Частни училища - информативно-дискусионна тема 36

• 28 038
  • 781
  •   1
Отговори
# 30
Аз обожавам Димитър Димов и не само Тютюн, а и Осъдени души, Поручик Бенц и незавършените му романи също.

# 31
Съгласна съм за преподаватели над 55 в СС, както мога и да добавя и в Питагор. НО! Те се единици и най-добрите са привлечени в троицата. Останалите 55+ без особени амбиции, подход и желание за надграждане, са по ДУ.

Пак обобщавате на едро. Аз мога да посоча имена и от други училища. Да не говорим, че мога да посоча много повече млади учители, които не стават. Нещо, което е резултат на други фактори.

# 32
Аз обожавам Димитър Димов и не само Тютюн, а и Осъдени души, Поручик Бенц и незавършените му романи също.

До тайминг си е, нали? Сега Ирина щеше да  завърши медицина в Германия и да се ожени за собственик на клиника 😀

Как ви интересуват учителите поименно?

# 33
  • София

Сега чух най-краткия анализ на “Тютюн” - “Лош тайминг”. Толкова за матурите.

Grinning

Айде, веее, кога ще сложат и бутон с търкалящо се човече освен лайка. Крайно необходим е, мисля.

Аз мисля, че на конете с капаци не си струва да им се хабим. Не че го спазвам винаги, ама поне се опитвам да си го напомням.

Иначе благодаря за споделеното за учителите, житейската им ценност и т.н. Който може, ще види, оцени и ще е от полза.

# 34
На това му се вика арогантност на младостта. С опита и някои челни сблъсъци се научава човек да не обобщава така.

# 35
Съгласна съм за преподаватели над 55 в СС, както мога и да добавя и в Питагор. НО! Те се единици и най-добрите са привлечени в троицата. Останалите 55+ без особени амбиции, подход и желание за надграждане, са по ДУ.

Пак обобщавате на едро. Аз мога да посоча имена и от други училища. Да не говорим, че мога да посоча много повече млади учители, които не стават. Нещо, което е резултат на други фактори.
В случая с ОТ, възрастта на преподавателите е най-малкият им проблем. За мен точната дума за училището е посредствено. Мое мнение, обосновах си го. Simple Smile
Не задължавам никой с него, всеки да си записва детето, където реши и да си ближе раните после. То затова има толкова голям избор от училища - за амбициозни и не амбициозни родители, оставящи се на течението, за ученолюбиви и не толкова ученолюбиви деца, за платежоспособни и не толкова платежоспособни родители, така че няма как едно и също да се хареса на всички- Разни хора, разни идеали.  За мен ЕСПА е на светлинни години пред него. Дори БШ също. Ама то и затова е такава ниска цената спрямо другите.

Последна редакция: нд, 09 фев 2020, 18:09 от .:.Demi.:.

# 36
  • София
Нотаис, разкажи за Тютюн и тайминга.

# 37
Ами след прочитане на Тютюн малко до преди края, с помощ от моя страна за кой бил цар, кога точно се развива действието, защо героите са вманиачени в тютюна и кои са комунистите и прочие, девойката, явно завладяна от Ирина и съдбата й, заключи: “Лош тайминг”.

# 38
Деми, на твое място не бих се хващала на бас с тази ти теза. Не всичко е лустро, сгради и презентация.
Далеч повече вдъхва доверие тихата и систематична работа. Резултатите са видни за който има очи. Прогресивни методики ала Джонев има още десетилетия да догонват опита на ОТ във всички направления на обучението и образованието. А разликите на НВО се стопяват с всяка година. Wink

ЕСПА си има предимствата, но и недостатъците. От трите изброени обаче едното се е устремило нагоре,  второто работи да запази позиция, а третото стремглаво дълбае към алтернативни методики със спорни резултати.

# 39

В случая с ОТ, възрастта на преподавателите е най-малкият им проблем. За мен точната дума за училището е посредствено. Мое мнение, обосновах си го. Simple Smile
Не задължавам никой с него, всеки да си записва детето, където реши и да си ближе раните после. То затова има толкова голям избор от училища - за амбициозни и не амбициозни родители, оставящи се на течението, за ученолюбиви и не толкова ученолюбиви деца, за платежоспособни и не толкова платежоспособни родители, така че няма как едно и също да се хареса на всички- Разни хора, разни идеали.  За мен ЕСПА е на светлинни години пред него. Дори БШ също. Ама то и затова е такава ниска цената спрямо другите.
ЕСПА.... на светлинни години... Уау! Не знам точно за каква посредственост говорите по-горе и то с такъв размах! Да се надяваме, че с времето ще помъдреете. А за учителите 55+.... Такива изказвания говорят за липса на култура и възпитание. И плъзгане по лустрото! А това, в повечето случаи, е смешно.

# 40

ЕСПА.... на светлинни години... Уау! Не знам точно за каква посредственост говорите по-горе и то с такъв размах! Да се надяваме, че с времето ще помъдреете. А за учителите 55+.... Такива изказвания говорят за липса на култура и възпитание. И плъзгане по лустрото! А това, в повечето случаи, е смешно.

Прекрасен показател за висока култура и възпитание е да правите такава оценка на хора, които не познавате. Simple Smile

Иначе размах и самочувствие имам, да.  Ако ме познавахте, щеше да знаете защо и тогава вече можеше да имате основа за изграждане на мнение за възпитание, култура и ценности.

Ще споделя за ЕСПА на лично съобщение на хората, които ги интересува.

Няколко човека определено се набиват на очи как през страница си търсят поводи за конфликт и са компетентни във всичко.

Със здраве! Simple Smile

Последна редакция: нд, 09 фев 2020, 19:17 от .:.Demi.:.

# 41
Фенси,кой прехвалва Азбуки? От години следя темата и не съм попаднала на почти нито едно мнение за Азбуки,Еле пък прехвалено. Защо подбра тази дума?

# 42
  • София
Е, как, баш си е с много хвалби, макар и от по-преди - нали затова се чакаха толкова първите им резултати от НВО.

# 43
Е, как, баш си е с много хвалби, макар и от по-преди - нали затова се чакаха толкова първите им резултати от НВО.

Пак казвам,от години следя темата,едвам намирам съфорумец,чиито деца посещават училището,за да попитам инфо на ЛС. Затова ми е странно защо да е прехвалено. Да,следяха се резултатите от НВО,но не защото някой го е хвалил,а защото за първа година имаше такова оценяване.

# 44
  • София
Ами аз активно “влязох” преди три години, когато се паникьосах, че тва ПУК-ът не е, каквото съм го мислила и май късно съм се усетила и имам ясен спомен как си умрях от срам колко съм неосведомена и как не съм чувала точно за “Азбуки”, а то е сред най-желаните, но с никви бройки, ако изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт