Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • София
 • Мнения: 22 792
Това на Иванчев не са акари, а нещо кожно или на психиката.

# 16
 • Мнения: 14
Лоша работа. Десенсибилизация?

Ще е последната мярка - има рискове. Много хора казват, че след започване на имунотерапия с инжекции или капки са отключили още нещо друго (алергия към нов алерген, кожни реакции и като отидеш с новите оплаквания ти добавят още лекарства Sad
За сега усилията ми са в обработката / прочистването на дома.

Последна редакция: вт, 11 фев 2020, 12:44 от ivan4ev

# 17
 • Мнения: 8 961
Написаното е некоректно ако мога така да го нарека. Това за добавянето пък на  нови лекарства
при нови оплаквания е нервално. Няма измислени нови лекарства за алергии има едни единствено  антихистамини , друго няма какво да бъде измислено. Тези антихистамини едиснтвено подтискат имунологичния отговор ( отток, сълзене и пр.). Много от тях са  от една и съща генерична формула. Просто на различни производители. Поколенията антихистамини няма да коментирам. Всеки с алергия пие от последното поколение. Може обаче на един производител антихистамина да ви действа добре , а същата на друг производител да не ви действа задоволително.  Затова се търси това което ви  се отразява най-добре.
От там
Десенсибилизация се прави задължително след пълни кръвни изследвания на множество алергиите , обхващат се цели панели , като накрая лекарят преценява към кои до максимум три ( това за бг , в други европейски държави по две ) алергии да се подходи с лечение.  В следствие на това лечение нивото на отговор към лекуваните алергени се намалява и съответно другите алергии които са били с не толкова високо ниво изпъкват на първо място. Няма как да сте нямали алергия към пух и перушина и да ви се появи такава в следствие на десенсибилизация. Както нещо изключително важно - ако сте  постоянно подложен на дразнене на някакъв висок за вас алерген , то в отговор организма си повишава отговора на други алергени с доста по-ниски нива преди това и дори към неща към които не е проявявал алергии. В такива ситуация се преминава към тежък хранителен режим ( ориз картофи само ) за да може нивото на дразнене да спадне. Това обаче не се случва при редовен прием на антихистамини. Сега доколко постоянният им прием е оправдан едруг върпос . Да спомена и факта , че при това извънмерно дразнене може да се стигне до астма на алергична основа.. тука трябва да сложа и една много информативна картинка която ясно показва що е алергичен ринит (с различни причинители  !!! ) и до какво може да доведе.Всичко което съм написала е от първо лице, не защото някой ми казал или съм го прочела. Аз ,сестра ми , съпругът ми сме с полиалегрии , аз и съпругът ми сме лекувани с десенсибилизация преди повече от 20 години -  аз специално към домашен прах, съпругът  ми към домашен прах, пух и перушина и мухъл, дъщеря ни с полиалергии , лекувана за полени , мухъл и пух и перушина. Обаче в момента вече дъщеря ми е с астма на алергична основа а е само на 21. Така че изчакването не е добра стратегия, трябва  нещо трябва да се прави.

В случая , мисля че към алергията определено има добавено нещо което е свързано с психиката - нещо като невродетмит , но не съм специалист за да мога да дам заключение.

Последна редакция: вт, 11 фев 2020, 20:09 от _re_ge

# 18
 • Мнения: 14
Написаното е некоректно ако мога така да го нарека. Това за добавянето пък на  нови лекарства ....

Благодаря за отговора.
Темата, която отворих е за третиране на дома и затова е в категория 'Дом'.
По отношение на лекарства и терапии има теми в друга категория 'Здраве', моля продължете тамошните теми или отворете нова по тези въпроси там.

# 19
 • Мнения: 8 961
След като сте написал абсолютно неверна информация по алергиите и Десенсибилизацията ,  дори в тема за поддържане на дома, не бих могла да я подмина. Защото  ще ви прочетат разни нзапознати с материята ползватели и в следващата тема за алергии  бг мама ще ви споменат като "някой който е писал че след десенсибилизация му се появяват нови алергии и му предпиват нови лекарства".

