Азиатска козметика и грим 16

• 52 959
  • 770
  •   1
Отговори
# 75
blixa,  искаш да кажеш, че тя изобщо може  да не е отишла на митница, но понеже е над определена сума първо трябва да платиш таксите? От кой сайт беше поръчката, за каква сума и колко общо плати за "освобождаването"? Разкажи моля те детайли, че възнамерявам да пускам вече до UK   поръчките.
Омотана е цялата работа и аз се усетих чак на втората таксувана пратка, че има нещо странно.
Всички поръчки, за които говоря са от StyleKorean до Англия. Превозвача, който сайта ползва точно за тази дестинация е Pantos (за различни държави, ползват различни превозвачи/пощи/куриери). Първата ми пратка мина гладко и безшумно, за втората (писах тук) получих линк (от Пейпал) на който да платя дължимите такси (ДДС + 10£ за освобождаването, второто е твърда тарифа). Платих си без да се замислям. След ден-два получих пак същото искане за третата ми пратка и тогава ме заглождиха съмнения. Цъкнах да я проследя и видях, че пратката дори не е кацнала още, а те митнически такси тръгнали да събират. Поисках обяснение от Pantos и ми отговориха, че практиката им е предварително да освобождават пратките - "We’ve done clearance in advance  in order to take over our items after they arrive in UK"). Казах им, че не искам да плащам предварително, а единствено и само когато пратката ми реално е задържана и се нуждае от освобождаване. Отговориха ми, че те така процедират: "We always do clearance before the shipment arrive in UK

Our procedure is that we do clearance and make them ready to be collected

And the day after our customer’s package is ready to dispatch

Please understand our working process"

Та така с тия хитреци, дето са намерили още по-сигурен начин и от нашите тука, да събират по 10£ гарантирано от всеки. Трябва да се учат нашите андрешковци на занаят, от корейските си събратя... Само как така първата ми пратка не я таксуваха, не ми е ясно (беше си над лимита, всъщност всичките са над него, но под 2кг).
Точно преди да ме острижат за 2ри път, пуснах още две поръчки (как да подминеш такива намаления?!), де да знам, че ще ми го изкарат през носа... Но интересно, че едната (последната) не е шипната с Pantos, ами си има тракинг на Korea Post.

П.П. Ето какво ми пратиха да платя първия път

Последна редакция: сб, 15 фев 2020, 19:58 от blixa

# 76
  • София
Влизам да похваля това кремче. След него, кожата ми е сочна и хидратирана, чудно ми е сега при тези температури. Кожата ми не мазнее в Т-зоната.
https://www.ebay.com/itm/283688593246
Получих и тази слънцезащита, още не мога да дам отзив, доизползвам други 2.
https://www.ebay.com/itm/372275127207

# 77
  • София
blixa, наистина е омотано. Чудно ми е от къде знаят сумата, която си платила, за да сметнат ДДС?

# 78
Предполагам от продавача си имат инфото.

Чакам отзиви за ролерите кореЯнки,:blush: видеа, да се подготвям теоретично, че няма да се цепя от групата и да остана и аз без такъв ролер.

# 79
Agent Provocateur, от Snowise линията не съм ползвала други продукти. Иначе ако става въпрос за Sulwhasoo като цяло огромен фен съм на маската им за спане Overnight Vitalizing Mask и я ползвам от няколко години. Наистина невероятен продукт, може да спите по 3 часа на нощ и ако сте я ползвали кожата пак изглежда мека и свежа. Не мога да я препоръчам достатъчно. Тя и пяната всъщност като за продукти на Sulwhasoo да доста достъпни. Аз обикновено си купувам travel размера, защото е по-удобен.

На Sulwhasoo продуктите като цяло са им доста добра, наистина много харесвам корейската козметика от високия клас и ги намирам за далеч по-успешни луксозни продукти от европейските такива. Аз не останах очарована само от First Care Activating Serum, защото имаше ефект на тоник за 10 евро при мен, но пък има хора, които се кълнат в него.
O, и аз не оставам без Overnight Vitalizing Mask, но си бях навила на пръста избелваща серия. В крайна сметка взех такава на Миша Simple Smile a много исках Snowise!

Със Sulwhasoo имам малък опит - само 2 серии частично, но пък за сметка на това забележки нямам!
Sulwhasoo Timetreasure

С този "basic" сет почнах:

Последна редакция: нд, 16 фев 2020, 14:14 от Agent Provocateur

# 80
  • София
Предполагам от продавача си имат инфото.

Чакам отзиви за ролерите кореЯнки,:blush: видеа, да се подготвям теоретично, че няма да се цепя от групата и да остана и аз без такъв ролер.

zari65, ако на пакета пише 10 долара, как превозвача ще го " набута" в митницата да го освождава...🙄, независимо от реалната сума, дори и да има информация за нея...

