Азиатска козметика и грим 16

• 52 955
  • 770
  •   1
Отговори
# 90
  • Русе
Аз със сигурност няма да стана фен на Sulwhasoo!😕
Продуктите,които ще поддържам за напред са само Clarifying mask (много,много ми хареса) и Overnight vitalizing mask(харесва ми,че попива напълно и не оставя онзи харектерен филм за нощна маска).

Пълно разочарование е нощната маска Timetreasure ,плътна консистенция,която трудно се размазва и попива.Запушва яко пори и дори се пробваха да ми избият пъпки,което при мен не се е случвало от години!😠
Друго разочарование е first серума!Не забелязвам никакво избистяне на тена или луксозно усещане,дори ми изсушава кожата!Класи над него при мен се представят first продуктите на Scinic и Aromatica.
Продуктите от Essential серията са приятни,но крайно недостатъчни за суха кожа дори и в комбинация.Тонерът е с алкохол.

Доста ми хареса кремчето Concentrated ginseng renewing,но още не съм сигурна дали ще закупя в пълноразмерна опаковка!

Чакам Snowise brightening uv protector spf 50 в цвят soft peach.
Имам мерак да пробвам и някой cushion!😂

# 91
Sulwhasoo и мен не ме грабна, макар че сега и аз чакам маската time treasure, дотук от нещата, които съм пробвала единствено съм доволна и смятам да повторя е масажния им крем. Кожата ми очевидно не се харесва много с повечето ферменти, та предполагам че и това може да е причини, те нали с това се гордеят:joy: че са откриватели на ползите от ферментацията в козметиката.
Е, те доста брандове спорят за това и повечето са под една шапка.

Без претенция да познавам всичко в този клас, засега сърцето ми остана при sum37.

Да похваля една пяна, ексфолиант, 2 в 1.

Много нежна и с много странно, но не неприятно усещане на частиците - хем ги усещаш, че има нещо там, но е коренно различно от всички механични ексфолианти, които съм ползвала. Първата мисъл беше ще си го ползвам като пяна, обачеееее корейчета ме изненадаха приятна. Чудесно изчистено лице, никакво зачервяване, кожата на допир мека и хидратирана и с онова копринено усещане, което дават някои продукти. Пени се доста силно, та и малко количество е достатъчно за цялото лице. Много ми хареса.

За разширените пори лек за стесняване няма. Чиста кожа, добра грижа и предотвратяване на нови проблеми.
Като се оправи тургура на кожата - здравата и обгрижена кожа на цялото лице впечатлява и разните недостатъци не впечатляват, само ние си ги виждаме  и вглеждаме в тях.

Обичана, пуснала си един линк.

Киселините от първия линк са за ексфолиация
Второто е охлювче, по-скоро за някакво подхранване.
Имай предвид, че киселините се ползват задължително със слънцезащита, както и прекаляването с тях може да доведе до зачервявания и разни други неудобства.
Добре е също да се комбинират задължително с хидратация.
Но каквото и да вземеш, добави и една слънцезащита, задължителна е при всякакви активи и не само.

# 92
  • Germany
Обичана, за кожата която си описала по-скоро 1-ят, с условието че не съм ползвала нищо от Some by mi и нямам лични впечатления 👍

# 93
0бичана, добре дошла Simple Smile

Като прочетох проблемите, които си описала и в главата ми светна надпис "Niacinamide", ето тук може да прочетеш малко за тази съставка https://theordinary.com/product/rdn-niacinamide-10pct-zinc-1pct- … c8ab6f7e3450b4ccc
Много често се среща в състава на всевъзможни продукти от корейската козметика. При мен нямам идея какво точно помага, някак неусетно ми се регулира себума откакто се захванах с азиатските мазила. Преди това кожата ми беше сериозно дехидратирана и в следствие на това имах свръхпродукция на себум. Направо можех да си опържа картофи, ако си остържа мазнината от Т-зоната Smile
Безброй много продукти помагат при овладяването на този проблем, помагат и с изравняването на тена.
Тези два комплекта (мързеливо ще ги наричам зелен и червен), не знам на практика дали вършат работа. За зеления съм срещала доста противоречиви отзиви, но никога не се знае кое как ще ти понесе, ако не се пробва. От тази серия имам само тоника и не виждам разлика между него и останалите тоници с АНА и BHA, които съм ползвала. Успях да използвам около 1/3 от него без проблем, но преди няколко месеца си преексфолирах кожата (обвинявам друг продукт) и сега се изприщвам от много неща, които преди ми понасяха.  Включително и този тоник. За сапуните като цяло, мога да кажа, че са недолюбвани от бюти гурутата, не са сред нежните измивни средства. Нямам собствени впечатления, може и да са прави, знам ли. Въобще цялата серия може би идва малко грубичка с всичките тези киселини, които не знам в каква концентрация са, но една по-чувствителна кожа мо е и да не понесе, особено пък ежедневно.

