Азиатска козметика и грим 16

• 53 824
  • 770
  •   1
Отговори
# 435
Я да попитам, макар, че шансът е малък да е имало идентичен случай...

Преди месец на 2 пъти си създадох сухи петна (2) на лицето, едното от които беше доста голямо (монета 50 ст.) и се наложи да ги третирам 3-5 дни със Пантенол на пяна, за да се "обелят" и изчезнат. Бяха като "лишеи" - сухи и грапави и с белещ се горен слой. След дълго умуване какво съм оплескала сведох вероятността или до несъвместимост на продукти (а аз ползвам много, разнообразни и понякога леко безразборно) или до проблем с един от двата заподозрени продукта. Единият е корейски, другият не е, но и двата са качествени и скъпи продукта и хич не ми се иска да е вярно. При някоя нещо подобно да се е случвало!?!?
Заподозрените:
1. SU:M 37 Secret Essence (да не би нещо от цялата ферментация да ми дойде силно насред зима!?!)
2. Algenist Concentrated Reconstructing Serum

https://us.naturecollection.com/su-m37-secret-essence.html
https://www.algenist.com/products/concentrated-reconstructing-serum

Никога продукт от тези 2 марки не ми е давал каквато и да е реакция!?!?

# 436
  • Варна
Здравейте,реших също да попитам за мнение ако някоя от вас е ползвала от продуктите които вече поръчах но все пак би било добре да знам повече от първо лице.

Малко за моята кожа за да придобиете представа - на 23 г съм,страдах от акне на 19-20 което беше определено като зряло акне.Така или иначе беше медикаментозно овладяно.Години по-късно в момента съм със нормална - към суха кожа - лесно раздразнима и сензитивна като цяло със наклонност за образува черни точки по носа и порите.Третирам проблема с Третиноин от групата Ретиноиди.Мажа 2 пъти седмично понеже има доста излющващ ефект.

Проблема с който искам да се боря ефективно са черните точки и петънцата от някоя пъпка месечно околу цикълът ми.Фокусирам се и наблягам на хидратацията с цел превенция и ранна анти-ейдж грижа.Оптимална хидратация с леки до умерени гел консистенции на кремове и добра слънцезащита.За хидратант към момента ползвам кремовете на CeraVe,Galenic Aqua Infini,Neutrogena Hydro Boost.Не са идеални ,виждам че в някой от тях имат и fragrance но не ми дразнят кожата.Серум в момента от няколко седмици тествам dear Klairs Freshly juised Vitamin drop и Vichy Mineral 89.Редувам ги като този с Вит Ц е за сутринта ,а Виши с хиалуронова к.за през ноща.

Следвам и се придържам към 5 степенна грижа основно.
-измивен гел
-мист
-тонер
-серум
-хидратант
-околуочен
+сутрешен Spf

Това което поръчах към момента е:
Dr.Jart+ - Ceramidin Serum
Dr.Jart+ - Cicapair Serum
Biore UV Aqua Rich Watery Essence SPF 50+
Innisfree- Green tea seed serum
Pyunkang Yul - Essence Toner
MIZON - Snail Repair Eye Cream

Открих че Centella Asiatica действа добре за мен и за чувствителноста на кожата ми за това реших да поръчам зеленият серум на Др Джарт.

Всички мнения ще са ми от полза било то как да прилагам продуктие и съвети за продукти за кожа с подобна характеристика като моята .
Също бих искала да попитам за тонерите на COSRX и подходящи ли са?

Последна редакция: нд, 05 апр 2020, 15:52 от Rossie*

# 437

Преди месец на 2 пъти си създадох сухи петна (2) на лицето, едното от които беше доста голямо (монета 50 ст.) и се наложи да ги третирам 3-5 дни със Пантенол на пяна, за да се "обелят" и изчезнат. Бяха като "лишеи" - сухи и грапави и с белещ се горен слой...
Агент, провери състава, дали случайно не си си преексфолирала кожата и си нарушила кожната бариера с прекалено смесване на киселини. Аз се бях докарала преди 3 години до такова състояние, можех да си обеля цялото чело от едната страна до другата.

