Дигитални портфейли - Revolut, Phyre, Curve, iCard, Monese, A1Wallet и други.

• 66 144
  • 504
  •   1
Отговори
# 495
Не начисляват такса. През декември, ако плащаш в лева, Револют ще конвертира евро към лев по фиксинга на БНБ в момента на самата транзакция.

# 496
Аз не разбрах само – след като конвертират парите в сметката в евро, но пазаруваш с картата нещо с цена в лева, това означава ли, че ще конвертират обратно от евро в лева и ще начислят ли такса за това?
Логично е да го направят, но аз да попитам все пак.
Не го пише, но би трябвало да е, както когато плащаш в USD и се превалутира от BGN. Курсът не е ясно кой ще е и дали ще се отчита от лимита на безплатно превалутиране, но най-вероятно ще. Предполагам, че след 17.12.2025г. EUR > BGN ще е по-фиксирания курс на БНБ.

Revolut добавят "Светкавична доставка" на картата, каквото и да означава това, но вероятно с DHL предвид, че струва €29.99.

# 497
Относно Revolut - a (добре, че ми напомнихте да отворя мейла) от 29и Окт
Значи това което разбрах, най-важното:

2. от 17 Дек, всякакви услуги, които включват обмяна на евро в лев и обратното се спират. Това се има в предвид. Все пак започваме да преминаваме към еврото и един вид го правят плавно, нямаме нужда от обмени ево в лев (и обратното, те ще го направят обратното без такси)
*пример ръчното - смяна лев в евро. Функционира си все още, но е доста по-скъпа. Ще се спре да се предоставя официално на 17дек.

3. Още от 27и Ноември е спряно изпращането в ЛВ (не знаех, защото не съм ползвала скоро революта )Но получаването на банкови преводи в лв е все още възможно. От 10 Дек вече и едното, и другото в ЛВ се спира. . Отново заради преминаването на държавата в ЕВРОТО.
Което означава след 10 Дек всякакви банкови преводи се плащат САМО в Евро

4. и 5. Автоматичната обмяна, която ще направят ЛЕВ в ЕВРО ще е фиксирана на EUR = 1.95583 BGN ,
защото в момента, ако сте забелязали, ако искате да го направите ръчно, с услугата, *която споменах в точка 2, която се сприра от 17и Дек, еврото е на EUR = 2.16
9. Абсолютно всички транзакции и прочие ще се трансформират автоматично без допълнителни такси. Всичко ще се показва в приложението в евро.

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 09:32 от AniNe

# 498
Не знам къде четеш, но не пише това.
Пише, че ще анулират левовия акаунт и ще конвертират наличните левове в евро. Ако нямаш евров акаунт и джоб, ще бъдат създадени автоматично.
Кое те смущава и не намираш логика?
Скрит текст:

# 499
Общ акаунт и групов акаунт са различни неща.
Логиката, която не намираш се крие във второто изречение - “Препоръчваме да …”

# 500
Попитах в чата на Revolut и чат-ботът ми отговори следното:
Цитат
Чудесен въпрос! За всички трансакции в лева, включително теглене от банкомат, след 17 декември 2025 г. средствата ще се конвертират автоматично от новия Ви баланс в евро. Това ще става по фиксирания официален курс от 1 EUR = 1.95583 BGN и ще бъде напълно безплатно, без никакви такси, дори и през уикенда.

Така че ще може да плаща и тегли в лева, както и  досега, без допълнителни разходи за превалутиране от EUR в BGN, въпреки че няма да имаме левова сметка.

# 501
Моля за потвърждение.
Дала съм сметката на Револют, за да ми връщат пари при върнати покупки от сайтове.
Т.е., когато ми върнат сума след 27.11 в лв, тя автоматично ще се превалутира по курса 1.95583, нали?

# 502
# 503
Пейсера ще запази българските  IBAN  но от тяхното съобщение не ми става ясно колко време и дали през месец януари ще могат да се приемат плащания в лева ?

# 504
Банки, дигитални портфейли и подобни ще работят само в евро от Януари. Приемането на левове важи само при плащания в брой.

Общи условия

Активация на акаунт