Червената серия е все още нова и не съм попадала на много мнения. Купих си серума, но още не съм го пробвала.

Не знам дали си обърнала внимание, но тези комплекти са с минита, не са пълноразмерни продукти. Само казвам, да не стане грешка.

# 94
Аз пак с малко ревюта Simple Smile

Вече няколко седмици използвам слънцезащитната пудра CEZANNE - UV Silk Face Powder SPF 48 PA+++, линк https://www.yesstyle.com/en/cezanne-uv-silk-face-powder-spf-48-p … ml/pid.1077343113. Използвам я и с цел подновяване на слънцезащитата през деня, и като матиращо средство. С матирането се справя добре за около час-два, след това лицето придобива един леко глоу/кадифен вид, който на мен не ми е неприятен, въпреки че имам мания да съм вечно матирана. През уикенда понякога нося само нея върху крем-слънцезащита и изравнява много хубаво тена, на практика при малко по-сериозно напластяване става като пудра-фдт. Разбира се сравнително добре и с грим, макар че при мен в края на деня леко подчертава линии по челото. С две думи, харесва ми със съвсем малко резерви, освен това е удобен начин за подновяване на слънцезащита в градски условия, така че смятам дори да купя отново. Има и вариант с 50-ти фактор, следващия път ще взема него.

Повече от месец използвам веднъж седмично SKIN&LAB - Pink Clay Facial Mask, https://www.yesstyle.com/en/skin-lab-pink-clay-facial-mask-100g-100g/info.html/pid.1060416140

Преди месеци бих си взела зелената версия, която е дълбоко почистваща и уж контролира себума или дори нещо с волканична пепел на друга марка. В последно време обаче съм ограничила всички продукти, които се маркетират като дълбоко почистващи, имат киселини и като цяло са изсушаващи или агресивни, защото ежедневно използвам витамин А, а и се подлагам на професионални пилинги. Въпреки че е по-нежна обаче, тази маска върши добра работа при мен. При нанасяне е много мека и се усеща по-скоро като хидратираща маска, отколкото като глинена. След изсъхване не опъва изобщо, а остава като телесен филм на кожата. След отмиване лицето ми е като полирано и светнало. На професионално почистване не съм ходила от няколко месеца, но въпреки това имам доста малко комедони по носа и скулите, което е голям успех.

Уикенда разносвах Skin Watchers - UV Success Sunscreen  SPF50+ PA+++, https://www.yesstyle.com/en/skin-watchers-uv-success-sunscreen-s … .1061283315 

Химични филтри, много лека текстура, но оставя мноого тънък бял филм. След хубаво размазване това изчезва, но си трябва масаж. Леко лепне и при мен лицето се омазнява, така че без пудра, (дали тази на Cosrx или Cezanne няма значение) не става. Днес нося и с грим, самият продукт го рекламират като подходяща база. За мен е подходящ дотолкова доколкото не става на парцали, но повечето корейски слънцезащити са шампиони в това отношение. И да, леко лепнещото му свойство някак си говори добре с фдт, но пак казвам, други слънцезащити също се справят добре в тази посока. С две думи, нищо особено, ако ви попадне на добра цена в Джолсе, (аз го взех за 5 долара) си заслужава като бюджетно решение.

# 95
Ох, кореЯнки, влюбих се в това бурканче.
http://jolse.com/product/alivelab-ac-forearm-crush-70ml/26929/?c … p;display_group=1
70 мл ексфолиант за тяло, поне 100 и нещо да го бяха направили.
Това като се измиеш 5-6 пъти и вечо го няма.