# 438
Скрит текст:

Преди месец на 2 пъти си създадох сухи петна (2) на лицето, едното от които беше доста голямо (монета 50 ст.) и се наложи да ги третирам 3-5 дни със Пантенол на пяна, за да се "обелят" и изчезнат. Бяха като "лишеи" - сухи и грапави и с белещ се горен слой. След дълго умуване какво съм оплескала сведох вероятността или до несъвместимост на продукти (а аз ползвам много, разнообразни и понякога леко безразборно) или до проблем с един от двата заподозрени продукта. Единият е корейски, другият не е, но и двата са качествени и скъпи продукта и хич не ми се иска да е вярно. При някоя нещо подобно да се е случвало!?!?
Заподозрените:
1. SU:M 37 Secret Essence (да не би нещо от цялата ферментация да ми дойде силно насред зима!?!)
2. Algenist Concentrated Reconstructing Serum

https://us.naturecollection.com/su-m37-secret-essence.html
https://www.algenist.com/products/concentrated-reconstructing-serum

Никога продукт от тези 2 марки не ми е давал каквато и да е реакция!?!?
С уговорката, че нямам лични наблюдения върху конкретните продукти, хвърлих им сега бегъл поглед върху съставите, доста богати на активни неща и  ми се струва от това, което казваш, че си на прав път, че ти е в повече, вероятно малко си прехранила кожата и недостатъчно хидратация. А това на algenist май трябва да има и някакво ексфолиращо действие с тези цитрусови  и някои други екстракти в състава, което пък не е ок с ферментите.

Не мисля, че проблема е в продуктите, просто разреди ползването им или спри за известно време ползването на активни съставки.

Не ме взимай на сериозно:smile: Преди известно време се чудих каква е точно разликата между това, което производителите пишат като екстракт и това, което пишат като ферменти, на мен си ми звучи еднакво като технология, но така и не навлязох в големи детайли кой екстрат чрез какви процеси точно се получава. Приех за себе си, че ги разглеждам за един тип съставки и реших повече да не навлизам в детайли.

Последна редакция: нд, 05 апр 2020, 16:44 от zari65

# 439
  • Благоевград
Здравейте. Имам следния въпрос, много ще се радвам някой да се включи. Пратката ми от yesstyle пътува и до преди няколко дни имаше проследяващ номер (последно беше в UK), но сега този номер липсва и не мога да я проследя. За първи път ми се случва. Писах им, но не получих адекватен отговор.

# 440
Да не би да слагаш спейсове..
Нямала съм такъв случай. До сега нищо не се е губело при мен.

# 441
  • софия
Да се оплача, не вървят нещата с този вит. С. С никакви комбинации, каквото и да сложа отгоре, получавам алергия,зачервявам се и подувам. Така е с melano, Purito.
Всъщност съм слагала отгоре само пептиди, ама явно не е за мен. Греша ли някъде? Вие как го комбинирате?

# 442
НЕ ги ползвай заедно!
https://skincaregeeks.com/can-you-use-peptides-and-vitamin-c-together/

Зари, Редиш - благодаря ви!!!

# 443
А с какво се миеш преди витамин С

# 444
  • софия
Имам сапун с вит С или с пяна на Missha.

# 445
Здравейте. Имам следния въпрос, много ще се радвам някой да се включи. Пратката ми от yesstyle пътува и до преди няколко дни имаше проследяващ номер (последно беше в UK), но сега този номер липсва и не мога да я проследя. За първи път ми се случва. Писах им, но не получих адекватен отговор.

Проследяващия номер все още е актуален, ако случайно си го запазила или е запаметен при търсене. При последната ми поръчка от yesstyle се получи същото, номера изчезна от акаунта ми, но беше запазен в търсенията и си проследих пратката до вземането й миналата седмица. Даже дойде учудващо бързо-20 дни, предвид ситуацията. Моята пратка мина през Германия. Успех!

# 446
Дами, само минавам да ви разкажа в какъв филм се вкарах, като cautionary tale тъй да се каже.

Писаха ми от TesterKorea, че пратката ми се е върнала и дали искам рефунд или да ми я пратят безплатно с DHL. Е.., викам си  - нека я пратят, ще преживея една митница.

От скорошен пост на съфорумка видях, че DHL искат да имаш ЕОРИ номер.  След три дни борба с портала на митниците се сдобих. DHL искат също така подробен списък на поръчката. Пращам аз, но НЕ - корейците са пропуснали един продукт във фактурата и сега трябва да им пиша за потвърждение.

Междувременно от днес вече ми тече магазинаж 12 лева на ден.

Ако следващ път пощенска пратка ми иде на митница, с песен ще им занеса на БГ пощи тия 15 лева, които взимат за представителство, с тях такъв филм не съм преживявала...

# 447
  • Варна
На Jolse колко време им трябва да шипнат поръчката ? Вече 7ми ден стои и чакамммм !!!!
До сега макс на 5ти ден са я шипвали ...

# 448
На мен ми се е случвало на 12 ден и то след като им пиша.
Драсни им един имейл и веднага ще я пратят.

# 449
  • софия
Ще умра! Подута, на червени петна...Какво ми се случи с този витамин Ц???Продължавам да се оплаквам, само защото съм чела колко добра комбинация е вит. С с пептиди(без медни). Е НЕ Е!!! Не правете това в къщи..
Agent ме коригира, но уви... Късно!!

Общи условия

Активация на акаунт