Отговори
# 720
  • София /Абсурдистан
Тони, на лъчето нищо не се усеща, ходи си спокойно.
Аз ако не се лъжа, преди време Хули пишеше за сериозни проблеми с кокалите. А остеопороза може да стане и без тези лекарства.

# 721
Добър вечер, искам да благодаря за отговорите Ви(вчера писах да питам за информация относно майка ми).
Утре ще ходим в Плевен при Поповска да изследва хистологията отново. Но все още не може да реши къде да прави терапиите. Вчера бях питал за отзиви за Плевен, защото ми заръча да попитам вас. Днес ми казва да Ви питам за  мнения за Стара Загора онкологията(в болницата като е била, жената до нейното легло се лекувала там и била доволна, условията били прилични, каквото и да означава това) и за Авис Медика в Плевен. Ще бъда благодарен ако получа някаква дори малка информация, защото операцията беше на 13- февруари и нямаме много време в избиране на болници.

Последна редакция: ср, 04 мар 2020, 20:35 от awake21

# 722
  • София
И аз като Dz... По време на химията се чувствах защитена. Точно 20 дни след осмата се паникьосах . Исках още , ама няма . Сега вече не искам де хиххи... Дано, никога повече!

Същата бях и аз, ако помните. Не беше много отдавна Simple Smile Направо си исках химиите всеки месец, толкова незащитена се чувствах без тях.

Я да ви питам, как се смятат тия 6 дни допълнителен отпуск? В работата ме питаха от коя дата е валиден ТЕЛКа, датата на явяване, или датата на влизане в сила. За да можели да сметнат тия 6 дни...

# 723
  • Plovdiv, Bulgaria
Фри, аз бях на 37 като започнах хормонотерапията и Золадекса. Според мен е било прекалено раннна изкуствена менопауза и ето вече 10 години съм с потискаща естроген терапия. Прочетох, че това е и една от причините за остеопороза, като добавим и Ксанепрата /екземестан/ от 2017 г. Аз все си имам разни болки в гърба, кръста врата, но откакто пия екземестан ме болят колене, лакти, рамене и досега  не съм отдавала значение  толкова сериозно. От около 6 месеца активно спортувам и си мислех, че това помага за костите-предимно йога, тай чи и пилатес, понякога pump.  Но явно само това не е достатъчно. Утре ще ходим с моя съпруг на ортопед / заради негов проблем/ и ще се опитам да коментирам моята остеопороза според апарата.

# 724
  • София
Тинтири, влизане в сила според мен.

Лагерта - ха-х, това ми каза и мой близък - то по-зле от това накъде! Simple Smile

# 725
  • В царството на игрите:)
Браво на теб!
Нали знаеш, че има една теория за химио-мозъка - как оглупява човек от химиотерапията, не знам дали е вярна, аз все с нея се оправдавах после... Simple Smile
Олив, това ми напомни за един случай, когато аз бях на химия. Отидох при гинеколога си и между другото му се оплаках, че от химията сигурно оглупявам. Той се захили и ми каза, че химиотерапията унищожава само бързоделящите се клетки, а мозъчните НЕ са от тях и това лечение е възможно точно, защото по никакъв начин не може да увреди или да намали броя на мозъчните клетки. Иначе химиотерапията не би могла да се прилага. С колкото съм се родила с толкова, та да търся проблема с оглупяването другаде или по рождение...Много се смях, но това отговаря и на въпроса, че теорията не е вярна Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 726
  • София
Момичета, миналата седмица едно момиче от ФБ ми писа,че са и пратили писмо от Плевен, че може да се включи в безплатни генетични изследвания  за BRCA 1 и 2 ,може би и други - не знам.
 Днес реших да се обадя да попитам дали може и аз да се възползвам,макар че съм от София.Казаха,че не е проблем,но трябва на място да отида да ми вземат кръв.
 Ако някой друг реши,мога да ви дам телефон.

# 727
Зори Аз бих се включила( и ако ме включат) може да се комбинираме с моята кола няколко човека.

# 728
  • София /Абсурдистан
Простете невежеството, ама какво точно показват тези тестове?

# 729
  • София
Простете невежеството, ама какво точно показват тези тестове?
BRCA1 и 2 са два гена, които кодират протеини, необходими за поправките в ДНК (нормално в ДНК постоянно се случват дребни мутации, които обичайно се репарират, тоест организмът си ги поправя). При мутации в тези два гена те загубват “ремонтните” си функции и съответно ДНК не може да се поправя. Така възникват раците. Та мутации в BRCA1 и BRCA2 са свързани с повишен риск от  рак на гърда, яйчници, а при мъжете - май панкреас.
Това е най-общо.

# 730
  • София
При мъжете е простата и пак рак на гърдата.

# 731
  • Варна
Да, има и мъже с рак на гърдата.

# 732
И аз се интересувам от тоя тест . Незнам дали ще ме одобрят. Докога е валидна програмата.

# 733
  • София
До 1.05 .То няма ,какво да не ти одобрят, трябва да отидеш до Плевен и да има места.Ще ти пратя телефон .

# 734
  • Плевен
Ако може и за мен телефон, поне съм на място...

Общи условия

Активация на акаунт