Отговори
# 675
  • Plovdiv, Bulgaria
Честит празник на всички Ви!
И честит рожден ден на Рени със закъснение! Да си жива и здрава и  все така борбена!
Шушито и Питанката, да попитам и аз къде правихте изследванията за костната плътност? Че и аз съм на Фемара, пък и  от преди това съм рисков контингент....да взема да ида да се изследвам, до къде съм я докарала...
Lagertha, радвам се че се чувстваш по-добре..., но аз принципно знам че червения вятър върви с висока температура, а не помня при теб да  е имало такава...Аз, лично бих направила консултация с поне още един доктор, за да е сигурно какво лекувам( и да не товаря излишно организма с лекарства).

Вчера бях с моята половинка в Медлайн клиник на ЯМР , та докато го регистрирам и гледам -Изследване за костна плътност. На мен лекуващата онколожка между другото така ми каза преди около половин година, че е добре да си я изследвам, ама аз това го пропуснах някак си. И изведнъж си казвам я да направя това сега, докато чакам 20-30 мин. да приключи ЯМР-то . Оказа се , че имам остеопороза -3,9 и докато гледах ужасена в асансьора ме заговаря някакъв човек и започва да ми обяснява за хранителен режим, добавки, консултация с ревматолог и т. н. Оказа се млад лекар, който ми каза, че трябва да говоря с онколога си също, заради естрогена. И аз като се замисля от 10 години съм в изкуствена менопауза и защо никой не ми е казал да се следя за остеопороза? Та някой може ли да сподели нещо за това, с кой първо да се срещна, онколог ли, ревматолог ли, този екземестан също предизвиква намаляване на костна плътност.

# 676
Аз също съм на Аримидекс от ноември, 2017г. Преди да почна да го пия си правих изследвания с апарат Декса в МЦ Медекс на Мария Луиза 191. Имах начална остеопения - 1,2. Вчера си правих отново изследване в МЦ Синексус, който е до Онкодиспансера в Младост и естествено остеопенията вече е -2,2 - почти към остеопороза. Имам схващания по ребрата от време на време. Сега се чудя къде да отида - при ревматолог или ендокринолог. Да пия калций с вит д или само вит д? Имате ли опит и идеи? Знам, че бият инжекции Пролия, но май са с много странични ефекти. Ако някой е имал проблеми, нека сподели.

# 677
Лагерта, дано се реши този странен проблем с аб-ка.
Алко, Аз, Тита.
Скрит текст:
[\spoiler]

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 18:06 от unabella

# 678
Много сте хубави момичета.  Бъдете и много здрави.  Някой попита за перука за София. На ъгъла на Графа и канала на спирката на автобусите посока НДК има хубави и на  добри цени.  Аз моята я подарявам ако някой се интересува. Мога да изпратя и снимки на лично

# 679
  • София
Страхотни сте! Много свежи! 💙💚💛

# 680
  • assenovgrad
Честит празник на всички Ви!
И честит рожден ден на Рени със закъснение! Да си жива и здрава и  все така борбена!
Шушито и Питанката, да попитам и аз къде правихте изследванията за костната плътност? Че и аз съм на Фемара, пък и  от преди това съм рисков контингент....да взема да ида да се изследвам, до къде съм я докарала...
Lagertha, радвам се че се чувстваш по-добре..., но аз принципно знам че червения вятър върви с висока температура, а не помня при теб да  е имало такава...Аз, лично бих направила консултация с поне още един доктор, за да е сигурно какво лекувам( и да не товаря излишно организма с лекарства).
Люба, аз си правих изследването точно в Медлайн, на “Васил Априлов”. Ако не се лъжа ми струваше към 40или 50лв. А с резултатите смятам, че трябва първо при онколозите, да си знаят, че лечението създава ядове и после на ревматолог. Иначе наистина онколозите не казват за тези странични ефекти, особено ако не ги питаш!
Варненки, супер сте! Лъчезарни момичета! ПУ-ПУ! ❤🌺🍀🌹

# 681
Добър ден, честита Баба Марта бъдете здрави и засмени.
Няколко страници назад бях писал за информация за майка ми. За тези които не помнят, 1см тумор, дясна гърда - мастектомия и отстранени всички лимфни възли.
Вчера ходихме до София да си вземе епикризата и блокчетата и имам доста въпроси, ще се радвам ако отделите от времето си да ме насочите в тази ситуация. Прикачвам снимка от епикризата:

Понеже четох из форумът, че се случват грешки в хистология, сме се насочили към проф. Поповска да изследва блокчетата отново.
Какво става ако има разминаване в двете хистологии, на нова комисия ли трябва да преразгледа и промени лечението?
Също така докторът, който я оперира д-р Полихронов й е казал да си прави химиото в Габрово(от там сме), нямало смисъл да се ходело до София, но досега не сме чували хубави неща за габровската болница. И мислим за Плевен, някой лекувал ли се е там, има ли впечатления, в коя болница?
Също така да попитам, изчетох цялата епикриза и никъде не видях броя на химиите(пише само химиотерапия, лъче и хормоно), които ще вливат, докторът е казал 6 червени и нищо повече.
От това което пише в епикризата, закъснели ли сме според вас?
И последен въпрос засега, какви имуностимуланти приемате по време на терапиите?
Благодаря, ако отделите от времето си да отговорите!

