ЮЛИ месец наближава, коремчето голямо става - Тема № 4

• 39 673
  • 691
  •   1
Отговори
# 615
Ще ме добавиш ли - термин 12 юли, първа бременност, 27 години , момченце Blue Heart
[/b]
Момичета, направих промените, които бяха за години и за добавяне на пол. Моля да хвърлите по едно око дали всичко е наред. Simple Smile

# 616
Може ли и мен да добавиш - термин 1 юли, първа бременност, 💙, 29 години

Искам и да ви попитам дали друг гинеколог (различен от този,който ми следи бременността)  може да ми издаде болничен? Моята ми твърди,че заради положението с вируса не може да ми даде, а за такъв със задна дата даже не била чувала.

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 11:13 от Cartaleanu

# 617
Аз също звънях за болничен и ми казаха, че са стопирани и няма как да ми издадат в момента, но когато им разрешат могат да издават със задна дата.

# 618
Аз също звънях за болничен и ми казаха, че са стопирани и няма как да ми издадат в момента, но когато им разрешат могат да издават със задна дата.

А през това време ходиш ли на работа и ако не,как оправдаваш отсъствието си?

# 619
Момичета, да ви кажа моето мнение за настъпилата ситуация. Все още не ме безпокои самият вирус. Да, бременните са с по-слаба имунна система и не е никак приятно да изкараш грипоподобно състояние. Но за грипа никога не са вземани такива мерки в световен мащаб. Не мога да си обясня защо така сриват икономиката и ограничават и стресират хората. Това, че не ме притеснява вирусът, не означава, че не спазвам предприетите противоепидемични мерки. Не излизаме никъде с детето, а мъжът ми излиза да пазарува храна и лекарства. Но довечера ще отида до следящата ме АГ - хем да видим бебето, хем да ми вземе документите да ме "приемат" в отделението за продължаване на болничния. Смятам за безотговорно спирането на ЖК, защото (пак по мое мнение) има много неща, които трябва да се следят при бременните и които са по-опасни от един грипоподобен вирус! Не очаквам да успеят да ограничат разпространението, защото са много тези, които не спазват мерките. Не очаквам и скоро да се върнем към обичайния си начин на живот. Мисля, че с покачването на температурите и наличието на достатъчно слънчево (УВ) лъчение би трябвало вирусът във външна среда да не оцелява и да изчезне епидемията. Дотогава явно всеки ще се оправя по единично - кой където намери ще се преглежда. Желая ви да сте здрави - и вие, и бебчетата и да удържите фронта до нормализиране на обстановката!

# 620
Здравейте! Включвам се и аз, с термин15.07.В момента съм 23г.с.На38 години -първа бременност. Чакаме момченце. Поради граничен риск от БХС(1от360)за синдром  на Даун,ми препоръчаха,, Пренатест ".Днес излязоха резултатите-няма риск. Изживях голям стрес, докато чаках резултата. Пиша всичко това, за да вдъхна кураж на тези от вас, на които риска от БХС е завишен. Много  ме е яд  на това изследване, като се има предвид, че е само  прогнозно и в повечето случаи създава голям(излишен стрес (БХС). Пожелавам на всички момичета спокойна и лека бременност. BlushBlush

# 621
Аз май съм пропуснала да ви спомена, че моят термин е сменен. Понеже от началото казах, че вървя с 2 седмици назад. Последно като бях при моя АГ, каза да му казвам първи ден от последен цикъл, че е 24.10, а той е 08.10. Тааа... малко се обърках. И сега терминът ми е за 31 юли. Когато бях на ФМ ми казаха, че бебето не е чак с две седмици назад, каквото и да значи това. Някой със сходен казус?

# 622
За болничните днес генерала каза ,че дистанционно ще се издават.
Yu.ru изненадана съм,че са ти отказали платен преглед. Аз се обадих в ниамед и питах кагва е процедурата сега и ми казаха "Ами идвате ама си плащате прегледа"Б*си мерките.

Момичета имам въпрос имали ли сте бодежи във влагалището ,с първата Б.май имах ама мн ме дразни това и се чудя какво е.

