Професия учител - 8

• 39 366
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
  • Ямбол
Всички пуснахме. Обучението отпадна. Сменила си решението. Така сме ние, търпим променливи настроения.
Но пък ни събра всички сутринта и ни загуби времето.

# 196
Притесненията се отразяват на всички;(

# 197
  • Пловдив
Ние сме кой каквото си избере - който иска отпуска, който иска на работа. Тези, които сме на работа си стоим по стаите и от време на време ни призовават със звънеца да се съберем. Тогава слушаме за пореден път  заповедите на министъра, какво е гледал шефа ни по телевизията, какво е написала госпожа ти Киркова и изпълняваме стриктно височайшите заповеди.
Помъчихме се да му обясним какво е това облак, но се оказа мисия невъзможна и всички вдигнахме ръце, най-вече той. Нашето училище е на принципа "колкото повече хартия се хаби, толкова по-добре, докато не стане задължително никакви електронни дневници, облаци и дъждове."

# 198
Какво правите, контролни ли проверявате? Не се заяждам, аз наистина питам

# 199
  • Пловдив
Не точно контролни, ние сме начално училище - тетрадки, сборници, помагала, има доста за проверяване.
Учебници избирахме.
Подреждаме и дезинфекцираме стаите си.
Зам-директорката ни хваща да ѝ помагаме за разни механизми - не знам как не свършиха вече.
Аз се скатавам, пиша дипломна работа и правя клипове на песните от учебниците.

# 200
Ясно. И аз нещо такова си помислих.
Simple Smile

След заседанието им тази нощ, утре считам, че ще гласуват, и училищата няма да работят от понеделник.
Само не знам колко време, мисля че сигурно 2 седмици. Но..само си гадая

Последна редакция: пт, 13 мар 2020, 01:03 от rumka833

# 201
  • вкъщи
Училищата затварят, не казват до кога. Става страшно.

# 202
  • Майничка
Страшно ще стане ако не ги затворят.

# 203
Правителството предлага на Народното събрание да бъде обявено извънредно положение". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов.

Въвеждане на извънредно положение ще даде възможност да бъдат затваряни училища, университети, игрални зали, спортни събития. Министерство на образованието (МОН) трябва да организира процеса по онлайн уроци, за да не губят децата материал.

От кога затварят?

# 204
  • Ямбол
Ще чакаме заповед на министъра.

# 205
За Бургас - кметът  затвори  училищата от днес .

# 206
Извънредно!

13.03.2020

Поради извънредните обстоятелства с развитието на заболеваемостта с коронавирус и предпазването на разпространението днес, 13.03.2020 г., на всички места, където няма грипна ваканция в момента, учениците са освободени да не присъстват в училище по преценка на родителите.
Това е от мон.бг.

# 207
  • София
Здравейте колеги! В момента съм в болнични! Имам ли право да осъществявам онлайн обучение на учениците?

# 208
Няма как да ти платят. За работене, защо да не може?

# 209
  • Добрич
В писмото от РУО пише, че 5 часа за онлайн обучение ще се броят за един работен ден.
Добре е, че издателствата Просвета и Клет осигуряват безплатен достъп до електронните ресурси! Ако от МОН успеят и за Уча се да го издействат, както са писали, ще бъде чудесно и много ще ни улеснят за дистанционното обучение.

Общи условия

Активация на акаунт