Азиатска козметика и грим 16

• 53 846
  • 770
  •   1
Отговори
# 450
Светулчо, до кожа е, мила! Има кожи, които носят на всякакъв буламач и издевателства, има и хиперчувствителни. А това, което много често забравяме е, че се променят/алергизират/сенситизират всекидневно. Например фактът, че преди 2 год можех да си сложа 2 шепи несъвместими съставки на лицето без проблем не означава, че днес ще е същото! След като навърших 40 пък забелязвам и драматични сезонни разлики. Просто опитваш и при най-малката реакция/забележка спираш. Няма значение, че съфорумка/приятелка се кълне в тази комбинация и твърди, че изглежда 20 год по-млада Wink Да не говорим, че можеш да правиш реакция към конкретна съставка на продукт, а не само към комбинацията от активни.

# 451
Здравейте, момичета Simple Smile
Swetulka, много неприятно, че си получила такава реакция, но това надали има нещо общо с комбинацията на вит.С и пептиди, а по-скоро като цяло индивидуален проблем с вит.С. или проблем в рутината.
Както вече съм писала (за справка закачения пост на 1ва страница) единствената причина поради която не се препоръчва ползването на пептиди и киселини, вкл.вит С, в рамките на една и съща рутина е, че вторите неутрализират първите, т.е. няма смисъл от цялата процедура. НО може да се ползват с изчакване плюс това след като се нанесе тоник след вит.С pH се балансира.

# 452
  • софия
Много благодаря Виола, наистина има различни мнения, съжалявам, че не помня къде
го препоръчваха ... Ама не беше ФБ Grinning
И какво? С ниацин не може, ама в серума на Пурито има.. Остава ХК за комбинация..

# 453
  • Бургас
Момичета, получих мейл от Джолсе, че корейските пощи не доставят до България и поради това няма да получа три от петте си поръчки. Предлагат ми купон от 10 долара, които да ползвам след нормализиране на положението или да ми върнат парите. За две поръчки твърдят, че са изпратени и да чакам още, защото доставката можела да продължи и 55 работни дни. Всички поръчки са без тракинг, но и това много не ме притеснява тъй като чакам поръчка от Стайлкореан, имам тракинг но те пък не отговарят на мейла, а са отбелязали доставката като приключена. Изобщо не знам какво да правя, до сега само покупки от ebay са се губели и там винаги връщат парите, но ако тези магазини не обърнат внимание на писмата ми какво всъщност мога да направя. На някой случвало ли му се е да не си получи пратката от Джолсе или Стайлкореан?

# 454
Няма такова нещо, че вит.С не се ползва с ниацинамид. Определени форми на вит.С не се препоръчва да се съчетават с ниацинамид при определени концентрации.
При правилно използване на продуктите почти всичко може да се съчетава с всичко останало. Разбира се, зависи с каква цел ползваш даден продукт и за какви концентрации говорим, но в общия случай вит.С 15-20% (т.е. активна концентрация),нанесен на сухо лице с изчакване от 20-30 мин. плюс тоник отгоре вече е достатъчно неутрализиран, за да може да се комбинира с абсолютно всичко спрямо нуждите и кожата.

# 455
  • София
Здравейте!
 Чакам 6 поръчки направени на 2020-02-25 от jolse. Звънях в пощата , но не са получавали нищо.
Вия чакате ли поръчки от февруарското намаление, да пиша ли и по точно къде?

# 456
  • на брега
Четири поръчки, направени последните 4 дни на февруари, очаквам от Jolse.
Шипнати са в началото на март, имем мейли.
В пощата проверявам периодично. Почти не пристигат пратки от чужбина, коментираха служителките. Уговорихме се да ми звъннат, имам близка там.
Моля, ако установите раздвижване дайте знак тук. Flowers Hibiscus

# 457
Аз имам една от Джолсе, която трябваше отдавна да съм я получила и за която вече нямам очаквания да я получа. Също и 2 от ибей, но за там не се тревожа, понеже имат money back guarantee.

# 458
И аз имам няколко пратки от края на февруари. Едната ми е много важна, защото чакам слънцезащита, а аз имам само няколко капки и се чудя какво да правя.
В тази връзка, може ли да ми препоръчате какво мога да си купя от тук. Независимо дали е онлайн, или от физически магазин.
Аз си бях поръчала жълтата тубичка на Косарекс.
Също, ако някоя от вас има излишна слънцезащита, бих я купила.

