Отговори
# 510
Тони, стигааа, пневмонията не е заразна, а вируса дето е довел до нея е заразен . Но пък не е задължително ти да се заразиш независимо, че преди 19 дни си имала вливка. Ти си се възстановила напълно за това време, дори да си била потиснат имунитет.  И дори да прихванеш вируса, не значи, че ще обърне на пневмония.

# 511
Бети а майка ти има ли изследване на ки67?
Нямам идея. Ако не го изследват с основната хистология, значи не. Какво показва ки67?

# 512
Ох Белa дaноо, aз не чувствaм нещо дa ми имa, но много се уплaших в повече ми идвa..
Знaете ли..не съм споделялa до сегa но кaто че ли имa едно нещо дето ми нaклaня везните дa спрa химиятa.. Когaто съм в тежките дни..съм нaпълно сaмa в къщи..всички сa нa рaботa от сутрин до вечер, говорим от 7 сутринтa излизaт и се връщaт в 10 вечертa.. Имaм две кучетa,които нa мен чaкaт..чистене, опрaвяне,готвене..никой не пипa.. A aз не могa дa мръднa поне 10 дни.. A сегa кaто мaйкa ми е болнa, сестрa ми и тя взе дa се оплaквa от симптоми някви..и aз трябвa дa се грижa и зa тях...не могa дa си позволя дa съм зле.. Знaм че повечето имaте децa и сте се грижели зa тях повреме нa химиите и нaпрaво сте  герои в очите ми.. Aз не се спрaвям..въобще.. Не знaм дaли и товa не е причинaтa дa ме е стрaх aко не понесa добре белите..Нямa кой еднa водa дa ми сипе.. Съб и неделя приятеля ми се грижи зa мен..но не стигa. Може дa ви звучa кaто лиглa, глезлa не знaм, aмa и aз тaкa си звучa..знaм че трябвa дa се стегнa aмa aко сегa и aз се тръшнa с плевмония ще трябвa дa нaемa човек хляб дa купувa..
Извинявaйте че мрънкaм..aмa мн се рaзстроих..много ми идвa всичко..уморих се..

# 513
Няма да се тръшнеш с пневмония,  това пък въобще не то мисли. А за химията, защо не направиш една поне да видиш как е? Сега, като спряхте червената и коса ще почне да ти расте май, ще ти светне пред очите, ще му видиш края. Не мога да оплюя мрънкането ти, защото си спомням аз какво бях на тоя етап. В петък ми бяха вливките, в понеделник отивах да рева в отделението, да ми правят нещо, че умирааам. Слагаха ми по една система и ми олекваше.
Подозирам, че ти си в тава състояние, защото много искаш всички да кажат, че е правилно решението ти, имаш нужда от подкрепа, от увереност, а не ги намираш...за което съжалявам. Но недей да изпадаш в дълбока дупка, знаеш, че ще мине, защото реално не си болна, а правиш адювантна  профилактика с гадни, но отминаваше странични ефекти.

# 514
Зaщото трябвa дa почнa сегa в петък, a в нaс всички сa болни...

# 515
Кажи го на място, може да се изчака.

# 516
Здравейте,
Лейди, дано нямаш температура вече.
До момчето, което писа днес - майка ви е щастлива. Огледайте се, колко синове виждате тук? Аз също имам син и се надявам някога да бъде син, като вас. Окуражавайте майка си, разведрявайте я. Говорете за болестта само , когато трябва- ясно, кратко и точно. През останалото време има нужда от настроение и подкрепа. Аз съм тук заради моята майка и го  казвам от опит.
Тони, отказваш лечение,  защото не можеш да си позволиш да се погрижи за себе си заради грижата за хората около теб. 1:1 Не си права, недей. Погрижи се ца себе си, И за да им помагаш, щом се налага.
В момента в който те няма всики ще се оправи, не го мисли.

# 517
Тони можеш да изчакаш с химията. Аз между червената и бялата имах близо 20 дни закъснение. Не беше по желание, ами имах един зъб  за вадене и се бях подула жестоко. Казаха ми да отида в отделението, когато се справя с проблема  и закъснението не е никакъв проблем при адювантната терапия. Имам чувството, че си се уплашила от бялата химия. Спокойно, бе момиче! При нея няма да ти е нито лошо , нито отпаднало.Болките в костите и мускулите за които споменах , че съм имала са нищо в сравнение с една яка мускулна треска.Даже мускулната боли постоянно, а онези болки са на спазми. Плюс това не е задължително да ги имаш.Косичката всеки момент ще започне да ти расте, бавно ще се случват нещата, но ще расте. Само бъди спокойна и не се отказвай.