# 682
  • София
Мен специално ме предупредиха в Надежда ,още като започвах Золадекс.После ,като минах ма Аримидекс ,пак ми казаха да се изследвам и още не съм,много съм смотана.
 Четох,че е 25-та поликлиника в Младост правят също и имали нов апарат.

awake,през телефона не мога да прочета снимката,за това ще коментирам другите неща.Хубаво е да се съветва с онколога,какво да пие,защото някои неща не се приемат по време на химия.Аз пиех едни гъби Мико Дифенс и Герисан.Правех си сок от морков,цвекло, лимон и джинджифил.
 При мен съвпада хистологията на Поповска и Токуда,ако беше различна,щях да отида и при Христова.
 В болницата, в която ще прави химиотерапия, ще мине пак на онкокомисия и може там да решат пък друго лечение.

Бела,чудесна снимка,прекрасни сте!

# 683
  • София
Алко, Тита, Бела! Прекрасни! Прекрасни сте, момичета! 🍀💕
Мен ме изписаха от болницата с новите ми придобивки, но не ме пускат да се прибера в България, докато не ми махнат дренажите.
Та четейки книжките с указанията за имплантите, си мисля за Лейди - какво са й причинили 🤬. Не съм запозната с детайли, но останах с впечатление, Лейди, че са ти правили ре-имплантиране. Да, ама в указанията пише, че е изрично забранена стерилизацията на имплантите; това е отговорност на хирурга и всички нежелани реакции в резултат на такива неправомерни действия се третират като негова грешка! Лейди, дано да си по-добре вече, но моля те, не оставяй да се потулят нещата!
Awake 21, ако имате възможност, НЕ в Габровската болница ...
На мен, предписвайки ми Летрозола преди 10 месеца, ми казаха, че единственото, което трябва да следя, е костната плътност. Не че направих нещо по въпроса де... А си бях казала, че ще си направя едно начално, базисно изследване, ама до там 🙄
Губят ми се Марита и Тото; добре сте, момичета, нали?

# 684
Момичета завидях ви за срещата, за гледката,за слънчевото време... Страхотни сте .
(Аз очаквах да сте повече.)
Фло радвам се че писа и нещата вървят по план с възстановяването.
Лагерта ти имаш ли подобрение днес? Лейди а ти?
Aweke21 дайте ги за изследване в Плевен блокчетата за всеки случай. За лечението там където решите да се лекува ще минете комисия и тя ще реши каква точно ще е терапията. Пак може да се консултирате на няколко места. Ако мислите, че ще ви трябва доста време докато решите може да започнете с лъчетерапията евентуално. По принцип е възможно да смените мястото където се лекувате.

# 685
  • София
Сладурки! Много сте свежи. Kissing Heart

# 686
  • София
awake Зори е дала хубав съеет за хистолигията. При мен втората хистология даде положителен Хер2 и направих трета пак отрицателен, но аз се усъмних и пратих на Поповска тя върна положителен и така се стигна да правя химия. По време на химиите пих сок цвекло и моркови, бирена мая маоло, после на лъчетерапията ми изписаха Полимакс плюс, много добре ми подейства, ако знаех бих го пила и по време на химията. Дори сега си мисля да си купя пак.
По принцип като си харесате болница и оонколог те ще направят онко комисия и ще започне лечението. НЕ сте закъсняли изобщо, всичко ще е наред.

# 687
И аз да кажа: варненските момичета сте много свежи и  просто греете......И силно се надявам, да мога някой ден да ви видя и на живо( ама наистина и  обещавам идвам ли натам, да се обадя).
Шушито и  Питанката, благодаря от сърце! Ще гледам да намеря време и да ида....и без това мисля скоро да ходя да мрънкям на хормоналната комисия, белким ми я сменят Фемара-та, че вече трети месец нещо не се спогаждаме с нея( онколога рече да я помъча поне три месеца, пък ако не свикна......ще ме прати пак).

# 688
  • Plovdiv, Bulgaria
Варненската група, страхотни сте! Иска ми се и ние от Пловдив да направим една приятна среща-какво ще кажете Люба и Голяма Питанка, и други , които може би пропускам?

# 689
  • София /Абсурдистан
Оо варненки са супер мацки! И аз завидях и на срещата, и на гледката, абе... на всичко.
При мен каквото стана, стана. Психически изтрещявам вече от всекидневното бъркане в раната. За сега е чисто, но ще трябва дълго време да ходя всеки ден на промивки и превръзки. Кога ли ще спра и аз да се доверявам сляпо на всеки.
А за остеопороза се ходи при ревматолог.
Иначе снимки правят и в поликлиниките, и при старата ревматология на ул. Урвич, и в специализираните центове. Изследването не се поема от касата. Най- изгодно е в поликлиниките. Трябва да се избере ревматолог и той да следи състоянието. Аз ходя в ревматологията на София мед, познавам всички там, който се интересува, да ми пише.

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 21:52 от The Iron Lady

Общи условия

Активация на акаунт