# 459
За слънцезащита разгледай серията Bioderma Photoderm Max. Освен UVB имат нетипично висока UVA защита и голямо разнообразие от формули Simple Smile

Чудех се дали да не поръчвам от Джолсе, но като ви слушам, слагам тотално хикс на всички поръчки от Азия и ще чакам по-добри времена. Навила съм си на пръста лосион със зелен чай на Бентон, ще ги го поръчам от тук, въпреки че ще излезе с 30% отгоре, ама... това е.

# 460
Имам известие от бг пощи (!), тия дни ще се замъкна да видя какво е дошло. Има надежда някаква значи...

# 461
  • Варна
За слънцезащита разгледай серията Bioderma Photoderm Max. Освен UVB имат нетипично висока UVA защита и голямо разнообразие от формули Simple Smile

Чудех се дали да не поръчвам от Джолсе, но като ви слушам, слагам тотално хикс на всички поръчки от Азия и ще чакам по-добри времена. Навила съм си на пръста лосион със зелен чай на Бентон, ще ги го поръчам от тук, въпреки че ще излезе с 30% отгоре, ама... това е.

Пробвай с превозвач през УК. Аз сега чакам и аз една така.

# 462
  • софия
Момичета-кокиче та, късате ми сърцето с тези пощи. Само повтарям и аз -през UK доставките идват, бавничко, но ритмично.
А аз се намазах с крем Бочко и не ми пука ни за ампули, ни за, серум.. Blush

# 463
Не съм поръчвала от януари от джолсе, но гледам, че корейските сайтове много са отрязали доставките до Европа.
А като прочетох за емоцията с  dhl,  направо ми се отщя, по-добре май с доставчик през щатите, да се пообиколи цялото земно кълбо, отколкото dhl.
 Много корейци изчезнаха и от ибей.

# 464
  • София
Може ли мнение да дадете и ако има нужда от корекция, за моята рутина? Ако нещо не се съчетава добре с друго или да е в различен ред, моля да ме поправите!:

Сутрин:

1) Purito Defence Barrier измивен гел;
2) Tiam My Signature Source Vitamin C- нанасям на сухо лице и под очите също нанасям и изчаквам 15-ина мин преди да продължа с другите продукти;
3) Isntree Hyaluronic acid toner на влажна кожа;
4) Purito Buffet serum;
5) Iunik Beta-Glucan serum;
6) LGH Vita Propolis ampoule;
7) Benton fermentation eye cream ;
8 ) крем със серамиди и слънцезащита, които доизмазвам и не са корейски, но след като ги израходя ще поправя грешката си!:)));

Вечер:

1) Heimish All clean;
2) Purito Defence Barrier измивен гел;
3) Isntree Hyaluronic acid toner на влажна кожа;
4) Blithe 8 Nourshing beans ;
5) Purito Buffet serum;
6) Iunik Beta-Glucan serum;
7) LGH Vita Propolis ampoule;
8 )Benton snail bee lotion;
9) Innisfree orchid eye cream;
10) некорейски крем със серамиди;
11) Lineige sleeping mask.

Имам и шийт маски, които къде трябваше да вместя вечер? И пачове за очи взех за проба на Too Cool for school. Също имам и мострички на гела със зелен чай на Inisfree, защото мнооого добри отзиви четох за него, но не знам къде да вмъкна и него..Simple Smile) Мостра на Pressed serum Apricot имам също и мисля, че той трябва да е в ролята на крема сутрин, примерно..?
Пропуснах да напиша, че и 2 пъти в седмицата правя пилинг маската на TO -Aha Bha mask. След нея изчаквам половин час и после нанасям др стъпки, като изключвам тогава от рутината си Blithe, Buffet serum-a и Benton Snail bee lotion, тъй като съдържат пептиди и знам, че не се съчетават с киселини..
Иска ми се максимално да извлека ползи от тези продукти и за това моля за мнение и корекции, ако са нужни! Тепърва “навлизам” в корейските “дебри” и въпреки, че доста изчетох, се чувствам направо боса пред толкова информация и продукти с различни състави и изисквания....Иначе, от близо 2 месеца ползване на корейска козметика, мога да кажа, че кожата ми засия! И не знам дали си внушавам, но гневната ми бръчка е смекчена доста, тена ми е свеж, кожата плътна и сияе! Бръчките на челото ми също сякаш леко са позапълнени. Като цяло-доста напоена кожа! От околоочния контур има още какво да се желае, но...то с малкото спане покрай бебка, няма как да е иначе..Имам фини линии, както и леко тъмни кръгове, но най-много ме дразни вдлъбнатините под очите ми..не знам как се оправя това, освен с филър..за жалост..Sad Това ми е от недоспиването.
Благодаря ви предварително!:)

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 00:34 от bibian@

Общи условия

Активация на акаунт