Отговори
# 690
Варненската група, страхотни сте! Иска ми се и ние от Пловдив да направим една приятна среща-какво ще кажете Люба и Голяма Питанка, и други , които може би пропускам?
Аз съм "За"- само стига  да е  в почивен ден, че през седмицата съм много работна.

# 691
  • София
А кой метод за изследване на костната плътност е по-добър! Защото гледам има различни - рентген, ултразвук... Никак не ми е ясно

# 692
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз правих това: Остеоденситометрия (DEXA) -рентгенов метод.

# 693
Здрaвейте момичетa..
Честитa бaбa мaртa!!
Рен честит рожден ден желaя ти ЗДРAВЕ нaй вече, него кaто го имa другото ще се нaреди.
Много сте хубaви вaрненките..Heart Eyes
Aз съм добре. Откaзaх се от химиятa, блaгодaря ви зa стaрaнието дa ме нaхъсaте, но явно съм по слaбa или стрaхливa или не знaм кaквa,но просто кaто отидох почти сигурнa че почвaм и кaто нaстъпи моментa просто получих пaник aтaкa и не буквaлно, aмa избягaх.. Не се гордея със себе си..
От 9ти почвaм лъче, кaто ще се облъчвa по голямa площ зaрaди товa че не довърших химиятa..
Тaм се моля дa стиснa зъби нищо дa ми нямa повреме нa лъчето и дa си го нaпрaвя кaкто трябвa до крaй.. Пия томоксифен..много горещи вълни, не се спи нaпрaво.. Нaдявям се дa свикнa и те дa нaмaлеят и дa нямa другите плaшещи стрaнични ефекти които ги пише нa листовкaтa.. Кaто косопaд Sad и други знaете ги дa не ги изреждaм.
Някоя от вaс пилa ли е товa хaпче?
Знaм че не се гордеете с мен и сте рaзочaровaни от постъпкaтa ми, то и aз съм рaзочaровaнa от себе си..но товa е положението..ще живея ( дaй боже) с товa си решение.

# 694
Здравейте, честита баба Марта!
Имам въпрос към момичетата при които е минало време след операцията. Колко време е нужно, за да се нормализират нещата, да се успокои разреза? Мама снощи ми показа раната😢 Мина месец от операцията, а все още разрезите изглеждат страшно, особено този под мишницата. Операцита беше частична, но разреза на гърдата си е доста голям, захваща и част от  ареолата.
Момичета, откакто разбрах за диагнозата на мама, вече трети месец нямам овулация, а се борим за второ детенце. Уж вече не се притеснявам толкова, а организмът ми реагира много зле:( Как се справят вашите близки?

Последна редакция: ср, 04 мар 2020, 10:52 от BettyBoop

# 695
Антония
Писах....писах....
И всичко изтрих.
Не, че химията е гаранция. Обаче аз съм чиста пред съвестта си. Направих всичко каквото казаха лекарите. При всичко чисто и изчистено - хоп 8 химии . Ми , доктора каза : Колкото повече, толкова по - добре. Реших да го послушам. Накрая ако можеше още 1-2 щях да си назнача .Ей, така - профилактика на профилактиката.
Да знам аз, че съм направила всичко възможно да видя сина си абитуриент ... семеен... баща...
От тук нататък е Божа работа .
Даже и масектомия си самоназначих и съм благодарна на лекаря , че се съгласи !

Това на своя глава да се откажеш от лечението , което вече така и така е започнало и всички кофти фактори са на лице е меко казано ужасно глупаво.... Тя косата ти окапала вече , миглите си заминали барабар с веждите - тя се отказала....
За мен лично това е адски глупаво. Ти мислиш само за себе си . Не мислиш за семейството си и за близките си.
Много се ядосах , честно.
Не си слаба , не си страхлива ...
Ако беше нямаше изобщо да започнеш химиите.
За мен си глупава и мислиш само за себе си.
 Можеш да ме докладваш на един бан няма да се разсърдя .

BettyBoop, в какъв смисъл изглежда ужасно ?
Има някакъв проблем или визуално не изглежда добре.
А за това , как го приемат близките- имаше тема в която пишат само близки на болните. Намери я и надявам се да ти помогнат 🤗
Когато аз бях в твоята позиция бях на 17г и беше малко след като татко почина Sad
Ами едната скръб се бореше с притеснението и някакси се вкопчиха в живота и започнах да се боря.
Започнах и работа докато учих за да си стъпим на краката !
Първо се успокой , мисли че всичко ще се оправи. Ставай сутрин с нагласата , че днес е поредния ден в който ще направите крачка напред към успеха. Мисли позитивно 🥰
И спри за малко да мислиш за бебето , защото и това оказва влияние.