Ролера го чакам, не възлагам големи надежди, но съм длъжна да опитам... по назад в темата имаше коментар, че има ефект от него, но мисля беше за торбички под очите. Аз го искам за овал, че доста се е отпуснал.

blixa, каква сума пише на пакета? Искай им документите с който са освободили пратката...

# 81
Здравейте момичета!!! Може ли да препоръчате нещо за свиване на порите?С мазна кожа съм и около носа ми се виждат доста разширени порите. Благодаря ви предварително!!!!

# 82
  • Варна
Bom-Bi-Bom, кои други две слънцезащити ползваш и как са ?
Аз днес трябва да поръчам някаква и още се чудя коя да е искам и да е хидратираща, за да не слагам крем отодолу ?

# 83
  • София
Ползвам на Biore:
https://www.ebay.com/itm/273560540570
Не омазнява, кожата ми я харесва, не е хидратираща. Има алкохол в състава!
Другата ми е на LaRoche Posay Atelios- някаква мостра, в сравнение спредишната, мога да кажа че хидратира, Т-зоната не ми мазнее, бих я определила с по-тежка формула .
Ползвала съм тази Missha миналото лято, също много добра за кожата ми, хидратираща е, лека формула тип лосион/гел:
https://www.ebay.com/itm/132623856707

# 84
И аз съм на вълна Sulwhasoo сега. Подхванах един миникомплект  

Карам ги един по един. Маската всички я знаем и харесваме, това ми е трета опаковка. За околоочния вече писах, сега съм подхванала олиото - чудесно е. Върши си работата перфектно, но не съм се засилила чак да взимам пълния размер. Посегнах и към емулсията, но като видях, че трябва да я тръскам до припадък от бутилката, се отказах - ще ходи подарък. Останалите още не съм ги почнала.

emy_emy, няма сума - гледам снимката от нашенския превозвач (още не е при мен пакета)
Скрит текст:

Разрових се из разни чужди форуми и блогове и стана ясно, че доста куриерски фирми имат такава практика. Обясняват, че освобождават от митница още преди да е кацнала пратката в държавата на получателя и така си спазват дадените срокове за доставка, иначе ще имат големи забавяния когато се стигне до реално задържане.
А как са разбрали колко реално съм платила, предполагам че заедно с пакета получават и ордера от продавача (от мен нищо не са искали).
Ей тука https://www.pistonheads.com/gassing/topic.asp?h=0&f=10&t=1718372&i=20 има интересни работи за четене, хората основно се бунтуват срещу тая допълнителна такса, дето явно масово се прилага (еквивалентна на нашенското митническо представителство). Някои са успяли да склонят куриера да им я спести (повече инфо на линка).

# 85
Bom-Bi-Bom, кои други две слънцезащити ползваш и как са ?
Аз днес трябва да поръчам някаква и още се чудя коя да е искам и да е хидратираща, за да не слагам крем отодолу ?

Аз много харесах Missha Flash Up, но той освен хидратиращ има и онзи glass skin effect и ако не си падаш по лъскавия вид няма да ти хареса. Иначе като формула ми е много приятен, попива бързо и е без алкохол, съответно и не изсушава. Втори път го купувам вече и ще продължа да съм му вярна.

Missha All Around Safe Block Essence не е лош и той, доста е приятен на суха кожа и попива бързо. Отново без алкохол.

# 86
  • Варна
Не, не лъскав вид НЕ ! Grinning
Лятото , като цяло ми лъсва Т зоната и дори матиращи кремове ползвам.
Сега ще доизхабявам на Юсерин слънцезащитата, коятои лятото ми матира добре кожата.
Така че приемам съвети за такива слънцезащити ,  с които няма да лъщя и блестя , обаче и да хидратират Grinning

# 87
  • Germany
Giorgia78, хубаво двойно почистване, гликолов тонер,  galactomyces тонер или есенция, добра хидратация. Всичко това помага за свиване на порите. Комплексно е. Не мисля че един продукт само ще помага. Като всичко в корейската козметика. За марки няма да пиша, всеки си има предпочитания.

# 88
Giorgia78, хубаво двойно почистване, гликолов тонер,  galactomyces тонер или есенция, добра хидратация. Всичко това помага за свиване на порите. Комплексно е. Не мисля че един продукт само ще помага. Като всичко в корейската козметика. За марки няма да пиша, всеки си има предпочитания.
Благодаря ти много!!!!

# 89
Здравейте, момичета!
Не съм ползвала корейска козметика досега.
Кой от двата комплекта бихте ми препоръчали за кожа, която има широки пори, омазняване, неравен тен, петънца?
На 33 години съм.

SOME BY MI AHA BHA PHA 30 Days Miracle Starter Kit Edition:

https://jolse.com/product/some-by-mi-aha-bha-pha-30-days-miracle … 8895/?cate_no=860

SOME BY MI MI Snail Truecica Miracle Repair Starter Kit Edition:
https://jolse.com/product/some-by-mi-aha-bha-pha-30-days-miracle … 8895/?cate_no=860

Благодаря Ви за отделеното време.

Общи условия

Активация на акаунт