# 20
 • Мнения: 14
След като сте написал абсолютно неверна информация по алергиите и Десенсибилизацията ,  дори в тема за поддържане на дома, не бих могла да я подмина. Защото  ще ви прочетат разни нзапознати с материята ползватели и в следващата тема за алергии  бг мама ще ви споменат като "някой който е писал че след десенсибилизация му се появяват нови алергии и му предпиват нови лекарства".

Е то си е единствено ваше мнение, че "Десенсибилизацията крие рискове от отключване / активиране на други алергии и странични ефекти, които в следствие се третират симптоматично" е невярна. За тези рискове биват информирани пациентите от медицинския персонал - това не е някаква нелегална тайна.

# 21
 • Мнения: 8 961
Приемът на вода и храна също води до рискове ,както и дишането и движението. Вие сте в риск откакто сте се родили. Затова има термин оправдан риск. Майка ви е поела такъв като ви е родила  .
За разлика от вас с областта на алергиите аз съм много напред със знания и опит, което съм споделяла и  многократно в бг-мама.  Това което пиша очевадно ви дразни затова спирам до тук. Вие пък сте от категорията потребители , които правят запитване без да се интересувате дефакто от отговорите. Особено тези които не съвпадат като мнение. Никой няма да ви посъветва да живеете в барокамера. Както и няма как да държите палтото си във фризер постоянно.  Начинът по който се борите с проблема е абсурден защото това което описвате не е живот.
Пожелавам ви успех!

# 22
 • Мнения: 511
Присъединявам се към темата с новооткрита алергия към акари.

# 23
 • Мнения: 42
Иванчев, след като симптомите са само и единствено вечер в тази стая, не сте ли пробвали да спите в друга стая. Да не се окаже че проблема е само там, във вашето си легло ( някакви подсъзнателни страхове и притеснения, стрес, които ви напрягат защото едно психическо напрежение може да избие физически къде ли не). И Free Agent с едно изречение да се окаже права и темата да се изчерпи.
Аз имам целогодишен алергичен ринит слава богу не страшно силен, но достатъчен да ми тече носа силно, сърби ме, запушва се много е неприятно като се запуши изцяло имам чуство че ще ми гръмне главата от налягане в синусите, акари и прах ми казаха. Но симптомите ме хващат на различни места, в къщи, на гости, по хотели, на работа дори, няма никакво значение, по всяко време, така и не съм открил зависимост кога и защо. Симптомите стават особено силни когато пия алкохол - 20 грама концентрат са нужни и ми се запушва носа. Относно почистването - пране на спално бельо на 60 градуса с прах за бяло, Денкмит ултрасензитив за да е максимално без алергени, чистене с прахосмукачка с воден филтър, всеки ден минава робот в къщи с хепа филтър, сушене на дрехите в сушилня - помага за праха в къщи. Ама си карам на лекарства като цяло които намалям когато не съм в криза, дори прпускам дози и увеличавам за няколко дни когато усетя че кризата започва.

Каква е тази тефлонова гъба за къпане?

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 16:16 от Marsian

# 24
 • Мнения: 14
Иванчев, след като симптомите .....

Каква е тази тефлонова гъба за къпане?

Благодаря за информативния отговор! На човек, който чете и отговаря по темата Simple Smile

Относно 'тефлоновата' гъба - Хората обикновено се къпят с дунапрена гъба, кисе от памучен хавлиен плат.... някой хора (например баща ми) не си правят труда да изтъркват мъртвия слой клетки (кирта) от тялото( който е основната храна за акарите!), а само се мажат със сапун и душа го мие... аз открих съвсем случайно, че домакинските гъби за тефлон и неръждаема стомана стават за едно много бързо, ефективно и без надрасквания изтъркване на кирта - ако кожата не е търкана отдавна ще протестирате, че е прекалено груба. Но за една добре изтъркана кожа усещането е нормално, дори приятно. А с едно хавлиено кисе преди можеше да се търкам с часове без да постигна този резултат.
Не знам как точно се казват тези гъби - домакинска гъба за тефлон(?).

