Отговори
# 750
Какви хиляди?! Преди три години си го направих в Майчин дом София на последният етаж, съвсем спокойно, без чакане. Струваше под 200 лв. Имаше различни панели от гени, аз идследвах само BRCA 1 и 2.

# 751
А кога се смята, че има фамилна обремененост?
Майка ми е оперирана от РМЖ. От страна на майка ми имам друга болна от РМЖ близка и починала от рак леля, сестра на баща ми. Онкологът на майка ми каза, че не съм фамилно обременена.

# 752
  • София
Какви хиляди?! Преди три години си го направих в Майчин дом София на последният етаж, съвсем спокойно, без чакане. Струваше под 200 лв. Имаше различни панели от гени, аз идследвах само BRCA 1 и 2.

Изследването е на етапи.Първият е 180 ,но цял пакет е 1200лв.

Тита, да - при нея става записването.

# 753
Рори72, на нас двама лекари ни казаха, че значение има само по майчина линия наследствеността и при мен уж нямало генетичен риск, защото мама се е разболяла късно. Ако била под 50-55 г, тогава можело да се говори за такъв. Разбира се гаранции за нищо няма.

# 754
jul@e Доколкото знам цените са много високи - ето виж и тук - https://www.synevo.bg/genetika/ Затова и толкова голяма реклама им се прави.
За Дженомикс има оферта 1300 лв. - https://www.omed.bg/Proverete-riska-ot-razvitie-na-rak-na-gyrda- … nomiks-p4746.html

В сайта на лабораторията на Майчин дом не видях такова изследване -  http://genetika.maichindom.com/wp-content/uploads/2019/06/2019_zaiavka_NGL.pdf

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 16:01 от Анонимен

# 755
  • София
Аз си го правих в Мд за 180 лв. Излезе ми положителен за Brca1.

# 756
  • София
Да,правят в МД.С една лекарка се оперирахме заедно и после се паднахме случайно и на една дата за ХТ.Тя е с тройно негативен и си направи това изследване.Обясни ми,че в МД е 1200,но се прави на няколко етапа и съответно не ги плащаш всички накуп. Първи етап е 180 лв и след това ти решаваш дали ще правиш и плащаш следващите.

# 757
  • София
Не е ли време за нова тема?

# 758
Аз също с правих изследване на BRCA1 в Националната генетична лаборатория в Майчин дом на 14 етаж при проф.Кременски. Платих 200 лева, теста беше отрицателен и ме посъветваха да платя още 1000 лева, за да търсят в други посоки /така казаха/, но аз се отказах, заради високата цена.  През 2006г. от тази лаборатория предложиха на сестра ми да направи този тест напълно безплатно, както е сега кампанията в Плевен. Тогава всички изследвания се правиха в Германия и чакахме повече от една година резултат. При нея също резултатите бяха отрицателни. Доколкото съм запозната, тестовете дават информация дали е необходимо да се оперират и яйчниците, както вече по-горе Зори е писала. Иначе не знам доколко са точни и полезни тези изследвания, щом при нас със сестра ми тестовете са отрицателни, а ние и двете сме се разболели. Ние ги направихме, за да сме поне малко по-спокойни за нашите деца, които са момичета, но всички знаем колко е коварно това заболяване и че няма гаранция за нищо.

# 759
  • София
!! гени и какво ли още не. Е, отидоха си и от едните и от другите. Аз и сега гледам дъщеря си със страх какво ли я чака, а ако знам, че имам и кофти гени, съвсем ще изтрещя. Превантивни операции няма да и правя. Пък имам и син....Ако рака е решил да споходи някого, то не знам дали имаме полезен ход. А и счупения ген не означава 100 % , че ще се разболееш от рак, а, че вероятността е по - висока. На прегледи така или иначе ще ходи и аз също Simple Smile
Дами, много добре премислете това решение и това, което то носи като тежест.
[/quote]

milmich,  за сина ти да ти кажа, каквото на мен ми каза д-р Радева от Сити-то. Защото и аз имам син и изразих пред нея тревогата си, че синът ми е генетично обременен, а пък ония прегледи за проблеми на простатата, с туширането през ануса... Знаете, няма мъж, дето би се подложил доброволно на това, само с профилактични цели. Та тя ми каза, че сега правят туморен маркер, който е много високочувствителен и хваща и първично възникнал рак на простатата, не само когато са метастази. Та с този тест се прави профилактичния преглед, когато има фамилна обремененост.

# 760
  • Варна
Аз се записах за теста за 17.03,ако има желаещи от Варна,може да се запишат и да отидем заедно.На мен д-р Камбурова ми каза,че единият тест е за генните мунации,а другият е за съвпад на хистологичните материали от операциите с днк пробите,взети на самия тест.Дано съм разбрала правилно!

# 761
Аз не съм се обадила още. Казах на мъжа ми какво мисля да правя и той ме смъмри, че вместо да мисля само за тея неща, да се запиша на нещо хубаво . Аз мисля обаче да го направя. Те ли определят датата или може да си изберем?

# 762
  • Варна
Рени,сама можеш да си избереш!

# 763
  • София
Рени ,избираш си.Ние с Тинтири ще ходим на 11-ти.

# 764
Честит празник, момиченца кокиченца! Да си пожелаем много здраве и само хубави неща за в бъдеще!

Общи условия

Активация на акаунт