Отговори
# 495
  • София
Спокойно,в епикризата ще е описано всичко.По време на операцията може да изглеждат добре,но все пак не са микроскоп лекарите и няма как да видят инвазия във възлите,освен ако не са станали вече достатъчно големи,за да се види увеличението с просто око.
 Изпратих ви на лично съобщение телефон на Поповска.Аз ходих лично и според мен е по-добре така,защото веднага гледа стъклата и изказва някакви мнение .Но някои пращат и по Еконт.
  Страхът е лошо нещо,трябва да го замени с вяра и тогава ще е е по-лесно всичко.Успех!

# 496
Olive, не знам той ли така се е изразил, тя ли грешно е разбрала? Но при разрезът при мишницата няма проблем, ръката е спокойна. Течността изтича през раната на гърдата. Четох в нета за някакъв сером, който се натрупвал понякога в областта на раната. Какво точно представлява не пише. Ако е лимфа защо е нужно майка да пие антибиотик?
awake21, майка също скоро мина през това. И тя се оперира при д-р Полихронов. Наистина не говори много, но е добър лекар. По време на самата операция правят бърза хистология само на тумора, за да видят дали е злокачествен. Лимфните възли се изследват след операцията заедно с всичко премахнато. По време на операцията докторът може само да ги огледа и да даде предположение дали са засегнати, но няма как да даде категоричен отговор. Кой прави хистологията? Аз се надявах да и се падне д-р Милев, но материала го е гледал д-р Главашки . Вчера дадохме материал за второ мнение в Александровкса болница при проф. Христова. Защо докторът е премахнал цялата гърда? При майка е частична операцията, като туморът пак е бил около 1см, но е по-възрастна от Вашата майка. Знам как се чуствате. Аз също дълго време не знаех как да помогна на майка. Никога не е плакала пред мен, но всеки ден виждам колко  е притеснена. Не е същата като преди. Важното е да сме до тях и да не се говори непрекъснато за болестта.

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 19:41 от BettyBoop

# 497
Бети..нa мен от рaнaт нa гърдaтa където ми беше дренaжa тече нещо жълтеникaво сиг месец и нещо след оперaциятa.. Лекaря ми кaзa че е лимфa и дa слaгaм лепенкa зa дa не цaпa.. Дaже кaзa че е по добре че изтичa зaщото нямaло дa се събере вътре и дa стaне оток.. Сегa 6 месецa по-късно въпроснaтa дупчицa е зaрaстнaлa, но минa бaя време.. Aнтибиотици и aз вземaх, в болницaтa венозно нa 8 чaсa 5 дни.. Aко тя не е взимaлa или aко състоянието й нaлaгa дa е по продължително товa е преценкa нa хирургa..

# 498
BettyBoop премахнал е цялата гърда, защото туморът е бил на централно място, така разбрах. А относно кой е правил хистологията, не знаем, днес в 13 часа само е говорила с доктора за резултатите, а в понеделник ще ходим, да й махнат конците и за епикризата.

# 499
Тони, аз съм с четири червени химии, но при мен всичко отначало тръгна сбъркано. Нямах назначена химия, само лъчетерапия - 25 броя, която първо направих, но КИ 67се оказа висок, теста Мама принт също показа висок риск. Показателите ми са като твоите - 1б стадий, без засегнати лимфни възли, HER - отрицателен, ER и PR - отговор до 75%. Сега леко съжалявам и се страхувам, че не направих пълния курс от 6 терапии, но всички лекари, при които ходих ми писаха 4-6 курса. Мисля, че предвид младата ти възраст е добре да си направиш пълната програма, за да няма след това притеснения и съмнения. Ако пък искаш все пак компетентно мнение, отиди на консултация при някой друг химиотерапевт, например при проф. Куртева в Онкологията. Знам, че химиотерапията не ти дава гаранция, но поне за твое успокоение си помисли добре преди да се откажеш.

# 500
Много бързо и махат конците, но явно раната зараства добре. Майка се оперира на 6-ти и вчера и махна докторът конците под мишницата. На епикризата между другото не пишеше кой е правил хистологията. Поискахме си отделно документ за нея.

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 16:18 от BettyBoop

# 501
awake21, успокойте майка си да не се настройва за най-лошото. Втори стадий не е чак толкова зле, аз също съм втори, с 2 заразени лимфни възела. Направете втора хистология за ваше спокойствие и според резултатите нека си спазва терапиите, които и назначат. Това е което зависи от нас.

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 22:20 от koren63

# 502
Ох, защо хората си мислят, че като чуят рак това е равно на смърт...Тежко е, но открит ли е на време  след него си по-жив от всякога. И това не е просто идеалистичто успокоение, а самата истина. Не се стърпях просто!
Не съм наивна. Никога не съм била  по-реално мислеща. Просто говоря обективно, не с езика на страха.

Тото, моля те, кажи как си. Не излизай заради нещо глупаво, над нещата сме, нали?♥️

# 503
Коко Миналата седмиза се обаждах в астра зенека да питам какво ще е положението с тоя нолвадекс. Една девойка ми се обади после да ми даде информация. Казаха че ще пристигне камион , но доставките до юни ще са ограничени (имат проблем с производството). Те работели с 4 дистрибутора и най-голям шанс има да се намери в аптека, която работи с повече от един. Ако ще е полезно ще ги напиша дистрибуторите. На мен ми донесоха 30 хапчета нолвадекс от сърбия мин седмица  струват 3.40 (цената е 5 пъти по ниска от тази в България)

Бети а майка ти има ли изследване на ки67?

# 504
  • Варна
Коко Миналата седмиза се обаждах в астра зенека да питам какво ще е положението с тоя нолвадекс. Една девойка ми се обади после да ми даде информация. Казаха че ще пристигне камион , но доставките до юни ще са ограничени (имат проблем с производството). Те работели с 4 дистрибутора и най-голям шанс има да се намери в аптека, която работи с повече от един. Ако ще е полезно ще ги напиша дистрибуторите. На мен ми донесоха 30 хапчета нолвадекс от сърбия мин седмица  струват 3.40 (цената е 5 пъти по ниска от тази в България)

Рени,напиши,моля те дистрибуторите на Нолвадекс.

# 505

Софарма, фьоникс, стинг, фармнет

# 506
  • Варна

Много ти благодаря,Рени!Значи да се свържем с дистрибуторите ли?

# 507
  • София
Цитат на: REN! link=topic
[/quote
Интересно 😁 Софарма са и производители на тамоксифен.
Благодаря За инфото

# 508
Момичетa много съм уплaшенa.. Мaйкa ми сегa беше нa лекaр,нещо не се чувствaше добре и се окaзa плевмония..бaктерялнa, зaрaзнa билa.. Дaдохa й aнтибиотик, ще се опрaви, aмa aз сегa се плaшa кaк дa се предпaзя..Уязвимa ли съм в моментa.. Слaгaт ми лонгуекс минaли сa 19 дни от вливкaтa.. Ще полудея, нямa къде дa се дянa докaто се опрaви... Cold Sweat

# 509
Да и на мен ми стана странно за софарма но съм почти 100%сигурна че така казаха.
Не съм ги прозвънявала, защото ми донесоха сръбски и мисля да видя дали ще може да ме снабдяват( защото разликата в цената е 5 пъти).
На мен ми обясниха в аптеките да ги питам дали работят с тия дистрибутори за да знам дали има шанс да получат. Аз си мислех, че в големите вече може и да има предполагам че те работят с всички.

Общи условия

Активация на акаунт