Професия учител - 8

• 38 930
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
В Бургас от утре сме на работа. Учениците ще бъдат проверявани за температура на входа. Ако имат щели да ги връщат.

# 181
  • Ямбол
Аз съм бясна, колегите ми също.
При нас ваканцията е удължена с два дни, дотук добре. В късния следобед получаваме съобщения на пощата, в е-дневника и на другите пощи, че утре сме на работа и трябва да сме подготвени всеки за цитирам "онлайн обучение". С това ще ни запълва работното време в училище, не вкъщи,  нашата малоу...пиииип директорка. Хората тръбят, че ако имаме възможност е по-добре да не излизаме и да не се събираме с хора, другите училища в града изобщо даже за отпуск не ги викат, казали са им - няма проблем, не идвайте, в понеделник ще се оправят отпуските. А нашата днес е споделила, че се чуди с какво да ни запълни работния ден. А тя цяла ваканция се водеше на работа, за да не си хаби отпуската, която ше ѝ изплатят след като се пенсионира лятото. Каква работа е свършила, при положение, че нито учители сме на работа, няма ученици, нищо.
Някои колеги отказват да влязат утре в сградата. Аз си мисля за медии и да пусна съобщението, с което тя ни задължава да дойдем на работа. Едва се сдържам и изчаквам да го обмисля добре, че ако ми беше пред очите днес, нямаше да си сдържа нервите.
Това е чудовище. Какво да я правя? Има ли смисъл да сигнализирам в РУО, МОН, телевизия, ИТ?
Една колежка ѝ се обадила, че е болна и при това положение трябва да си пусне болничен, тя ѝ се развикала и най-вероятно утре колежката ще дойде на работа в недобро състояние.

# 182
  • Майничка
Лиляна, вие да обучавате или вас да обучават? В заповедта на министъра, в която се забраняват екскурзиите, имаше забрана "да се осъществяват квалификации и обучения на преподавателите до разрешение за провеждане на масови мероприятия от Националния оперативен щаб.".
Ако пък вие да подготвяте материали за онлайн обучение, имате ли толкова ресурс на място - компютър/лаптоп за всеки, сборници и т.н.?
Вие също бяхте в облак, нали?

# 183
Те да обучават от училище децата, които са си вкъщи. Да се вижда, че хем работят, хем заповед спазват.

# 184
  • Ямбол
Да, ние да обучаваме учениците ни.
Първоначално си помислих, че това е нареждане отгоре, но после се свързахме с колеги и директори от други училища и разбрахме, че това е приумица само на нашата.
Да, в облак сме, но учениците нямат готовност да го правят от вкъщи. А и засега става дума само за 2 дни. Кога и как ще ги организирам, кой забравил парола, кой е на село при баба без компютър, големите пък работят с програми, които не всеки има вкъщи, изобщо трудно би било без подготовка и проиграване. При нас облакът е уж повече за управление, но и то е на едно смешно ниво. Направо не ми се говори. Как ще я изтърпя до края на лятото не знам.

# 185
  • Пловдив
Гледай положително на нещата, можеше да се пенсионира и след 5 години Simple Smile

# 186
Чиста загуба на време.
Но ако колежките са здрави, не е кой знае колко фатално.
Вземи си дезинфектант за ръце, сапун ако в училището няма, и това е. Ако искаш, ползвайте маски.
Всичко ще е наред.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 00:35 от rumka833

# 187
  • Sofia
Извинявам се да ви отвлека малко от темата, но не мога да намеря еднозначен отговор: ако за едно и също учителско място кандидатстват пенсионер и оставащ му да се дипломира учител, кой е с предимство?

# 188
  • Майничка
Няма еднозначен отговор. Зависи от предмета, кандидата и т.н.
В дългосрочен план би следвало да се избере младият човек, но ако е извънредно търсене посред годината, човек, който веднага да се включи, а не да се налага да бъде обучаван, тогава пенсионерът, особено ако е от същото училище, става по-логичен избор.

# 189
  • вкъщи
Аз пък съм бясна , че сме на работа.Ще ги посрещаме децата с термометър и ще мерим температурата им. След седмица когато половината учители окапят, кой ще дойде да замества, кой ще носи отговорност. Доколкото виждам , само в България се учи . Всички съседки спряха учебни занятия. Та това е най-сигурният инкубатор!!!Страх ме е, наистина ме е страх, акто знам колко ни е зле здравната система.

# 190
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
... колкото и да съм оптимист ..., то лошото тепърва предстои към края на март ... Така се случват нещата, като гледам - 1-2-6-7 заразени дневно и след седмица-две започват по 100-тина на ден ... Няма как обаче да спрем да живеем! Спазва се хигиена, проветряване, изпълнение на всички препоръчани мерки и ... при разболяване - у дома и много късмет, и здрава имунна система, за да се справим по-бързо с болестта. Това е! Реалистично и разумно гледане на нещата! Изпаднем ли в паника и поддадем ли се на страха - тогава ще е лошото! Всеки трепери и се притеснява за децата си, но да се надяваме, че има адекватни мерки и всичко ще се нормализира ... някой ден ...

# 191
И как реши, че половината учители ще окапят???
Ай стига конспиративни теории.
Хем не искате да пускате отпуска, хем и да работите не искате 😃 хитро 😉

Може ли да допълня:
https://uchiteli.bg/news/mon-izprashta-na-uchilishtata-primerni- … no-obuchenie/5612

Пишете какво мислите

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 12:23 от rumka833

# 192
  • Ямбол
Ние си пуснахме отпуски.

# 193
Ама целият колектив, или само някои човека? Какво стана с онлайн обучението Wink

# 194
Много отвратително ме изгледа директорка и ме изгони от стаята си, за това, че влезнах да питам аз какво следва да направя, за това че имам кашлица? Пратиха ме веднага на преглед и да искам болничен. Днеска четох два пъти заповед, че болни и кашлящи деца и ученици не се допускат, ама за учителите нямаше указание. Аз си кашлям още от първи срок, с хроничен ларингит съм вече от както работя като учител. Преди 8ми март ги говореха да не сме се разболявали, че не давали на никой да отсъства, а днеска направо ме изгониха с презрение.

Общи условия

Активация на акаунт