# 96
Здравейте момичета,
много съм изненадана от бързото разпространение на корейската козметика в Малайзия и Тайланд явно този тренд е доста всеобхватен дори и в Азия,

Само за информация цените са една идея по високи от тези на които ние пазаруваме от сайтовете и ebay.
Хада Лабо може би е най разпространения бранд тук, има го дори в малките денонощни маркети "seven eleven".

# 97
  • Germany
cyberart, много хубаво щандче. Напълни кошничката и после ни кажи какво хубаво да си купим от Хада Лабо:wink:

# 98
На Hada Labo Gokujyun Premium хиалуроновата киселина е като магия в бутилка за суха и дехидратирана кожа зимата. И другите им хиалуронови продукти са добри, но този ми е любимец и засега отвява с размах всичко друго, което съм пробвала. Например хуалуроновите серуми на Deciem може само да си мечтаят да правят кожата толкова гладка и хидратирана.

# 99
  • Germany
Аз все на Hanskin  си купувам, но честно казано нямам идея защо я ползвам тази хиалуронова киселина. Имам чуството, че с нея и без нея ми е все тая. Но да има бутилчици да плескам 😀

# 100
blixa Flowers Hibiscus
Много благодаря за топлото посрещане и препоръките.
Отказах се от сетовете, ще огледам за нещо друго тогава Simple Smile
Тази рутина добър избор ли е за начало?
1.  Двойно измиване:
[DHC] Deep Cleansing Oil или Klairs Supple Preparation Unscented Toner 180ml, кое да е? И двете ми изглеждат супер Simple Smile Втора стъпка - Cosrx good morning gel cleanser.
2. Тонер
[ETUDE HOUSE] Soon Jung PH 5.5 Relief Toner или Pyunkang Yul Essence Toner 200ml?
 3. Серум или крем - сякаш ми се ще да започна с крем - Mamonde Light Ceramide Cream може би? Не зная какво би било подходящо на база предните стъпки? Мога ли да добавя малко вит ц в крема, или не още?
4. Слънцезащита - PURITO Centella Green Level Safe Sun SPF50+ PA++++ 60ml или missha aqua sun gel spf 50+ pa++++

Много въпроси станаха, всяка препоръка е добре дошла Flowers Hibiscus

# 101
1. Измивното олио и слънцезащита са ок,  klairs няма измивна функция, тонер е, слага се след измиването.
От останалите остави само едно, всичко, което си посочила е грижа за суха дехидратирана кожа и наслагваш различни хидратиращи продукти един върху друг което е излишно.
Щом искаш витамин с вмъкни го след тонера.
2. Примерно
Олио-пяна, хидратиращ тонер, витамин С, слънцезащита.
или
олио, пяна, тонер с витамин С, хидратиращ крем слънцезащита.
Не се хвърляй веднага на много стъпки.

# 102
Подбрала си все хубави продукти. Предполагам второто олио е Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil - не съм го ползвала.
Измивния гел - всички го обичат, но аз така и не можах да го харесам. Дали заради миризмата или защото имах прекалено големи очаквания, не знам.
Който и тонер да избереш, няма да сбъркаш - и двата са чудесни и безпроблемни.
Скоро пробвах крема на Mamonde - малко ме изненада, очаквах да е по-лек, но за зимата става.
И двете слънцезащита са хубави. Ако се спреш на Puruto, по-добре да е Unscented версията.
Ако досега не си пробвала вит. Ц, по-добре вземи нещо с по-ниска концентрация, не се хвърляй направо на 20%, за да видиш как ти понася, а и кожата да посвикне. Внимавай с какво го комбинираш, има съставки, с които не се понася.

cyberart, напълни ми душата с тези снимки!

# 103
  • софия
Не трябваше ли вит. С да е на гола кожа? Нали така ми отговорих тте? Другото ми малко притеснение е, че не се съчетава с ниацинамид, а последния го има в много, много продукти. Какво мислите?

# 104
Не трябваше ли вит. С да е на гола кожа? Нали така ми отговорих тте? Другото ми малко притеснение е, че не се съчетава с ниацинамид, а последния го има в много, много продукти. Какво мислите?

Зависи коя форма на витамин С е. Ако серумът е на база на Ascorbic Acid, трябва да е първи. Ако е някоя друга форма като MAP, SAP, Ascorbyl Tetraisopalmitate или Ascorbyl Glucoside няма чак толкова значение кога се нанася.

Общи условия

Активация на акаунт