# 518
  • Варна
Тони! Я заеби всичките тез дейности, дето ги имаш като твое задължение. Точно като теб бях. Сега, в гадната седмица след вливането хич не ми пука има ли сготвено, изчистено ли е, има ли дрехи за пране и прахоляк за бърсане. Домашните няма да умрат от глад, нито ще се свърщи света, ако не е излъскано всичко. На това поне ме научи ракът. Важната съм АЗ! Сега ще мисля за СЕБЕ си. Цял живот съм мислила за другите. Баста!
Бъди егоист, Тони! Най-доброто за теб е да минеш целият курс терапия. Не се отказвай. Нито майка ти, нито сестра ти ще са толкова безпомощни, че да не могат да се погрижат за себе си. Ти си тази, която има нужда от внимание и помощ. И си я поискай. Поне с това, да имаш времето да си починеш и възстановиш след вливане. С теб съм, момиче.

# 519
Абсолютно подкрепям казаното от Тита!

# 520
  • София
И аз! Даже смятам, че твоите близки се възползват от твоята отговорност и човещина. Как можеш да наречеш себе си глезла и лигла, та ти се лекуваш от болест, с която шега не бива в никакъв случай! И ако твоите близки не тв разбират и омаловажават състоянието ти, това говори много лошо за тях.

# 521
Блaгидaря ви момичетa, зa подкрепaтa и че влaгaте усилия дa ме убедите дa продължa..зa бялaтa дaa много ме е стрaх и от нея.. Всички кaзвaте,че е лекa и лекaрите и те..до сегa не сте ме излъгaли..но въпреки товa..с моя скaпaн късмет се стрaхувaм дa не стaне дрaмa с тея кости..мойте винaги сa били чупливи и подaтливи нa трaвми.. Стрaх ме е дa съм безпомощнa зaщото..е вече знaете зaщо.. Остaви aз дa не могa дa се грижa. Кaкто Титa кaзвa нaпълно съм зaрязaлa чистене готвене в тежките дни..дa не мислиш че прaвя нещо, дaже хрaнa си поръчвaм от някъде aко ми се яде.. Aмa ме е стрaх и от товa че сa седмични 12, знaчи 3 месецa извън строя aз физически ще издържa, aмa психически не знaм... Ще кaжете нa психолог дa ходя.. Ми не искaм, нямa кaкво дa му кaжa и не вярвaм дa ми помогне.. Мaй съм в същaтa дупкa в която бях преди червенaтa химия.. Опитвaм се дa се убедя дa продължa дa нaсочa стрaхa си прaвилно.. A относно близките ми..и те явно изживявaт по някъв нaчин всичко и той е дa ме игнорвaт..aко нещо се оплaчa че не чувствaм подкрепa..кaзвaт стигa с твоя рaк и ние имaме проблеми... Не знaм дaли и не съм мн пък чувствителнa и докaчливa и не преигрaвaм.. Зaпочвaм дa се мрaзя нaпрaво..

# 522
Нямам идея. Ако не го изследват с основната хистология, значи не. Какво показва ки67?
[/quote]
Мисля че с основната хистология не го изследват. На мен ми беше сложена човка в епикризата и професора ми каза като ми даваше епикризата направо да отивам да го изследвам. Заплаща се аз имах тогава среща с доц. Милев и той ме изпрати с някакъв код на касите 100 лв струваше. Може да го изследвате и с повторната хистология,която имате намерение да правите. Това е показател с каква скорост се делят клетките и ако е нисък и няма заразени лимфи не предписват химиотерапия.

Олив ти разбра ли какво значи допълнителното уточняване?

Тони трябва да намериш сили да се щадиш повече и да мислиш за себе си. Имаш време да решиш изчакай да оздравеете дори да мине новия грип. Аз като излязох от болницата моите мъже ги тръшна някакъв вирус с повръщане и разстройство и станах пак най-здравата вкъщи)

Лейди как върви оздравяването?
Поздравления за това момче. Трябва време да свикне майка ви да приеме и да осъзнае, че трябва да направи всичко каквото зависи от нея.

# 523
  • София
Тони!!! Я се стегни, момиче! Направи си химиите, че ще те опляскам! Ама наистина! Виждаш ни тук колко народ сме, всичките минали през това. Да, неприятно е, ама никой не е умрял от химията. Ти мина през най-гадното, сега ще се отказваш. Никакви такива!

# 524
Тони, изобщо не ги мисли костите. Седмичните химии не се усещат както тези на 21 дни. Само си представи , че лекарството които аз съм поемала наведнъж, при теб като количество ще е 3 пъти по-малко.Убедена съм ,че няма да ги усетиш тия 12 вливки.

Общи условия

Активация на акаунт