какво черти? Оставя колелото на площадката, качва го по стълбите или какво? Иначе формално погледнато нямате право да ползвате общите части за свои цели (да съхранявате колелото).

# 263
  • Добрич
Черти къде?По земята(мозайката)или по стените?Черна станция е права,че нямате право да използвате общи части за собствени цели без съгласието на останалите собственици.Така ни казаха от нашата община.

# 264
Черти къде?По земята(мозайката)или по стените?Черна станция е права,че нямате право да използвате общи части за собствени цели без съгласието на останалите собственици.Така ни казаха от нашата община.

Има черти по стените, които според мен са от другите съседи от тяхните тротинетки и колелетата на децата им. Също и от пазарски и бебешки колички. Колело на детето ми то си го качва по стълбите и го държим в апартамента ни. Не е в коридора.

# 265
Е, тогава да докажат, че е от вас. Да се качва колело по стълбите не е забранено. И да внимава детето, все пак може и да е от него.

# 266
Е, тогава да докажат, че е от вас. Да се качва колело по стълбите не е забранено. И да внимава детето, все пак може и да е от него.

Детето е много внимателно, но никой не е виждал колко внимателно го качва и сваля. Веднъж баща му като го изкарваше от асансьора беше направил съвсем малка черта, но веднага я почистих вече няма следа от нея.

# 267
  • Варна
Щом се качват и други колелета, тротинетки по етажите, няма как да се докаже коя черта от кого е.
Случват се такива неща, колкото и да се внимава. При ремонти и пренасяне на мебели също се драска тук - там. В крайна сметка няма как стълбището да се ползва от един бюлюк живущи и да седи като неразопаковано. Предвидете си някакво освежаване на общите части през определен период от време. Дали ще търкате с магическа гъба, дали ще мацнете петънцата със същия номер боя или ще си платите на фирма... Обсъдете различни варианти на общо събрание и всеки да си каже каквото му тежи, както и да предложи реални решения, а не така да си подвиквате един на друг, като се разминавате.

# 268
Наскоро бяха боядисали целия вход едните хора от втория етаж (доброволно) и предполагам, че са те и едно момиче всеки ден си изкарва тротинетка също живее на втория етаж. Аз съм по-нагоре и нагоре е чисто.

# 269
Почти е невъзможно да не оставиш черта качвайки/слизайки с колело.

Общи условия

Активация на акаунт