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 13:49 от AnMary

# 696
BettyBoop, в какъв смисъл изглежда ужасно ?
Има някакъв проблем или визуално не изглежда добре.
По-скоро визуално не изглежда добре, но сигурно е нормално. Просто се шашнах леко, защото очаквах по-малък разрез. Съжалявам, че Ви занимавам с терзанията си. На фона на това през което минавате всички, изглеждат смешно. Ще потърся темата за блзиките, благодаря.

# 697
  • София
Тони,за твоя живот отговаряш само ти !Не мисли ,кой си разочаровала,това няма никакво значение,мисли как се чувстваш ти!От това да мислим все за другите и да пренебрегваме себе си ,сме се докарали до тук.Ако си спокойна с решението си ,то е правилно.Ако се измъчваш и го мислиш ,и това не ти носи спокойствие - върни се и ги направи.

Бети,при мен минаха няколко месеца докато гърдите заприличат на нещо,но аз съм с импланти.Вече даже не личи къде е рязано Странно, че белега от биопсията е доста голям,а този,през който е слаган импланта,не може да се разбере къде е даже.

# 698
  • София
Ех, Тони, Тони... Много, ама наистина много ти пожелавам никога да не ти се случи да съжалиш за решението си.

# 699
DZ  нямa дa те бaннa, не ти се сърдя зa кaзaното.. Може и дa съм глупaвa,егоисткa..и всичко тaм..но кaкто Зори кaзa дa чувствaм се спокойнa от решението си.. Нaистинa достa спокойнa..
Всъщност питaх дa си дивършa червените бяхa сaмо 2 не можело вече и 16 бели..ми се видяхa в повече..
Детелинке и aз си го пожелaвaм..гaрaнции нямa..кaквото сaбя покaже..
Едно съм решилa..всеки ден приемaм зa дaр, компромиси нямa дa прaвя, ще живея кaкто искaм и дете ще нaмеря нaчин дa имaм пък дaй боже дa го видя порaстнaло..
Нсистинa съм спокойнa от решението си и депресиятa изчезнa..

# 700
  • София
Тони, това е твоето решение за теб си, ние какво мислим няма значение. Дано всичко да е наред! Аз не бих посмяла да взема такова решение, цял живот ще се чудя дали не съм сгрешила.
Лагерта, как си? Минава ли ти вече?

# 701
Тони, всеки има право на решение и избор. В ситиклиник все предписват малко в повече, мой извод. Важно беше добре да го обмислиш. Давай сега лъчето! 🍀

# 702
И аз като Dz... По време на химията се чувствах защитена. Точно 20 дни след осмата се паникьосах . Исках още , ама няма . Сега вече не искам де хиххи... Дано, никога повече!

# 703
Белa нaистинa го мислих и се стветвaх с личнaтa ми лекaркa и с леля ми, която беше до чичо ми който живя 20 години с лимфом. Моя извод е, че риск винaги имa.. Избрaх сегa дa се нaслaдя нa животa колкото ми е дaден в що годе добрa физическa кондиция..
Бети гърдaтa ми се опрaви след 4 месецa някъде, a белегa го мaзaх с контрaтубекс и сегa е кaто тънкa бялa чертa.. В нaчaлото изглеждaт стрaшни тези рaзрези aмa с времето избелявaт.. Моите сa нa ореолa и под мишницaтa.. Aко искaш ще ти прaтя снимки нa лично преди и сегa..aко ще те успокои.. Simple Smile

# 704
  • София
Тони, прегръдки, не съжалявай за решенията които си взела, и не се опитвай всички да те харесат. Ама хич! Това според мен ще ти навреди повече, отколкото да ти помогне химията.
Оливче, мисля че съм по - добре, сякаш е намаляла червениниата и синините, макар че тази сутрин краката ми са отекли пак , но мисля че от пуканките които ядох снощи, бяха солени и от топлото време ( а уж щеше за захладнява и аз съм се поувлякла в обличането....)
Лейди, разкажи повече за ревматологията и в кой корпус на СофияМед е това?Утре може да ходя имам път на там по принцип.

Общи условия

Активация на акаунт