Алергия към акари / домашен прах - обработка на дома

• 11 394
  • 60
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте ! Синът ми се оказа с алергия към домашен прах и акари. Търся ефективен начин да почиствам и елиминирам доколкото  е възможно дразнителите. Попаднах на тези прахосмукачки
 https://www.ozone.bg/product/prahosmukachka-protiv-akari-jimmy-bx7-pro/
и се чудя струва ли си да се инвестира в тях, има ли подобрение след изполването и ? Нужни ли са всичките функции или и по евтия вариант без ултразвукова стерализация би вършил същата работа?

Нашата алерголожка не .се изказа много лаксаво за тези прахосмукачки, но ми каза, че ако преценя мога да си взема. Иначе пръскам с ексхалер матраците, възглавниците, след това прахосмуча с обикновена прахосмукачка, но с воден филтър, мощна и с хепа филтър. Прах, чистене, пране често на всичко, на 60 градуса и със сушилня през зимните месеци.
След като пръскам с ексхалера след това във водата на прахосмукачката има един пръст бял прах  - акарите. Няма оттърваване от тях обаче мисля......
Ще правим кръвен тест за доказване на алергията и по съвет на алерголожката  - десенсибилизация ....

Здравейте, ние сизакупихме почистваща система на Кирби и проблема с праха и акарите се реши. Този уред има функция ИЗТУПВАНЕ на матраци и мека мебел. Почиства в дълбочина до 40 см. И само да уточня, че всъщност "праха" който е в матриците е натрупана мъртва кожа. Биологично на всеки 28 дни човек си сменя кожата на цялото тяло, чаршафи които си мислим че играят предпазна роля всъщност са като една шкурка,  отривайки се в тях докато спим олющва мъртвата 5ожа и с помощта на гравитацията минавайки през чаршафа се набива в матрака. С течение на времето все повече.се събира, което от своя страна спомага за развъждането на акарите тъй като се мъртвата кожа се явява основна храна за акарите. Веднъж месечно при избухването с Керби осигурява чиста и здравословна среда и край на проблемите с акарите и алергиите

Общи условия

Активация на акаунт