# 623
Момичета, в 25та седмица съм. Докато се хранех и изведнъж ме проряза много силна болка в стомаха, към матката, като много силна менструална болка. Едвам успях да стана от стола и да легна в леглото. Много се притеснявам.Пия магнетор и сега пих и но шпа. Вмомента не ме боли, но си чувствам корема скован и изобщо не искам да се мръдна. Отделно от ляво юе наболява тези дни към пикочния мехур, там знам, че имам прашинки. Усещам бебето, че мърда. Но много се притесних от тази внезапна менструална болка. На някого случвало ли му се е?

# 624
impresita, при мен тежестта беше постоянна. Дано с магнезия се овладеят нещата. Иначе за твоите оплаквания - Аз снощи усетих много силна болка в стомаха, но си бяха газове. Честно казано такова усещане не съм имала преди. Да не би да са били и при теб газове? Сега как си?
Janetm, и аз имам от време на време бодежи, предполагам че е нормално. Simple Smile
тинити, аз съм с доста късна овулация и бебето върви 2 седмици назад. На ФМ ми преместиха термина с 2 седмици и беба си върви добре.
елиза, добре дошла! Радвам се че всичко и наред. 🌼🌼🌼

Момичета, знам че всички сега сме напрегнати, но ми се ще да си отговаряме на въпросите и притесненията. Казвам го с добро чувство ❤ просто всички чакаме с трепет и може да ни бъде по-уютно.
Манди ми се губи! Какво става с нея, някой знае ли?

# 625
Impresita аз имам от време на време предменструлани  болки и го споделих с АГ-то. Каза, че са контракции. При мен се видяха и последните два пъти на ехографа. Пия магнерот и но-шпа и въпреки това пак ги усещам. Каза, че се появаят от много движение,  да не си се пренатоварила ?

Тинити и при мен гестрационна и календарна седмица не съвпадат. На първата ФМ ми казаха термин 26 юли спрямо г.с. , а при АГ-то по картон се водя 21 юли. АГ-то каза, че няма никакво значение, че не съвпадат след като бебето се развива. Утре съм на ФМ и пак ще питам за термин.

eliza_3m добре дошла! Радвам се, че всичко е наред с бебчето.

# 626

А през това време ходиш ли на работа и ако не,как оправдаваш отсъствието си?

Спрях да ходя от тази седмица, но при мен нещата са други, аз съм маникюристка, самоосигурявам се, нямам шеф, на който да се отчитам... и все пак ми се иска да си вървят болничните вече щом няма да работя. Дано бързо влезят нещата в ристъм и се нормализира ситуацията.

# 627
Sweet_lady, Peoney,  след като изпих но шпато и лежа вече не ме боли. И двете сте прави, имам газове, и сиг са били контракции. Много ме сряза и не ми се беше случвало преди и затова се панирах. Иначе бебето си шава. Поуспокоих се вече. Благодаря ви! Heart Следващите дни ще си почивам повече и няма да гледам телевизия, че се усещам, че тотално ще откача вече.

# 628
Момичета, пропускам злободневната тема с короната и направо минавам на тема колички. Вие купихте ли вече? Аз до скоро бях на мнение, че ще купувам количка 3 в 1, но нещо почнах да се разколебавам. Мисля, че лятната количка ще се ползва едва след година, когато бебето може да е проходило вече. Не е ли по-добре сега да се иннестира в количка със зимен кош, който тъй или иначе се препоръчва за новородени +  кош за кола?
Ще се радвам да споделите вашето мнение и/или опит Simple Smile.

# 629
Импресита,радвам се че си добре!Почивай повече и се пази от резки движения.Момичета да се оплача че аз сутрин като ставам имам много сни болки в гърба след кратко раздвижване и леки упражнения ми поразкарва.
Пеони при мен  понякога имам тежест ии болки и се оказват газове,болезнени.
Виктория К към каква количка си се насочила?Аз да ви кажа не счятам да купувам кошница за кола а направо стол за кола или 0-18кг или 0-25кг,тъй че аз съм се насочила къч 2в 1(зимен и летен кош)

Общи условия

Активация на акаунт