# 25
 • Мнения: 14
Оказа се, че персистиращите респираторни оплаквания не са от алергията. Диагностицираха ме със съпътстващ вазомоторен ринит, който напълно имитира симптомите на алергията. А също се повлиява от антихистамини - когато пиех Зиртек ми нямаше нищо, в момента в които ги спра се почваше наново...

За сърбежите не е ясно. Трябва да наблюдавам кога / от какво се появяват и изчезват.

# 26
 • Мнения: 14
[quote author=Marsian link=topic=1178249.msg40174346#msg40174346 date=1
... но достатъчен да ми тече носа силно, сърби ме, запушва се много е неприятно като се запуши изцяло имам чуство че ще ми гръмне главата от налягане в синусите, акари и прах ми казаха. Но симптомите ме хващат на различни места, в къщи, на гости, по хотели, на работа дори, няма никакво значение, по всяко време, така и не съм открил зависимост кога и защо. Симптомите стават особено силни когато пия алкохол - 20 грама концентрат са нужни и ми се запушва носа.
[/quote]

Сега като чета за вазомоторния ринит в Интернет има много странни причини дори алкохола и аспирина може да предизвика тази хрема, която толкова прилича на алергичния ринит.

Също не е зле да се имат в предвид и синусите, мисля да се изследвам, защото те могат да създават подобни проблеми.

Последна редакция: пт, 14 фев 2020, 15:39 от ivan4ev

# 27
 • София
 • Мнения: 22 792
Човек, остави кожата си на мира!
Ти се търкаш с гъба за съдове! Ти я пресушаваш. Естествено, че ще ти се появяват сърбежи. Предлагам ти даже да намалиш къпането, като се къпеш да си вземеш бебешко олио за къпане и лосион за след къпане.

# 28
 • Мнения: 8 961
Човек, остави кожата си на мира!
Ти се търкаш с гъба за съдове! Ти я пресушаваш. Естествено, че ще ти се появяват сърбежи. Предлагам ти даже да намалиш къпането, като се къпеш да си вземеш бебешко олио за къпане и лосион за след къпане.

Възможно е да е невродермит от притесненията около процедурата по лягане, там  симптоматиката е винаги на нервна почва, трудно се диагностира,въобще кожните са много безсилни пред проблема. Не се повлиява от нищо освен намаляване на стреса ( което е трудно ) и се успокоява от мазила за атопичен дерматит. На синът ми се повлия добре предварително ако се опръскват местат със сребърна вода . После го мажех с пронтозан. Мазилата с лайка били подходящи. По принцип хубаво и да има проветрение по тези раздразнени зони а сега на студеното е сложно.
Силна хрема може да бъде предизвикана от много различни неща. При мен се получава в средна фаза на пристъп на мигрена. Както и след храна. Докато за мигрената знам за много случаи ,  след храна никой не може да кажа защо. Без значение какво съм яла и къде съм яла . Кихам поне 20 пъти и ми потича носа след половин час нещата се нормализират.
За синусите е добра идея защото трябва да се изключат. Но аз мислех че вече това е изключено.

Що се касае до Зиртека, той обира оттока на лигавицата и няма как него да няма подобрение. Но както казах антихистамините са нож с две остриета. Трябва да има ясни показания за по- дългосрочното му използване.

# 29
 • Мнения: 14
Човек, остави кожата си на мира!
Ти се търкаш с гъба за съдове! Ти я пресушаваш. Естествено, че ще ти се появяват сърбежи. Предлагам ти даже да намалиш къпането, като се къпеш да си вземеш бебешко олио за къпане и лосион за след къпане.

А, сега зимата по-добре въобще недей да се мокриш, чак на пролет ще идеш на баня Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт